“Heb je ook zo’n honger?” begin je tegen Tessa. Ze denkt even na. “Hmm, ja, ik kan wel wat eten.” Je zet je meest onschuldige blik op. “Ga je dan wat halen? Een broodje zalm voor mij graag, en misschien een cola.” Tessa kijkt je heel vuil aan. “Ik lig net zo lekker! Dan haal ik straks nog wat te drinken. En een ijsje!” Dat is net genoeg. Tessa schopt nog plagerig wat zand tegen je aan wanneer ze opstaat en loopt dan naar de strandtent aan de rand van de duinen.

Het duurt even voor Tessa terug is. Blijkbaar is het best druk. Je draait je op je rug. De zon is fel en je bruint snel. Wel een beetje jammer dat je straks precies het patroon van je bikini op je huid hebt staan. Misschien kun je heel even je bovenstukje uitdoen. De meeste kinderen zijn toch in het water of even een ijsje halen, niemand die er echt last van heeft. Een paar minuutjes moeten voldoende zijn, anders verbrandt je huid toch alleen maar. Je kijkt even boven je zonnebril of je niks geks ziet en knoopt dan het bovenstukje los. Je gaat weer liggen en sluit je ogen.

Plots word je opschrikt door een luid gekuch. “Jongedame!” hoor je vlak naast je. Je vliegt overeind en bedekt met je handen je borsten. “Jongedame, heb je het bord niet gezien bij de duinovergang? Dit is een familiestrand. Geen naaktrecreatie dus, en ook geen gezon. Ik stel voor dat je je bikini weer aantrekt, zodat ik verder beleefd kan blijven en er geen verdere maatregelen nodig zijn. Is dat duidelijk?” Je stamelt dat het duidelijk is en trekt gauw je zwemkleding weer aan. Net wanneer de strandwacht wegloopt, komt Tessa terug met een dienblad met broodjes en flesjes drinken. “Hey, dat was diezelfde strandwacht als bij mij straks, wat kwam die doen?” vraagt ze nieuwsgierig. Je wordt een beetje rood. “Ik was aan het zonnen en ik dacht beter te kleuren als ik even topless ging. Daar was hij het niet mee eens.” Tessa lacht. “Foei, foei, Irene, dat is heel stout hoor. En, was hij streng?” “Heel streng,” beaam je. Even fantaseer wat er nog meer had kunnen gebeuren, meer dan alleen een standje. Dan begint Tessa de broodjes uit te pakken en herinner je je weer hoeveel honger je hebt.

De rest van de middag is heerlijk. Jullie liggen op het strand, nemen af en toe een duik, eten nog een ijsje en zijn vooral heel erg ontspannen. Wel ben je allebei braaf en verstandig genoeg om de regels van het strand verder op te volgen. Helemaal voldaan stap je samen in de auto. “Kan ik met Paul bij jou en Michiel blijven eten? Dan bestellen we wat, glaasje wijn erbij? Tessa kan zich hier wel in vinden. Je belt Paul even op om te vragen of hij hier wel zin in heeft na zijn lange werkbezoek, maar hij gaat graag mee. Dat hij zei dat hij nog wat met je te ‘bespreken’ had, is je bijna ontgaan.

Een uurtje later zijn de glazen gevuld en staat de sushi op tafel. Uitgehongerd neem je plaats aan tafel.

Het diner

    Geef een reactie