Eigenlijk moest deze pagina “Links” heten, maar aube was in een tegendraadse bui en dus werd het “Averechts”.

Op zoek naar meer informatie?

www.klaproos.catsboard.com

Dit is een forum over alles wat met spanking en D/s te maken heeft, vooral M/f. Het forum is wat verzadigd geraakt en er wordt niet of nauwelijks meer gepost, maar je vindt er wel een schat aan informatie terug. Verder is er ook een chat aan verbonden, dus als je in contact wil komen met gelijkgestemden, dan kun je een kijkje nemen op https://www.irccloud.com/irc/cuff-link/channel/klaproos.

https://discord.gg/pgnMv4bXpP

Aangezien IRC toch een beetje tot het verleden behoort, besloten een aantal mensen om in samenwerking met De Leeshoek een Discord-chatbox op te richten. Je vindt hem op https://discord.gg/pgnMv4bXpP. Kom gerust eens langs, het is er een gezellige bende en we bijten niet. Slaan misschien wel, maar alleen als je dat zelf wil 😉

www.samarium.nl

Deze website richt zich voornamelijk op jongeren tussen 16 en 35 jaar, maar ook als je ouder bent, kun je er een schat aan informatie terugvinden over alles wat met BDSM in het algemeen te maken heeft. Een pure spanking- of huiselijke discipline-relatie zul je er evenwel niet terugvinden, maar wel veel uitleg over wat het bijvoorbeeld kan betekenen om een Dom of een sub te zijn. Ga er zeker eens een kijkje nemen als je meer wil weten over BDSM binnen en buiten de slaapkamer.

www.fetlife.com

Dit is het kinky equivalent van Facebook. Je moet dan ook eerst een account aanmaken eer je er een kijkje kunt nemen. Eenmaal ingelogd, kan het nogal groot en overweldigend overkomen. Je vindt er alles en iedereen die zich maar enigszins met een vorm van kink bezighoudt. Zelf vinden we Fetlife vooral nuttig als je al een aantal mensen kent om zo foto’s en writings te kunnen delen. Fetlife is niet meteen de beste plaats om met mensen in contact te komen. Het kàn wel, maar dan kun je je best bij een aantal groepen aansluiten en daar actief in gaan posten om op die manier conversaties met anderen aan te gaan. Ga zeker even op zoek naar de groep “De Strafbok” die werd opgericht voor en door spanko’s en die een veilige omgeving voor iedereen wil creëren. Door dezelfde mensen als degenen achter de Discord-chatgroep.

https://www.roseacademy.nl/

Een plek voor eeuwige studenten (M/V/X) die willen ervaren hoe het was op school in de jaren 50. Streng maar rechtvaardig zijn hier de sleutelwoorden. Goed onderwijs is niet gratis, maar er zal zeer goed voor je worden gezorgd. Wat dat betekent als je je misdraagt, kun je zelf invullen…

Waar kan ik mepmateriaal vinden?

www.cane-iac.com

Hier is heel veel spankingmateriaal te vinden, vooral van de heftigere soort. Cane-iac heeft het nadeel dat het in de USA gevestigd is, waardoor verzendkosten duur zijn en het lang duurt eer je je spullen in huis hebt. Bovendien is er steeds het risico dat je pakketje geopend wordt tijdens een douane-controle. Op zich is dat geen probleem, maar misschien voel je je daar niet zo comfortabel bij. Voor bestellingen bij Cane-iac is het sowieso handig om een groepsbestelling te plaatsen en de kosten te delen. Dan kun je er ook meteen een leuke meet aan koppelen, waarbij de speeltjes uitgedeeld en al dan niet meteen uitgetest worden.

thelondontanners.com

Als je kwaliteitsvol slagmateriaal uit leer wil, dan moet je bij The London Tanners zijn. Zij maken handgemaakte straps, leren paddles en tawses. Dit is erg goed materiaal, maar best prijzig.

Dille & Kamille

Dit is een vanilla winkel, maar als je er binnenstapt, waan je je in het spankingwalhalla. We blijven ervan overtuigd dat de mensen achter Dille en Kamille stiekem zelf spanko zijn, want heel veel van wat ze er verkopen is perfect als slagmateriaal: houten planken en lepels in alle vormen en maten, mattenkloppers… Stap er zeker eens binnen of neem een kijkje op hun webshop.

Gewoon in vanilla winkels

Als je maar goed genoeg uit je ogen kijkt, dan kun je in gewone vanilla winkels ook gemakkelijk mepmateriaal vinden: houten plankjes, houten lepels, een leren broeksriem…

Zolang je een beetje uitkijkt en op de veiligheid let, kan er heel veel.

Boudoir-fotoshoot

We leerden Tamara enkele jaren geleden kennen toen ze ons contacteerde omdat ze zoekende was in de spankingwereld. Inmiddels is ze volledig bekeerd tot “één van ons”. Aangezien ze ook professionele fotograaf is die zich specialiseert in boudoirfotoshoots, is zij dé perfecte persoon voor jouw boudoirfotoshoot waarbij kink volledig bespreekbaar is. Let wel, Tamara fotografeert geen actiescènes of spel. Het gaat om stijlvolle boudoirshoots waar eventueel een bdsm-achtige vibe kan verwerkt worden.

Neem zeker eens een kijkje op haar Instagram-pagina!

Veel plezier!