Een van mijn huisregels vanaf het eerste moment was dat Edward zittend zou plassen. Mannen die staand plassen laten de nodige druppels en spetters achter op de vloer en wc pot, wat ik niet erg fris vind. Daarnaast wil ik voorkomen dat ik op een koude natte wc pot ga zitten als ik snel wil gaan plassen omdat dan de wc-bril omhoog staat. In de eerste weken hield Edward zich netjes aan de deze regel maar na een maand zag ik de eerste druppels alweer op de grond verschijnen en regelmatig stond de wc bril omhoog.
Nadat ik hem er op aangesproken had werd het weer even beter maar na twee maanden was het weer hetzelfde liedje. Ik besloot om, bij de eerstvolgende keer, Edward hiermee te confronteren en hem hiervoor zijn eerste straf te geven.

Het was maandag, Edwards vrije dag omdat hij op zaterdag moet werken. Zelf werk ik dan ook niet zodat we samen op zondag en maandag vrij zijn. Edward was na het ontbijt naar buiten gegaan om in de tuin te werken. Een uurtje later ging ik even naar de wc waar ik wederom werd geconfronteerd met een omhoog staande bril en een nat geplaste vloer en wc pot. Dat was de letterlijke druppel!
\”Edward, wil je even naar binnen komen alsjeblieft.\”
Edward keek naar me en zei \”Ik kom zo, even dit afmaken\”.
Nu moest ik voor het eerst echt mijn autoriteit laten gelden en dit aan Edward ook duidelijk maken.
\”Nee Edward, ik wil dat je NU meteen naar binnen komt.\” Verbaasd keek Edward me aan en zei \”Hoezo nu meteen\”.
\”Precies zoals ik het zeg Nu meteen, en verder geen discussie. Hup naar binnen en ik zou maar een beetje opschieten als ik jou was!\” Geschrokken van mijn felle reactie koos Edward eieren voor zijn geld en kwam met een vragend gezicht de bijkeuken binnen.
\”Schoenen uit en handen wassen. En doe die broek en trui ook maar uit want die zijn ook vies en die heb je vandaag toch niet meer nodig. Je sokken kun je aanhouden.\” Edward, overdonderd door mijn strenge toon en boze blik, deed wat hem gezegd werd en voor mij was dit precies wat ik wilde bereiken. Even later kwam Edward, in zijn witte onderbroek en hemd, een beetje onzeker de keuken binnen.
\”Zo, kom maar even met me mee\” ik ging hem voor richting de hal en trok de wc deur open. Ik wees hem op de druppels op de vloer en wc-pot en de omhoog staande wc-bril en zei terwijl ik hem recht en boos aankeek;
\”Wat hadden wij hierover ook alweer afgesproken Edward?\”. Toen Edward niet meteen reageerde en een beetje wegkeek zei ik
\”Nou, krijg ik nog een antwoord, of ben je soms tong verloren?\”
\”We …. we hadden afgesproken dat ik zou gaan zitten bij het plassen?\”
\”En waarom heb je dat dan niet gedaan?\” zei ik boos? \”Vond je het niet meer nodig om je aan de afspraken te houden of vind je het misschien leuk dat ik op een natte wc-pot ga zitten\”
\”Nee .. sorry ..\” begon hij terwijl hij naar de wc stond te staren.
Ik pakte hem stevig bij zijn kin en draaide zijn hoofd naar mij toe \”Kijk me aan als je tegen me praat!!\”
Met een angstige blik in zijn ogen zei hij \”Sorry, ik ben het gewoon een keer vergeten maar in zal in het vervolg er proberen beter op te letten.\”
Nog steeds hield ik zin kin vast \”Een keertje vergeten? De afgelopen maanden ben je het veel vaker dan een keertje vergeten en ik heb je er regelmatig op gewezen maar kennelijk is dat niet genoeg! En er in het vervolg op PROBEREN te letten is echt ook niet genoeg!\” Ik liet zijn kin los.
\”Ik vind dat je hiervoor straf verdient. Vind jij dat ook?\”
Toen ik hem daar zo zag staan met zijn bange blik, in zijn schattige witte ondergoed, als een klein achtjarig jongetje dat een uitbrander kreeg van zijn moeder, wist ik dat dit was waarover ik fantaseerde. Edward zou in onze toekomst nog vaak mijn achtjarig jongetje zijn.
\”Ja ….. ik denk het wel.\” zei hij nauwelijks verstaanbaar.
\”Goed, dan ga je nu naar boven naar de logeerkamer en dan doe je de pyjama aan die op de stoel ligt. En daarna mag je in de hoek gaan staan, waar de beer staat, met je handen op je hoofd. En daar wacht je tot ik naar boven kom. Heb je dat begrepen Edward,\”
\”Ja.\” was zijn antwoord.
\”En als je straf hebt is het Ja Mevrouw. Duidelijk?\”
\”Ja. ….. Mevrouw\”
\”En nu naar boven.\” en ik zag Edward langzaam de trap op lopen in zijn witte ondergoed op weg naar zijn eerste straf waarvan hij niet wist wat die zou zijn. Voor mij was dat een van de beelden die bleef hangen en vaak terugkwam in mijn latere fantasieën.
Toen ik boven kwam stond Edward in zijn kinderpyjama in de hoek met zijn handen op zijn hoofd. Ik had een schrift en een pen in mijn handen en had besloten om Edward voor straf 500 strafregels te laten schrijven.
\”Doe je handen omlaag, kom maar uit de hoek en ga maar aan het bureau gaan zitten.\” zei ik op een strenge toon. Edward draaide zich om en deed wat ik hem gezegd had. Ik legde het schrift en de pen voor hem neer. Edward keek naar mij terwijl ik zei
\”Om ervoor te zorgen dat je het niet meer vergeet om zittend te plassen wil ik dat je 500 strafregels schrijft. Ik heb de eerste regel voor je in je strafschrift geschreven en jij mag de volgende 499 schrijven. Heb je nog vragen?\” Hij schudde nee met zijn hoofd. Maar daar was ik niet tevreden mee \”Ik wil een duidelijk antwoord Edward\”
\”Nee … Mevrouw\” kwam er aarzelend uit
\”Goed, dan mag je nu je strafschrift open doen en hardop de eerste regel voorlezen voordat je begint.\”
Edward deed zijn schrift open en begon te lezen
\”Ik moet nu strafregels schrijven omdat ik vergeten ben dat ik zittend moet plassen. De volgende keer krijg ik er zere billen bij.\” Toen hij klaar was met lezen keek Edward mij aan maar zei verder niets aan en wachtte op mijn volgende instructie
\”Goed dan kun je nu beginnen met schrijven; regel voor regel en alle regels genummerd van 1 tot 500.\” Ik vertelde hem ook nog dat het niet de bedoeling was dat hij pauzeerde, behalve dan wc-bezoek. Van te voren had ik de babyfoon al geïnstalleerd zodat ik hem beneden in de gaten kon houden en voordat ik ging vertelde ik hem dat hij als hij klaar was dit gewoon kon zeggen en toen wees ik hem op de babyfoon-camera die schuin in de hoek stond. \”Ik kan je horen en ik kan je zien. Als je klaar bent mag je weer in de hoek gaan staan, natuurlijk met je handen op je hoofd.\” Daarna liep ik de kamer uit en ging ik naar beneden.
Het was ongeveer 11 uur toen ik beneden kwam ik zag dat Edward begonnen was met schrijven. Na 8 uur schrijven, dus rond 19:00 uur was Edward klaar met zijn strafregels. En zag ik hem ik de hoek staan. Ik wachtte nog een kwartiertje en ging toen naar boven. Ik ging in de fauteuil zitten en zei tegen Edward dat hij uit de hoek mocht komen en zijn strafschrift aan mij moest geven. Edward kwam naar me toe en gaf zijn schrift aan mij.
\”Denk je dat je het nu niet meer vergeet?\” vroeg ik aan hem terwijl hij voor me stond.
\”Nee Mevrouw\” was zijn antwoord.
\”Goed zo, dan is hiermee je straf afgelopen en heet ik weer gewoon Johanna.\” en terwijl hem dit vertelde stond ik op en gaf ik hem een dikke knuffel.

Geef een reactie