Je bent al een tijdje op De Leeshoek aan het lezen en wellicht ook op andere websites. Intussen ben je erg nieuwsgierig geworden en wil je dit ook eens meemaken: je wil iemand slaan of zelf geslagen worden. Dus je gaat met iemand afspreken die je online hebt leren kennen. Of je wil online iemand leren kennen om mee af te spreken. Alleen, tja, afspreken via internet, daar zijn er wel risico’s aan verbonden. En zeker als je deze spankinggevoelens al jaren onderdrukt hebt, kan het lastig zijn om nu je voor jezelf hebt beslist daar eindelijk iets mee te doen, ook nog maar een dag langer te wachten. Hieronder hebben we enkele tips die je kunt gebruiken bij het afspreken. Wellicht valt het je op dat veel is geschreven vanuit het oogpunt van een vrouw die op zoek is naar iemand om bij over de knie te gaan. Helaas is dit in de praktijk de meest kwetsbare groep, maar de tips zijn wel voor iedereen, man of vrouw, dominant of onderdanige, nuttig.
Om te zorgen dat het een goede ervaring met de juiste persoon wordt, is het toch belangrijk om een paar dingen in acht te nemen. Luister zeker ook altijd naar je gevoel. Voelt het niet goed? Ben je niet zeker? Spreek dan niet af of in elk geval eerst op een openbare plek waar je meteen weer weg kunt als er inderdaad iets niet in orde blijkt te zijn. Daarnaast zijn er hier een aantal tips om op te letten als je iemand zoekt om mee af te spreken en om je zelf aan te houden als je gemakkelijker iemand wil vinden.
Op sociale media of dating apps ontvang je zeker als vrouw, maar ook geregeld als man, heel veel ongewenste berichten. Met enkel “hey” kom je er niet, meteen in het eerste bericht al eisen dat de ander je in zijn/haar antwoord met “U” en “Meester” (o wee als je de hoofdletter vergeet) moet aanspreken, is voor de meesten ook niet echt de manier waarop je wil benaderd worden. Gelukkig zijn er ook mensen die een bericht met meer diepgang en interesse voor de persoon achter het profiel weten op te stellen. Toch is het ook hier verstandig om even rustig de tijd te nemen. Allereerst wil je meer weten van de persoon waarmee je te maken hebt. Dit kan op twee manieren: door in gesprek te gaan en door wat onderzoek te doen.
Om met het laatste te beginnen: waar je elkaar ook leert kennen, de persoon in kwestie heeft waarschijnlijk een profiel. Als het berichtje je aanspreekt, dan kun je eerst even op zijn/haar profiel gaan kijken. Hopelijk staat daar een profielfoto en een introductietekstje dat je inhoudelijk wat informatie geeft over de persoon erachter. De profielfoto hoeft uiteraard niet meteen een volledig herkenbare foto te zijn, ook gewoon iets “stoms” als een rode roos of een tijger met konijnenoortjes, geeft impliciet iets weer over de persoon die net voor deze foto koos. Op sociale netwerksites, zoals een forum of bijvoorbeeld Fetlife, kun je ook zien met wie de persoon in kwestie bevriend is, zodat je vragen kunt stellen over je nieuwe contact. Je kunt kijken aan welke groepsdiscussies hij/zij deelneemt en hoe hij/zij zich daarin gedraagt. Hetzelfde geldt als je iemand in het echt ontmoet, bijvoorbeeld op een munch of een meet. Het is niet altijd mogelijk feiten van roddels te onderscheiden, maar de verhalen van meerdere personen geven bij elkaar vaak een goed beeld. Ze kunnen helpen bepalen of de persoon in kwestie te vertrouwen is.
In het eigen gesprek is het goed om met elkaar van gedachten te wisselen. Dat kan op zichzelf ook heel interessant, of zelfs spannend, zijn. Wanneer het gaat over je toekomstige verlangens, wees dan niet bang om je eigen grenzen aan te geven. Tegelijkertijd is het belangrijk om de grenzen van de ander ook te respecteren. Mocht iemand bijvoorbeeld niet op de blote billen geslagen worden bij een (eerste) spankingcontact, dan is dat een valide grens. Je kunt zelf bepalen of je het contact met inachtneming van die grens voort wil zetten. Wat niet kan, is zeggen dat die grenzen niet gepast zijn of iemand onder druk zetten om de grenzen op te schuiven. “Ik sla alleen maar meisjes als ze naakt zijn, dus als je geslagen wil worden, zul je toch naakt moeten zijn, ook de eerste keer,” is een voorbeeld van dergelijke druk. Uiteraard kan en mag een dominant die eis stellen, maar als jij je daar niet goed bij voelt, dan wil dat misschien zeggen dat hij niet persoon is waar jij bij past en dat je beter even verder zoekt. Het is beter om niet zomaar erin mee te gaan, ook al voelt het niet goed. “Hij is de dominant, hij mag dat bepalen,” is als het om grenzen gaat geen valide argument. Als het niet goed voelt, dan voelt het niet goed. Daar heeft niemand iets aan te zeggen. En als er al bij het eerste contact in jouw plaats bepaald wordt waar je je goed bij mag/moet voelen en waarbij niet, dan is dit toch zeker een “red flag”. Een goede dominant heeft altijd oog en oor voor zulke grenzen en er zijn vele goede dominanten.
Het is ook absoluut niet gezegd dat je meteen bij de eerste ontmoeting al over de knie gaat (of over de knie legt). Het is perfect acceptabel om aan te geven dat je liever eerst op een neutrale plek afspreekt om gewoon iets te drinken of samen even te wandelen, zonder dat er verdere “actie” op het programma staat. Als alles goed verloopt en je voelt je er goed bij, kun je op het moment zelf nog aangeven dat je toch een stapje verder wil gaan. Uiteraard is dit absoluut niet verplicht. Ieder heeft zijn/haar eigen tempo en veel mensen zullen liever eerst op een platonische manier kennismaken en naar huis gaan zonder dat er ook maar één klap gevallen is. Dan kun je alles laten bezinken, napraten en eventueel opnieuw afspreken. Ook het omgekeerde is mogelijk: jullie hadden afgesproken om toch al een spanking uit te proberen, maar op het moment zelf voelt het niet meer goed (dat kan trouwens altijd, ook bij de tweede, derde, of zevendertigste afspraak). Dan is het je volledige recht om dat aan te geven en te zeggen dat je toch niet meer wil, om je consent in te trekken. Als er dan buitensporig aangedrongen wordt, is ook dat zeker een red flag en een goede reden om meteen op te stappen en het contact te verbreken. Jouw grens is jouw grens, je mag die bewaken. Door toe te geven, doe je jezelf echt geen plezier. En de ander, als die tenminste serieuze bedoelingen heeft, trouwens ook niet.
Naast een neutrale date om elkaar te leren kennen, zijn er ook andere veiligheidsmaatregelen die je kunt nemen. Deze komen overeen met de dingen die je kunt doen bij elke vorm van dating. Wanneer je een goede vriend(in) van tevoren op de hoogte brengt, kun je elkaar op een vast tijdstip bellen. Spreek dan twee varianten van dezelfde zin af, zoals “Ik wil ijs” of “Ik wil taart”. De persoon bij wie je verblijft, weet niet wat elke zin betekent, maar jij wel. Een ander handigheidje is om een vast eindtijdstip in te bouwen. Wanneer je een trein moet halen, heb je altijd een reden om weg te gaan. Dat kan vervelend zijn als het gezelliger wordt dan je vooraf had durven hopen, maar hoe langzaam de tijd ook lijkt te gaan, er zal dan snel wel een vervolg komen. Tot slot, het is volkomen normaal dat je bij een eerste contact een profielnaam gebruikt. We raden wel aan om voor de eerste date echte namen uit te wisselen, zo, dat je ook wat meer over elkaar te weten kunt komen. We hebben de term vaker gebruikt, maar iemand die voor een contact in het echt geen echte naam wil gebruiken, is opnieuw een red flag. Verder is er nog een les uit het algemene datingland: wanneer iemand je vlak voor een afspraak belt om te melden dat zijn of haar geld op is en of je even wat wil storten, kan het zijn dat je date enorme pech heeft. Waarschijnlijker is het helaas echter zo dat je dan wordt opgelicht.
Dus, even in het kort, voor wie dit allemaal te veel leeswerk vindt, onze tips:
- Zorg voor een goed, diepgaand contact voor je afspreekt.
- Praat met mensen die de persoon kennen om je een beter beeld te vormen.
- Spreek eerst af op een neutrale plaats.
- Grenzen zijn grenzen. Zorg dat je eigen grenzen gerespecteerd worden en respecteer de grenzen van de ander.
- Stuur nooit zomaar geld op en wees voorzichtig met je adres of andere persoonsgegevens. Wissel wel echte namen uit voor je iemand gaat ontmoeten.
- Als je iemand wil ontmoeten, zorg dan dat een vriend/vriendin/iemand anders hiervan op de hoogte is en weet waar je bent. Spreek ook af om tijdens de date even contact te hebben.
- Volg steeds je gevoel. Voelt iets niet goed, dan doe je het niet. Laat je geen druk opleggen om dingen te doen die je eigenlijk niet wil.
En als deze dingen goed zitten, dan wordt het vast een heel leuke date, geniet ervan! Ow ja, in het midden van dit artikel zag je een video. Deze (Engelstalige) video gaat specifiek over dit onderwerp, maar op hetzelfde kanaal zijn nog vele interessante video’s te vinden. We raden je van harte aan om eens een kijkje te nemen.