Eenmaal je een tijdje bezig bent met zoeken en lezen op het internet, op deze site en wellicht ook op andere sites, dan begint het misschien te kriebelen om eens van gedachten te wisselen met andere spanko’s. Maar waar kun je dat doen? Waar moet je op letten? Welk gedrag wordt er verwacht? Daar willen we je in dit artikel mee op weg helpen. Hopelijk kunnen we op die manier een beetje onzekerheid wegnemen, waardoor je de stap durft zetten. Want met mensen over een gedeelde hobby praten, is erg leuk!

Waar?

Eerst en vooral: WAAR op het internet kun je andere spanko’s ontmoeten? Dé referentiesite is natuurlijk Fetlife, ook wel gekend als Facebook voor kinksters. Maar Fetlife is heel erg grootschalig en ruim opgevat, waardoor je er gemakkelijk kunt verdwalen in de krochten van kinky internet. Bovendien heeft het de lay-out niet mee. Toen ik (aube) de eerste keer over Fetlife hoorde en een kijkje ging nemen, werd ik meteen op de loginpagina al afgeschrikt door de zwarte achtergrond met witte letters. Ik vond het er maar duister uitzien, geen plek waar je veilig rond zou kunnen kijken. Verder dan dat ben ik dan ook niet gekomen. Ik sloot de boel snel weer af zonder een account aan te maken. Pas enkele jaren later (ja, echt!) maakte ik er op aandringen van enkele mensen in de spankowereld die ik al wat kende, toch een account aan.

Inmiddels bestaat er op Fetlife een groep die speciaal op spanking gericht is. Deze groep wil een veilige omgeving creëren waarin er niet gejaagd of gehijgd wordt, waarin je dus niet op elk bericht de reactie krijgt “ik wil jou wel slaan” en waar er gewoon leuke en soms ook grappige gesprekken ontstaan over verschillende onderwerpen die in verband worden gebracht met spanking. Nieuwsgierig? Neem er een kijkje!

Maar aube, je zegt dat je overhaald werd om uiteindelijk toch een profiel aan te maken. Hoe leerde je die mensen dan kennen?

Wel, voornamelijk via de klaproos-chat. Op het klaproosforum valt er niet zoveel meer te beleven (al staat er wel nog steeds een schat aan informatie, dus ga er zeker eens rondlezen!), de klaproos-chat is echter nog steeds springlevend! (Oké oké, het ene moment al wat levendiger dan het andere, dus als er niemand is of er komt geen reactie, geef dan niet op, maar probeer later zeker eens opnieuw.) Dit is dé uitgelezen plek om met andere spanko’s in contact te komen en er op een veilige en respectvolle manier over onze hobby te praten. En ook over heel veel andere dingen uit het dagelijkse leven, want verrassing verrassing:

Spanko’s zijn ook maar mensen

Wat, echt? Ja, echt!

Natuurlijk praten we graag over onze hobby! Zeer zeker. Maar het hoeft daar echt niet altijd over te gaan. We vertellen soms ook gewoon graag eens over onze dag. Zo worden er vriendschappen opgebouwd die verder reiken dan spanking alleen. In het begin zijn mensen uiteraard wat karig met informatie of blijven ze vaag over wat voor job ze precies doen. Dat is normaal. Met contact via het internet moet je altijd een beetje voorzichtig zijn. Maar dat wil niet zeggen dat de gesprekken enkel bestaan uit “ik wil je slaan” en “pak me dan als je kan”. Als je op de klaproos-chat (of op een andere plek) terechtkomt, wordt er van jou verwacht dat jij ook je als een mens gedraagt. Het is heel gemakkelijk om je beschermd te voelen door het beeldscherm van je computer, maar op plekken die een veilige omgeving willen creëren, zal jagersgedrag niet aanvaard worden. Dat maakt dat het ook voor jou veiliger wordt: want nieuwelingen zijn steeds welkom, maar als men zich niet gedraagt, wordt men daarop aangesproken. En anderen worden gewaarschuwd voor wie misschien minder goede bedoelingen heeft of lijkt te hebben. In theorie in elk geval, maar de praktijk probeert die theorie zo dicht mogelijk te benaderen.

Ga ook steeds op je gevoel af

Je kunt hier nu wel lezen “die en die plekken zijn veilig”, maar als jij op die plekken terechtkomt en het voelt echt niet goed, luister dan naar dat gevoel. Je kunt altijd pech hebben gehad en op een verkeerd moment in de chat zijn beland, maar als het een tweede keer nog steeds niet comfortabel aanvoelt, dan is er niemand die je verplicht om toch die groepen te blijven opzoeken “want die zijn toch veilig, dit zijn de groepen waar ik bij moet horen”. Nee hoor, er hoeft helemaal niets. Jij kunt best bepalen wat goed is voor jou. Ik zal geen namen noemen, maar ik ben zelf ook nog in andere chatgroepen beland die veilig hoorden te zijn, maar ik voelde me daar zo totaal niet thuis. Dus ben ik niet terug geweest. Het kan soms even zoeken zijn, maar wellicht vind je ooit wel de groep waar je je goed bij voelt. Wij kunnen enkel meegeven in welke groepen wij ons “thuis” voelen en hopen dat dat voor jou ook zo is 🙂

Geef een reactie