Niet iedere spanko is gelijk. Alleen al over de beschrijvingen die je kunt gebruiken, kun je avonden twisten. Zelfs het feit dat ik hiervoor het woord spanko gebruikte, zal sommige lezers tegen de borst stoten. Iedereen heeft andere voorkeuren en een ander pad om te komen waar hij/zij nu is. Toch zijn er regelmatig ook grote tekenen van herkenning wanneer ik andere spanko’s spreek of iets van hen lees of bekijk. Een soort gedeelde belevingswereld of ervaring. Zelf heb ik ‘het’ – het spankingsgen, de kink, hoe je het wil noemen – zolang ik me kan herinneren. Dat geldt niet voor iedereen, maar is zeker ook niet uniek. Wat je wel al heel snel door hebt, zelfs als kind, is dat anderen ‘het’ niet hebben. En dat het taboe is om erover te spreken, zelfs nog voor dat je weet wat een taboe is.

Het zal vroeger, voor de generaties voor mij, lang een eenzame tijd geweest zijn. Gelukkig ben ik net jong genoeg om de opkomst van het internet meegemaakt te hebben. Ik begreep mijn eigen gevoelens, hoe diep ze gaan en wat ze voor me betekenen nog lang niet, maar één ding was direct duidelijk: ik ben niet de enige met deze gevoelens. Op heel wat sites, waar ik zeker niet naar binnen mocht volgens de knoppen op de voorpagina, herkende ik wat al langer in mijn fantasie speelde. En hoe streng de gebeurtenissen op de foto’s, in de filmpjes of in de verhalen soms ook leken, het was ook duidelijk dat mensen hier plezier aan beleefden, of toch minstens naar verlangden.

Inmiddels zijn we jaren verder en heb ik heel wat geleerd, vooral over mezelf. Daarover zal ik in komende stukken meer schrijven. Één ervaring wilde ik nu al delen. Een paar jaar terug las ik Sex with Shakespeare van de Amerikaanse schrijfster Jillian Keenan. Het boek combineert analyses van het werk van Shakespeare met haar eigen zoektocht in de wereld van spanking. Hoewel de ervaringen heel anders zijn, zijn de gevoelens die ze beschrijft vooral heel herkenbaar. Een fijne herinnering dat we niet alleen zijn met de gekke gedachten die soms door ons hoofd spoken.

Jillian Keenan heeft ook een youtube-kanaal waarop ze fimpjes deelt die over spanking gaan. Uiteraard zijn deze filmpjes in het Engels (hoewel ze een klein beetje Nederlands kent), maar de manier waarop ze verschillende spanking-gerelateerde onderwerpen uitlegt, zal je vast aanspreken. Hieronder deel ik haar kanaal. Veel kijkplezier!

Geef een reactie