5 jaar later: 28 september 1954
Het vierde jaar na de nieuwe aanstelling van directeur Thalen was in volle gang. Nadat hij in 1949 de school van Miss Twain in Engeland had bezocht, bezocht hij in het voorjaar van 1950 deze school voor een tweede keer en leerde veel over schoolresultaten in combinatie met billenkoek in alle soorten en maten. Ook sprak hij veel met miss Twain over zijn ideeën van een eigen Reformatory-instituut in Nederland.
Al deze inspanningen kwamen uiteindelijk samen in een prachtig oud gebouw in de buurt van de stad Regten, Holland. Instituut en Internaat “Recht door Zee”. Een half jaar voor de opening adverteerde meneer Thalen in kranten en legde hij zijn concept van discipline en schoolresultaten uit. De dag na de eerste publicatie rinkelde zijn telefoon de hele dag. Ouders in heel Nederland en België belden en maakten afspraken om zijn school te bezoeken.
In feite waren er drie soorten registraties. Ten eerste waren er ouders die heel blij waren dat oude tijden terug waren. Zij vonden dat billenkoek de enige manier was waarop hun 20-jarige dochters luisterden en resultaten zouden gaan halen. Zij vonden dat er nu eindelijk een instituut was met de juiste discipline voor hun dochters.
De tweede soort registraties waren jongvolwassen meisjes die juist van billenkoek hielden. Ze waren ernaar op zoek. Het instituut “Recht door Zee” van meneer Thalen was voor hen een uitkomst. Voor meneer Thalen was dit niet echt een verrassing. Dit soort meiden kende hij. Zij waren juist degenen die billenkoek nodig hadden ook als ze iets extreem goeds deden. In de krant adverteerde hij hier dan ook mee. Brave Meiden Billenkoek.
De laatste categorie die meneer Thalen belde waar de leraren. Dit waren natuurlijk vooral leraren en leraressen die billenkoek ook belangrijk vonden en hoopten dat ze zich bij dit internaat konden aansluiten.
Dat dit instituut zou uitgroeien tot 1 van de meest gerenommeerde correctie instituten van Europa, wist dhr. Thalen op dat moment in 1954 nog niet. In 2023 was het instituut professioneel, discreet en genoot het veel aanzien. De leiding was in handen van Dhr. Thalen zijn kleinzoon. Daar zal dan een zekere Lotte en Stan mee te maken gaan krijgen. En hoe!

Geef een reactie