Theo is een aardige, eenvoudige man zonder poespas. Hij is opgegroeid op een boerderij in de achterhoek, waar het heel gewoon was om hard te werken en niet te zeuren. Theo wist al snel dat hij geen boer wilde worden en dus werd hij de eerste uit zijn familie die ging studeren. Ik ontmoette hem tijdens het eerste jaar van onze studie en we mochten elkaar meteen. Net als hij kwam ik ook uit een familie waar studeren niet gewoon was, dus we hadden een gemeenschappelijke achtergrond. Automatisch trokken we naar elkaar toe en toen de kans zich voordeed werden we huisgenoten.

In de loop van het eerste studiejaar kreeg Theo verkering met Maaike, de verwende dochter van een rijke zakenman. Vaderlief had een flat en een autootje voor zijn dochter gekocht, terwijl alle andere studenten het moesten doen met een klein kamertje en een oude fiets. Het was echte liefde tussen Theo en Maaike. Als ze bij hem bleef slapen kon je zijn bed de hele nacht horen kraken en piepen. Het enige dat in de relatie wel eens voor spanningen zorgde was het gedrag van Maaike. Ze had tot nu toe altijd haarzin gekregen en hield eigenlijk nooit rekening met andere mensen en hun gevoelens. Tijdens een feestje was ze weer eens erg ver gegaan en een aantal mensen vreselijk voor schut gezet. Alle aanwezigen hadden gegeneerd toegekeken, maar dat was Maaike volledig ontgaan. Na afloop van het feestje dronken Theo en ik nog een laatste biertje. Het gedrag van Maaike kwam nog even ter sprake.

‘Ik moet haar maar weer eens over de knie leggen, daar knapt ze van op’, merkte Theo op.

Hij zei wel vaker van dat soort dingen, maar ik geloofde niet dat hij er iets van meende. Kinderen legde je over de knie, maar een volwassen meid van 20….. Ik kon het me niet voorstellen. Toch hoorde ik een paar dagen later vreemde geluiden uit de kamer van Theo komen. Eerst waren er snelle voetstappen, er viel iets op de houten vloer. Het bed piepte en Maaike begon te gillen. Het gegil was alleen heel anders dan het gegil dat normaal gesproken bij het gepiep van het bed hoorde. Ik werd een beetje bezorgd en liep voorzichtig de trap op naar boven. Toen ik vlak bij de deur van Theo zijn kamer was, hoorde ik het kletsende geluid van een haarborstel op blote billen. Zelf ben ik ook met de borstel groot geworden, dus dat geluid herkende ik maar al te goed. Theo had dus echt gedaan wat hij gezegd had. Ik was geschokt. Een volwassen vrouw billenkoek geven, dat kon niet in mijn ogen. Tegelijkertijd fascineerde het idee me toch ook wel. Ik hield Maaike goed in de gaten en probeerde meer te weten te komen over dat pak slaag. Het viel me op dat ze zich anders kleedde. Normaal droeg ze altijd strakke rokjes en broekjes, maar nu had ze een wijde jurk aan. Ook streek ze vaak over haar billen streek en ze had duidelijk moeite met de harde collegebankjes. Maar na een dag werd het wrijven al minder en twee dagen later waren alle andere tekenen ook verdwenen. Alles was weer vergeten en vergeven.Theo en Maaike waren weer net zo gek op elkaar als altijd. Alleen in mijn hoofd bleef het voorval rondspoken. Ik begreep er niets van dat zoiets kon gebeuren tussen twee volwassen mensen. En dat zelfverzekerd, eigenwijs meisje als Maaike zo’n behandeling accepteerde begreep ik al helemaal niet. Maar tegelijkertijd vond ik het idee ook wel ontzettend spannend. Maaike had een paar prachtige billen en ik stelde me voor dat die billen bloot en kwetsbaar over mijn schoot lagen, volledig aan mij overgeleverd. Ik zou die billen laten trillen, laten samenknijpen en ontspannen bij elke tik. Langzaam zouden ze van kleur verschieten. Pas als ze lichtrood waren zou ik ermee stoppen. Natuurlijk waren deze gedachten pure fantasie. Ik praatte er met niemand over en al helemaal niet met mijn eigen vriendin. Het idee om haar over de knie te leggen sprak me ook helemaal niet aan. Die fantasie hoorde bij Maaike.

Zoals zo vaak werd mijn fantasie totaal onverwacht werkelijkheid. Het gebeurde ruim een jaar na het eerste voorval. Theo was inmiddels bij Maaike ingetrokken. Ik merkte er dus niets meer van als ze billenkoek kreeg en mijn fantasie verdween langzaam naar de achtergrond. De dag dat het gebeurde had ik met Theo en Maaike afgesproken om iets voor onze studie te gaan doen. Maaike kwam echter niet opdagen. Na bijna drie uur wachten kwam ze ineens binnen. Ze was gaan winkelen, want ze had geen zin in studeren. Theo was in de loop van de drie uur al behoorlijk geïrriteerd geraakt, maar nu was hij woedend.

‘Jij gaat nu over de knie’, zei hij met een zeer besliste stem. Meteen zag ik Maaike als een blad aan een boom omslaan.

– ‘Het spijt me Theo’, zei ze terwijl ze naar haar schoenen staarde.

Ik keek verbijsterd toe, Maaike leek ineens een klein meisje.

‘Je moet je excuses aan Bill aanbieden, die heeft ook drie uur zitten wachten. Eigenlijk denk ik dat Bill je maar over de knie moet leggen.’

Ik wist niet wat ik hoorde en ik wilde protesteren, maar Maaike was me voor. Er ontstond een ruzie tussen haar en Theo over de vraag of ze wel of niet bij mij over de knie zou gaan. Zelf had ik niets te vertellen in die discussie. Aan mij werd niet gevraagd of ik het wel wilde, maar dat wist ik zelf ook niet. Dus bleef ik zitten wachten op wat er komen ging. Maaike en Theo verdwenen even naar de gang en de deur ging dicht. Ze kwamen vrijwel meteen weer binnen, hij hield haar pols stevig vast. In zijn andere hand hield hij de haarborstel. Maaike keek mij recht aan. Ik durfde niet terug te kijken.

‘Bill, ik wil graag dat je me op mijn billen geeft. Wil je dat doen?’ Ze vroeg het met een heldere stem en zonder aarzeling. Ik kon alleen maar knikken.

Theo leidde haar naar mij toe. Hij vleide haar voorzichtig over mijn schoot. Daar lagen die perfecte billen, nog verpakt in een strak rokje. Ik kon nauwelijks meer adem halen, zo opgewonden was ik. Het ging nu gebeuren, daar twijfelde ik niet meer aan. Ze tilde haar kontje een klein beetje op, zodat Theo haar rokje omhoog kon schuiven. In een moeite schoof hij ook haar slipje naar beneden. Voor het eerst zag ik haar blote billen. Stevige, ronde spierwitte billen. Ik zag ook haar rug, haar achterhoofd en haar lange rode haren, haar gezicht kan ik niet zien. Theo overhandigde mij de haarborstel.

‘Dertig tikken, tien voor elk uur dat ze te laat was’, zei hij.

 Dertig tikken leken mij wel erg veel, dus besloot ik om rustig te beginnen. De eerste tik was voor de linkerbil. Ik zag hoe het vlees werd ingedrukt. Er ontstond een rode vlek in de vorm van de borstel, die ook meteen weer verdween. Maaike reageerde niet. Ook de volgende tikken deden haar weinig. Ze had duidelijk getrainde billen. Voorzichtig begon ik wat harder te slaan. Ik zag de billen nu samentrekken en ontspannen, maar verder geen reactie.

‘Niet aaien, maar slaan, riep Theo’.

Ik sloeg nog iets harder, voor mijn gevoel zo hard als ik kon. Ze liet een paar korte kreungeluiden horen, maar leek nog steeds niet erg onder de indruk. De blote bips op mijn schoot was inmiddels zo rood als ik me in mijn fantasie had voorgesteld. Nog twee tikken te gaan, dan zaten de dertig tikken erop. De borstel kletst nog twee keer, toen was het voorbij. Maaike stond op en wilde haar rokje goed doen.

‘Zo makkelijk kom je er niet vanaf’, riep Theo meteen. Hij trok haar over zijn schoot en nam de borstel van mij over. Ik schrok van de knal waarmee de borstel neerkwam. Maaike begon meteen te gillen. Bij de volgende tik probeerde Maaike haar billen met haar handen te beschermen. Theo greep haar armen vast en hield ze stevig op haar rug. Bij mij had ze niet eens geprobeerd om haar handen te gebruiken. Er volgden twee extra tikken vanwege de handen. Elke tik werd met zorg toegediend: een knal van de borstel, een pauze om het effect te verwerken en een volgende knal. Zo werden alle dertig tikken overgedaan. Mijn werk stelde dus eigenlijk niets voor. Toen Maaike weer opstond was haar kontje diep rood. Ik kon me niet voorstellen dat ze nog zou kunnen zitten de komende dagen. Maar een kwartiertje later zat ze weer ontspannen op de bank, in de armen van haar Theo. Ik voelde dat ik teveel was en stapte op. Nog veel verwarder over het wonderlijke fenomeen billenkoek.

Dit was de enige keer dat ik Maaike over de knie heb gelegd. Ik had duidelijk niet genoeg in mijn mars om haar het gewenste gevoel te geven. Later heb ik nog wel geoefend op andere dames, maar zo’n goede straffer als Theo ben ik nooit geworden. Af en toe kom ik hem nog wel eens tegen. Hij en Maaike zijn nog steeds samen. Ik weet niet of hij haar nog wel eens een pak slaag geeft, maar ik heb zo mijn vermoedens.

Geef een reactie