De strap is in principe gelijkend aan een riem, maar met het belangrijke verschil dat straps uitsluitend bedoeld zijn voor het geven van een pak slaag. Daarmee is er ook wat meer variatie in de lengte, breedte en dikte van deze leren instrumenten. Wanneer een strap meerdere leren tongen heeft, noemen we een instrument een tawse.

Straps laten over het algemeen een vrij bijtende pijn achter, vergelijkbaar met die van een riem, maar omdat ze ook erg zwaar kunnen zijn, zijn er ook modellen die dieper doordringen en blauwe plekken achterlaten. In enkele gevangenissen in landen van de Commenwealth werd de prison strap gebruikt, een zeer lange en zware strap met gaten om de luchtweerstand te verkleinen, bedoeld om met enkele klappen zeer blauwe en pijnlijke billen achter te laten. Een dergelijk effect kan leuk zijn, maar bij een minder extreme pijntolerantie kunnen kleinere straps ook zeer goed werken.

Een strapping wordt meestal toegediend in een positie waarbij de ontvanger ergens overheen gebogen is of voorovergebogen staat. Alleen kleine straps kunnen over de knie gebruikt worden. Een strap kan daarnaast ook op de handen toegepast worden, wat zeer pijnlijk maar soms volledig verdiend is.

Een goede strap is niet goedkoop, maar bij goede kwaliteit zeker de moeite waard. Een van de bekendere verkopers, van zeer hoogwaardig materiaal, is het in Nederland gevestigde bedrijf London Tanners. Wanneer je wat gespaard hebt, is het zeker de moeite waard om hun website met een bezoekje te vereren.

Geef een reactie