Een instrument dat elke D altijd bij de hand heeft (pun intended), is zijn of haar hand. Waar je ook bent, een paar snelle klappen ter correctie behoren steeds tot de mogelijkheden. Zelfs in het openbaar kun je even een rustig hoekje zoeken voor een paar snelle klappen over de kledij heen. Of zonder kleding, dat werkt ook prima tenslotte, al wordt dat en plein public misschien minder op prijs gesteld.

Maar uiteraard kan de hand ook gebruikt worden voor het uitgebreidere werk. Door kleding heen zul je er als spankee namelijk niet zo heel veel van voelen, dan telt vooral het schokeffect omdat je op een onverwacht moment tot de orde geroepen wordt. Daarnaast kun je als spanker de effecten ook minder goed zien, en ook vooral minder goed inschatten. Een pak slaag met de hand is namelijk uitermate geschikt om elkaar beter te leren kennen. Je kunt zien hoe iemand reageert, zowel qua verkleuren als wat betreft de pijn. De pijngrens van de een is niet de grens van de ander. Rustig aan beginnen kan zeker geen kwaad, harder kan altijd nog! Ook bij een pak slaag met de hand kunnen de billen blauw worden, zeker bij ongeoefende billen, en ook dat proces is beter in de gaten te houden op onbeklede billen.

De hand werkt dus het best op blote billen. Vingers gespreid, vingers samen, met een slappe pols of net met starre vingers … De mogelijkheden zijn eindeloos voor de D om mee te experimenteren. Sla je snel na elkaar of spreid je de klappen net en probeer je met elke klap zoveel mogelijk impact achter te laten? Om en om per bil, of een willekeurige verdeling (of de hel van elke spankee: alles op slechts één bil)? Wat in elk geval belangrijk is, is zorgen dat het minder pijn doet aan je eigen hand dan aan de billen van de persoon die geslagen wordt. Dat behoeft enige oefening. Over het algemeen helpt het om ontspannen te slaan, kracht te halen uit de onderarm en een polsbeweging en je eigen spieren niet te strak aan te spannen. Boven alles geldt: oefening baart kunst!

Open palm hand gesture of male hand. | Stock image | Colourbox

Heerlijk beeld ook als er op nog maagdelijk witte billen een vuurrode handafdruk met vijf duidelijk afgetekende vingers verschijnt … Hoe vaak kun je dit herhalen tot er geen herkenbare afdruk meer te zien is, maar alles egaal rood is geworden? Tijd om te gaan proberen!

Geef een reactie