Bij een voorover gebogen positie staat de sub eerst en buigt dan, zoals de naam al zegt, voorover zodat de spieren in de billen en de huid zich spannen. Het buigen kan een klein stukje zijn, waarbij de sub bijvoorbeeld de handen tegen een muur of op de knieën plaats. Of hij/zij buigt volledig door met de handen op de enkels, tenen of zelfs de grond.
Hoe verder je voorover buigt, hoe strakker de spieren en de huid komen te staan, waarbij je zeker als je ver voorover buigt niet in staat bent om de klappen op te vangen. Hoewel er zeker leuke associaties zijn met klassieke schoolstraffen die vaak werden gegeven in een positie waarbij de gestrafte voorover de tenen moest aanraken, is in de praktijk lang niet iedereen in staat om in deze positie te blijven staan, zeker niet met gestrekte benen. Het risico is dat het daarom meer een yoga-oefening wordt dan een pak slaag. Ook kan de impact van een zwaar instrument als een paddle ervoor zorgen dat je voorover valt.
Een goed alternatief is daarom voorover buigen over een bureau of bank, of om minder ver voorover te buigen met de handen op de knieën of tegen de muur. Dit is bijna even pijnlijk en kent andere leuke psychologische aspecten, zoals een (hyper)focus van de D op het aannemen van juiste positie, met de benen exact ver genoeg uit elkaar en de billen uiteraard zover mogelijk naar achteren uitgestoken, klaar om klappen te ontvangen.
Deze positie wordt vaak gebruikt voor grotere instrumenten, maar is ook heel geschikt voor kleinere en zelfs de hand. Ook kan zowel op de blote billen als op de broek of rok geslagen worden. De uitgestoken billen vormen een mooi doelwit om op te richten. Zo kan de positie gebruikt worden voor een snel pak slaag tussendoor of net voor een lang en uitgerekt ritueel. Kortom, voor elk wat wils!
2 gedachtes over “Voorover gebogen”