Het klinkt misschien niet direct aanlokkelijk: het inbrengen van een stuk op maat gesneden gember in de anus van de sub. Toch is dit een uitstekend wapen in het arsenaal van de dominant. Bekende spanko Jillian Keenan heeft het opgenomen in haar lijst van belangrijke spanko-termen. Als onderdeel van anal play is het niet voor iedereen weggelegd en zijn goede afspraken over het mogelijk toepassen van figging essentieel. Zijn die afspraken eenmaal gemaakt, dan kan alleen de dreiging van figging al voldoende zijn om een sub gehoorzaam te krijgen. Sommige subs beschrijven de ervaring als ondraaglijk, anderen vinden die beschrijving nog te mild. Een prima uitgangspositie voor een straf.

Gember is voor in de keuken, niet in andere plekken. En dan bedoel ik niet dat je in de keuken een stuk gember bij de sub moet inbrengen, maar dat je gember enkel moet gebruiken in gerechten, bij het koken. Om te eten dus. NIET in lichaamsopeningen.

Figging was al bekend bij de oude Grieken als vernederende straf voor slaven. Later ontstond de gewoonte om gember bij paarden in te brengen. De paarden houden daarbij de staart hoog en bewegen fanatiek als reactie op de brand in hun achterste. Hierdoor lijken de paarden jonger en energieker, wat positief is voor de verkoopprijs. Uiteraard wordt deze methode tegenwoordig als dierenmishandeling gezien, maar komt zeker in obscure landen nog voor. Vanaf de Victoriaanse tijd, de hoogtijdagen van de spanking, werd de methode onder spankers populair. Dit verband komt van de unieke werking van de gember. Wanneer de wortel wordt ingebracht, ontstaat al snel een brandend gevoel in de anus. Dit gevoel neemt al snel in hevigheid toe. Tijdens deze opbouw heb je al snel het idee dat het niet erger kan, maar toch zal de hevigheid gedurende gemiddeld zo’n tien minuten blijven toenemen.

Ho ho, stop! Hold your horses! Je zegt zelf dat het onder dierenmishandeling valt en dan doe je het ons wel aan? Dat is niet ok hoor, mag niet! En in tegenstelling tot jij, ben ik jong en energiek genoeg. Als dat het doel is, kun je het misschien beter bij jezelf doen!

De ongelukkige sub heeft zelf ook enige invloed op de ervaring. Wanneer de bilspieren worden ontspannen, is de brand relatief het minst hevig. Worden deze echter aangespannen, neemt het ongemak direct merkbaar toe. Bij een goede caning worden de bilspieren liefst zoveel mogelijk ontspannen en is er geen sprake van ‘clenching’, het tegen elkaar drukken van de beide billen. Dat getuigt van goede overgave van de sub. Wanneer ze de billen wel aanspant, wordt dit vaak gezien als een gebrek aan medewerking aan de straf. De Victorianen ontdekten dat ontspannen billen, optimaal aangeboden voor de cane, kunnen worden afgedwongen met het gebruik van gember. De met figging gestrafte staat hierbij voor een duivels dilemma: de billen aanspannen om de slagen op te kunnen vangen of ontspannen om de impact van de gember te verminderen. Veelal zullen ze ervoor kiezen om hun billen, behalve dan tijdens de moeilijk af te leren reflexen bij het landen van een slag, ontspannen te houden. Het uitzicht tijdens de straf blijft hierdoor optimaal.

Alsof je streepjes van een cane niet al voldoende mooi uitzicht vindt … Weet je trouwens wanneer we onze billen ook ontspannen willen houden, als jullie dat zo graag zien? Als je ons geen pijn doet!

De ervaring van figging begint al bij de voorbereiding. Een fig, een buttplug gemaakt van gemberwortel, moet je namelijk zelf maken. In de winkel ga je op zoek naar een geschikt stuk gember, voldoende stevig en zonder diepe kloven waar de fig kan afbreken. Dit zoekproces kun je overigens, met de juiste instructies, ook aan de sub uitbesteden. Vlak voor het gebruik dient van de gemberwortel een fig gemaakt te worden. Dit kan bij uitstek gebeuren terwijl de sub in de hoek staat. Om de gemberwortel zit een harde schil die verwijderd moet worden. Daarna kun je wortel in een conische vorm snijden. Het is belangrijk om een inkeping rondom te maken, zoals je bij een buttplug ook ziet, die ervoor zorgt dat de wortel niet in z’n geheel naar binnen schiet. Controleer of de wortel voldoende stevig is en niet kan afbreken.

Een gember fig die wordt voorbereid.

Dan is het moment gekomen waarop je de fig inbrengt. Laat de sub bijvoorbeeld liggend over een kussen plaatsnemen. Deze positie is comfortabel voor haar, maar leent zich ook tot onnodig ‘clenchen’. Bij het inbrengen hoeft geen glijmiddel gebruikt worden, beter niet zelfs. De fig is van zichzelf voldoende glad om veilig en zo comfortabel als verwacht kan worden in te brengen. Glijmiddel vermindert de ervaring. Zoals gezegd zal het brandende gevoel vrijwel direct merkbaar worden en gedurende enkele minuten sterker worden. Dit is een goed moment om je handen goed te wassen, voor je in je ogen of een ander kwetsbaar lichaamsdeel wrijft. Wanneer je terugkeert bij de sub, zal het comfort inmiddels voldoende afgenomen zijn. Waarschijnlijk kronkelt ze over het bed in een poging aan het gevoel te ontsnappen. Nu is het moment om het pak slaag te beginnen.

Eh wat? Nee, nee, geen dubbele straffen hoor! Als je al dat stuk gember per se erin wil steken, hoef je echt niet ook nog te slaan! Ben je helemaal op je kop gevallen …

De ervaring van de figging kan versterkt worden door de billen tegen elkaar te duwen of de fig te bewegen in de anus. De dreiging van deze maatregelen helpt om ongehoorzaam gedrag tegen te gaan en zo nodig af te straffen. Het effect van de gember houdt ongeveer 20 à 30 minuten aan. Het is prima mogelijk dat het pak slaag binnen deze tijd afgelopen is. Dit kan een reden zijn om de gember te verwijderen, maar het verplicht inhouden van de gember tijdens de tijd in de hoek is ook een goede mogelijkheid. Overigens, nu het toch over verschillende mogelijkheden gaat, is het ook mogelijk om de gember in andere lichaamsopeningen in te brengen …

De enige lichaamsopening waar gember in zou mogen verdwijnen is je mond. Liefst niet zuiver, maar verwerkt in een recept.

Figging in combinatie met straffen op afstand is niet eenvoudig. Natuurlijk, dezelfde afwegingen die gelden bij het in de hoek staan, zoals het maken van een filmpje of en videoverbinding, gelden ook hier. Technisch gezien is het dus zeker mogelijk. Dat de sub alle voorbereidingen zelf moet doen, kan spanningsverhogend werken. Eventueel kan de figging zelfs worden gecombineerd met self spanking. Wel ontbreekt hier de fysieke dwang om mee te werken, die een grotere rol speelt dan bij alleen in de hoek staan. Hoe dan ook is het aan te raden eerst op veilige wijze zelf te experimenteren. Combineer de klassieke caning met een figging en geniet van de toegevoegde waarde. Veel strafplezier!

Plezier… *oogrol*

Een gedachte over “Figging

Geef een reactie