Een nadeel van voorover gebogen staan is dat je soms heel lenig moet zijn en vaak je bovenlichaam niet kunt ondersteunen, waardoor je je evenwicht kunt verliezen, met name bij zware instrumenten. Jezelf over een meubel buigen, zoals een bank of een bureau, lost dit probleem op. Je bovenlichaam is ondersteund en er is voldoende weerstand om niet voorover te vallen. Daarmee is er meteen ook geen ontsnappen meer aan, natuurlijk. Er zijn altijd wel nadelen te bedenken.
Een bureau geeft de indruk van een straf op school of misschien van straf van je baas bij een ouderwets bedrijf. Je kunt hierover buigen vanaf je middel, waarbij je je bovenlichaam ondersteunt en je billen in een hoek van 90 graden gebogen zijn. Vaak zal worden gevraagd om het bureau vast te houden en niet uit positie te komen op straffe van extra klappen.
Een bank heeft vaak twee mogelijkheden. Over het lage einde kun je liggen, wat qua eigenschappen ook wel veel overeenkomsten heeft met de liggende positie. De billen zijn vaak iets minder ontspannen, wat ze tot een goed doelwit maken. De sub kan zich ook wat vastklampen aan de bank, wat helpt als een pak slaag zijn einde begint te naderen.
Je kunt ook over het hoge einde gaan liggen. Dit komt meer overeen met een voorover gebogen positie, maar dan met meer ondersteuning voor je buik. Wel moet je soms zorgen dat je niet voorover van de bank glijdt (tenzij dit je poging tot ontsnappen is). Mocht de sub heel klein zijn, dan kan hij/zij ze mogelijk niet met de voeten aan de grond, of alleen met de tenen. Dat zorgt voor een extra klein gevoel, een klein meisje of jongetje dat een grote straf krijgt.
De instrumenten voor deze posities zijn ook vaak weer de wat grotere, al is een pak slaag met de hand of de borstel ook prima mogelijk. De positie is iets minder ad-hoc dan voorover buigen, maar kan zowel met een heel ritueel als snel worden ingezet. Mogelijk moet je dan wel de bank even verplaatsen zodat je genoeg ruimte hebt om uit te halen.
Een gedachte over “Buigen over een meubel”