Het moeten schrijven van strafregels is al zo oud als het schrift. Zelfs in kleitabletten met spijkerschrift of in Egyptische hiëroglyfen zijn hier voorbeelden van te vinden. Omdat het pak slaag voor kinderen gelukkig zo goed als uitgestorven is en het staan in de hoek geen onderdeel meer uitmaakt van moderne lesmethoden, is het moeten schrijven van strafregels misschien wel de enige spankinggerelateerde straf waar je als kind mee te maken hebt gekregen. Je ervaringen van toen zijn waarschijnlijk negatief. Wanneer je nu strafregels moet schrijven, zijn ze dat nog steeds.

Ik niet, ik kreeg nooit strafregels. Daarvoor was ik veel te braaf. Nog steeds eigenlijk. Dus je hoeft me helemaal geen strafregels te geven!

Het schrijven van strafregels is saai. De eindeloze herhaling van dezelfde woorden, die steeds meer in elkaar over lijken te lopen. De kramp die langzaam in je arm ontstaat draagt nog extra bij aan deze ervaring. Toch kan het schrijven van regels ook heel rustgevend zijn. De sub kan zich volledig concentreren op haar taak. Het gevoel van tijd en ruimte verdwijnt en de gedachten zijn alleen nog bij de regels. Het eenvoudigste voorbeeld van een strafregel is er een die het gedrag beschrijft dat afgeleerd dient te worden. “Ik mag niet brutaal zijn” of “Ik zal geen instrumenten meer verstoppen”.

3 regels voltooid, nog 97 te gaan

Ook kan de boodschap die wordt meegegeven nog extra indalen. Deze kan inspelen op het schuldgevoel dat speelt bij de sub. Een voorbeeld kan zijn “Ik mag mijn dominant niet teleurstellen,” maar sterker is “Ik mag mezelf niet teleurstellen.” Natuurlijk, dit zinnetje is korter, wat ondervangen kan worden door het vaker te laten opschrijven, maar de boodschap speelt meer in op de diepere gevoelens en heeft daarom een grotere impact. Ook positief geformuleerde boodschappen, zoals “Ik mag van mezelf houden zoals ik ben,” werken hier goed. Nog sterker is om deze boodschap te laten herhalen bij elke klap van (het laatste gedeelte van) het pak slaag en daarna nog op te laten schrijven.

Hoe ouderwets, strafregels schrijven. Ik weet dat jij geboren werd tussen de dino’s, maar intussen is er wel wat veranderd. En wat een verspilling van papier. Dat is slecht voor het milieu hoor!

Zoals bij alle straffen bestaat de mogelijkheid dat de sub er probeert onderuit te komen of probeert de kantjes er van af te te lopen. Stel daarom kwaliteitscriteria op, met duidelijke gevolgen voor regels die niet voldoen aan de standaard. Mist er een woord, is er een spelfout gemaakt of is een regel niet leesbaar? Dan wordt deze afgekeurd. Lamme polsen, verveling, vermoeidheid, het zijn veelgehoorde excuses die afleiden van het simpele feit dat te weinig aandacht is besteed aan de simpele opdracht die je gegeven hebt. Ga niet in op deze excuses.

Als het zo’n simpele opdracht is, doe het dan zelf he … Toon het me gerust eens voor. Schrijf maar 100 keer “Ik mag geen strafregels opgeven.”

Foute regels kunnen worden afgestraft met nieuwe regels, maar ook een aanvullend pak slaag behoort tot de mogelijkheden. Een direct verband tussen de overtreding en de straf zorgen hier voor het grootste leereffect. Een klap met de riem voor elke afgekeurde regel, bijvoorbeeld. Belangrijk is, dat de sub leert dat het schrijfwerk serieus genomen moet worden, ook al denkt ze daar zelf misschien anders over. Klachten kunnen genegeerd worden. Het zou geen strafregels heten als het leuk zou zijn.

Hé zeg, één straf is meer dan genoeg, je hoeft echt niet én strafregels én slaag te doen. Je moet kiezen. Maar kiezen is lastig. Dus doe je best gewoon geen van beide.

Strafregels schrijven na een stevig pak slaag, dat voorkomen had kunnen worden!

Strafregels kunnen ook worden opgedragen op afstand. Deze dienen dan wel gecontroleerd te worden. Dat kan uiteraard via een foto, maar ook via een mail, fax of brief, afhankelijk van je leeftijd. Een mooie technologische aanvulling op de ouderwetse strafregels is te vinden op writeforme. Hier kun je schrijfopdrachten invoeren voor je sub, die automatisch gecontroleerd worden. Je wordt op de hoogte gebracht wanneer de opdracht succesvol is uitgevoerd en daarnaast zijn er verschillende extra opties. Foute regels kunnen automatisch tot extra regels leiden en ook voor een te lange pauze kunnen aanvullende strafregels worden toegekend. Het invoeren kan blind worden gemaakt of de opdracht kan publiek worden geplaatst, zodat de wereld kan zien dat de sub gestraft wordt. Je kunt de de site hier uitproberen. Natuurlijk, typen is niet zo authentiek als schrijven, maar we moeten allen met de tijd mee.

*Rolt met haar ogen* Dat is gewoon een heel slecht idee. Waarom zou je dat doen?? Dat is discriminatie tegen mensen die niet goed kunnen typen! En gewone, geschreven strafregels is discriminatie tegen mensen met een lelijk handschrift! En discriminatie mag niet. Dus … Daaruit volgt de logische conclusie dat je geen strafregels mag opgeven!

Samengevat bieden strafregels een beproefde methode om de sub over haar zonden na te laten denken. Het schrijven van strafregels kan zorgen voor een ontspanning in een druk hoofd en kan helpen om de boodschap bij een straf dieper in te laten dalen. Bovenal is het schrijven saai, eentonig en soms zelfs pijnlijk. Een echte straf dus, en goede aanvulling op het arsenaal van de dominant.

Ik wil geen strafregels schrijven.
Ik wil geen strafregels schrijven.
Ik wil geen strafregels schrijven.
Ik wil geen strafregels schrijven.
Ik wil geen strafregels schrijven.
Ik wil geen strafregels schrijven.
Ik wil geen strafregels schrijven.
Ik wil geen strafregels schrijven.
Ik wil geen strafregels schrijven.
Ik wil geen strafregels schrijven!

Geef een reactie