Verschillende instrumenten die je normaal alleen in hout of leer ziet, zoals straps en paddles, kunnen ook in rubber worden uitgevoerd. Zeker wanneer het rubber wat dikker is, lijkt het een fractie van een seconde te plakken aan je billen, waardoor het enorm brandt. Tegelijkertijd is rubber erg zwaar, waardoor de klap diep doordringt. Door het gewicht is een rubberen instrument ook moeilijker te hanteren, waardoor het niet voor iedereen geschikt is. Ook zorgt het instrument heel snel voor blauwe plekken, wat vaak gewenst is, maar niet voor iedereen.

Een instrument dat wellicht niet meteen met spanko’s wordt geassocieerd, is de rubberen strap, bijgenaamd rubberhel. En niet zonder reden. Dit is geen instrument voor beginners! Deze variant is ontzettend lang en zwaar. Zorg dat je je goed gedraagt om deze niet te verdienen!

The CURSE of DANA   - Severe Strap - VERY Severe  ONLY $24.99

Als je met rubberen instrumenten wil experimenteren, begin dan het liefst met een iets kleiner en probeer met kleinere klappen uit wat het effect is. Het probleem met grotere instrumenten is dat er een kleine overgangsfase is tussen geen effect en grote snelheid en kracht, waarbij het belangrijk is het instrument goed onder controle te houden. Met voldoende training is dit echter prima op te lossen.

Geef een reactie