Welke spankee krijgt er niet spontaan de rillingen als een broeksriem uit de lussen wordt getrokken en dat kenmerkende zoevende geluid door de kamer weerklinkt?

Veel D’s dragen standaard een riem en wij begrijpen heel goed waarom: je hebt hem zo in je handen als het gedrag van de spankee de spuigaten uitloopt en alleen al de actie van je riem los te maken bezorgt haar de kriebels en laat haar beseffen hoe laat het is (tijd voor straf). Een riem is mee te nemen zonder dat er iemand ooit nadenkt over de speciale functie voor spankos. Ook een riem mee op reis nemen is volkomen acceptabel. Neem deze wel even af wanneer je door de vliegveldcontrole gaat.

Riemen zijn er in allerlei soorten en maten. Je hebt stevige, dikke leren riemen, maar ook dunnere versies. Wel 10 cm breed (of breder) of slechts 2 cm smal. Echt of namaak leer. (Riemen uit stof bestaan ook, maar dat negeren we even, want daar heeft een spanko niets aan, tenzij om onwillige en tegenstribbelende spankees mee vast te binden misschien, maar dan wijken we af van het huidige onderwerp.)

Hoeveel pijn een riem doet, hangt af van de lengte van de dikte van het materiaal, de breedte van de riem en de lengte van het deel waarmee je slaat. Het meest gebruikelijk is om de riem eenmaal te plooien. Je slaat dan met de lus. Sla nooit met de gesp! Waar en hoe deze landt is onbetrouwbaar en daarnaast veroorzaakt een gesp een andere, vaak minder gewaardeerde soort pijn.

Het slaan met de riem heeft even oefening nodig. Wanneer de riem te ver landt, kan deze om de heup van de spankee heen slaan. In het engels heet dit “wrappen”. Dit gevoel is zeer onprettig en onwenselijk. Het is eenvoudig te voorkomen door wat minder breed te mikken. Meet een slag uit door het uiteinde op het midden van de verste bil te leggen, of misschien zelfs nog een klein beetje meer naar de bilspleet toe. Wanneer je slaat, zwiep je automatisch iets verder door en worden beide billen goed geraakt. Wanneer je twijfelt over wat nog onder de bil valt en wat niet, kun je dat nagaan door de spankee recht te laten staan en een denkbeeldige verticale lijn te tekenen vanaf het einde van de lijn die recht onder de bil loopt.

Een slag van de riem veroorzaakt een brandende pijn die relatief oppervlakkig is, al zal een zwaardere riem ook wel dieper doordringen en blauwe plekken veroorzaken. Op de blote billen zie je vaak een rode baan ontstaan. De roodheid neemt aanmerkelijk toe op plekken waar twee banen elkaar kruisen. De verst van de spanker afgelegen bil, dus de rechter bij rechtshandige spankers, zal het het zwaarst te verduren krijgen. Dit is, indien nodig, te compenseren door met de andere hand te slaan, of een techniek met de backhand te ontwikkelen. Oefen deze ook eerst, bijvoorbeeld op een kussen, voor je ermee op een gewillig slachtoffer slaat. Een laatste tip: een riem die te zacht geslagen wordt, is moeilijk te controleren en gaat vaak alle kanten uit. Zorg daarom voor voldoende vertrouwen om met een mooie zwaai te kunnen slaan. Zo doe je niet alleen jezelf, maar ook je spankingpartner een groot plezier.

Al met al is de riem dus een in het dagelijks leven onopvallend instrument waar zowel D’s als spankees het warm van krijgen, de ene al wat letterlijker dan de andere 😉

Geef een reactie