Als je partner en jij besloten hebben om spanking te proberen, gefeliciteerd!

Je probeert je waarschijnlijk al een voorstelling te maken van hoe jij je op je billen gaat geven en bent waarschijnlijk al in gespannen afwachting van de eerste keer.

Maar wacht nog even voor je gebukt gaat staan. Als je wilt dat het eerste pak op je billen voor jullie beiden een goede ervaring zal zijn, is het de moeite waard dat jullie eerst nog wat huiswerk gaan doen voordat je voor het eerst over de  knie gelegd wordt.

Bedenk dat een pak op je bips niet vanzelf plaatsvindt. Nadat je het met je partner gesproken hebt over je verlangen een pak op je billen te krijgen, zullen jullie er ook baat bij hebben dat jullie gaan bespreken hoe dat pak slaag gaat plaatsvinden, inclusief details als, hoe hard, hoe lang, waarmee, wanneer, waar, waarom en wie de beslissing neemt.

Mocht het lijken dat dit alle spontaniteit uit een pak op de billen wegneemt, denk dan maar eens terug aan de vrouw uit het vorige hoofdstuk die verwachtte dat haar man instinctief wel zou weten wat ze allemaal wilde en hoe slecht dat afgelopen is.

Het is goed om nogmaals te herhalen –  een echt pak op je billen is heel anders dan een pak op je bips in je fantasie. Je partner is niet helderziend en hij kan echt niet weten wat jij wilt als je het daar niet met hem over gehad hebt.

Daarnaast zijn jullie natuurlijk twee verschillende personen. Je partner heeft evengoed recht om te bepalen hoe een pak op de billen eruit ziet. Een plan van aanpak maken is een uitstekende manier om hem te laten zien dat je blij bent dat hij het wil proberen.

Het is goed om te weten dat jullie best uit kunnen komen op het punt dat je partner je gewoon in je nekvel pakt en je een pak op je blote billen geeft zonder er verder nog woorden aan vuil te maken. Maar de enige veilige manier om dat te doen is door dit van tevoren samen door te spreken om er zeker van te zijn dat jullie op dezelfde golflengte zetten wat behoeften, verlangens en verwachtingen betreft.

Je eerste billenkoek samen voorbereiden

Voor het eerst een pak op je billen krijgen is goed te vergelijken met de eerste keer dat je seks met iemand hebt. Je hebt beiden zo je voorstelling van hoe het zal zijn. Je bent beiden waarschijnlijk een beetje zenuwachtig of je het wel goed ‘kunt’. En je bent beiden een beetje zenuwachtig om zoiets intiems en persoonlijks met een ander te delen.

Dus voordat je voor het eerst een pak op je bips gaat krijgen, zijn hier een paar dingen die jullie kunnen doen om het een positieve ervaring te laten zijn.

– Bespreek wat jullie beiden willen en verwachten

Als je de stappen gevolgd hebt hoe je je partner om een pak op je billen kunt vragen, dan weet je al hoe belangrijk het is om met je partner te communiceren over wat je precies wilt en verwacht van een pak op je bips. Misschien heb je je man al wat verhaaltjes laten lezen of filmpjes laten zien om hem een beeld te geven over wat je precies wilt. Nu is het tijd om een stap verder te gaan. Dat je partner bereid is om je een pak op je billen te geven, wil nog niet zeggen dat hij zich geen zorgen maakt of hij dat wel kan. Je kunt hem helpen door de vragen die hij heeft zo open en eerlijk mogelijk te beantwoorden en de fantasieën die je hebt hoe het zou moeten gaan met hem te blijven delen.

Bovendien kun je hem helpen door hem uit te nodigen je te vertellen wat hij er spannend aan vindt je over de knie te leggen. Wanneer spanking een vast onderdeel van jullie relatie gaat worden, dan is het belangrijk dat het niet alleen in jouw behoeften voorziet, maar ook in de zijne. Stimuleer hem te vertellen wat hem opwindt – en zorg dat je positief reageert wanneer hij dit doet en laat hem weten dat je die dingen ook graag wilt proberen.

-Zorg dat je verwachtingen redelijk zijn

Een andere manier om wat druk van de ketel te laten als hij bang is niet aan je verwachtingspatroon te kunnen voorzien, is door je verwachtingen redelijk te houden.

Kun je je die oude beelden herinneren van de mensen die de eerste vliegtuigen uitvonden? Ze hebben al die vreemd uitziende bouwwerken die vaak al uit elkaar vielen voordat ze de lucht in gingen, zelf getest. Het eerste pak op je bips kan best eens een beetje lijken op zo’n gammele vliegende machine.

Jullie eerste schermutselingen op spanking gebied zullen ongetwijfeld wat klunzig verlopen. (niet aan alleen aan zijn kant, maar ook aan die van jou!) Eén van jullie beiden zou in lachen kunnen uitbarsten of vergeten wat hij als volgende moet doen. Hij kan je billen volledig missen en jij kunt je evenwicht verliezen bij een wat al te enthousiaste klap.

Dit betekent niet dat jullie niet een goed spanking stel zijn. Het zal juist zo zijn dat dit soort bloopers jullie dichter bij elkaar brengt. En als jullie wat meer ervaring hebben opgedaan, zul je met vertedering op jullie eerste ervaring terugzien.

Haal de druk van de ketel door je er bewust van te zijn dat leren hoe je een pak slaag uitdeelt of in ontvangst neemt een normaal proces is en meer kleine oefeningetjes betreft dan dat het een serieus pak slaag betreft.

Je hoeft hem niet te vertellen dat je geen perfectie verwacht (dit staat ongeveer gelijk aan hem laten weten dat hij het niet goed kan). Houd in gedachte dat het een proces is en probeer ervan te genieten.

Als hij merkt dat jullie eerste ervaring niet perfect hoeft te zijn, dan zal hij wat meer ontspannen en er ook meer plezier in krijgen. En als jij jezelf voor ogen houdt dat een eerste ervaring niet je fantasieën kan evenaren dan zul jij ook in staat zijn wat meer te ontspannen, waardoor je teleurstelling of je ongeduld niet tussen jullie in kan komen te staan.

– Beslis (samen) waar je mee geslagen wordt  

Uitzoeken wat je partner moet gebruiken als hij je op je billen geeft. Is een belangrijk onderdeel van een spanking paar worden. Een instrument wat je samen uitzoekt kan net zo’n symbool worden voor jullie relatie als je trouwring. Het instrument is een symbool van een heel speciaal en privé onderdeel van jullie relatie worden en moet met liefde en respect voor beide partijen gekozen worden.

Wat je ook doet, laat de keuze van het spanking instrument niet helemaal bij je partner liggen. Ja, ik weet dat het om je dood te schamen is om hem te vertellen waar je mee geslagen wilt worden, maar we weten beide dat het er flink toe doet.

Zoals je weet, zijn niet alle instrumenten gelijk. De meeste mensen hebben een sterke voorkeur welke instrumenten het voor ze hebben en welke beslist niet. Het kan zijn dat je vlinders in je buik krijgt bij de gedachte aan de paddel, maar dat gedachte aan een pak slaag met de hand of de riem je koud laat. Dit is belangrijke informatie om vooraf met je partner door te nemen.

Dat je een favoriet instrument hebt, betekent natuurlijk niet dat je nergens anders voor open zou kunnen staan. In het volgende hoofdstuk ‘Verbeteringen’, zullen we het hebben over het uitproberen van nieuwe instrumenten om jullie spanking leven wat op te leuken.

Maar om te beginnen is het goed een instrument te kiezen dat je heel spannend vindt. Niet alleen verhoog je daarmee de kans dat je eerste ervaring goed zal zijn, maar je neemt daar ook wat druk mee bij je partner weg omdat hij zich niet druk hoeft te maken welk instrument hij moet kiezen.

Let op: als je een riem of een rietje heel spannend vindt en je partner heft nog geen ervaring met deze instrumenten, probeer dan met iets gemakkelijkers te beginnen zoals de hand, de haarborstel of de paddel. Zowel de riem als het rietje (maar vooral het rietje) vergen een speciale techniek om ze veilig te gebruiken. Als je partner ze gebruikt voordat hij geleerd heeft hoe hij ermee om moet gaan, dan kunnen jullie beiden erg afknappen op jullie eerste ervaring (en dat zou erg jammer zijn!) Of erger nog, hij kan per ongeluk schade aanrichten, waardoor hij helemaal op spanking afknapt voor dat jullie goed en wel begonnen zijn.

– Zorg dat je het eens bent over de basisvoorwaarden

Een pak op de billen werkt het beste wanneer beide personen weten wat de basisvoorwaarden zijn. Dat betekent dat je partner en jij duidelijkheid moeten hebben over:

– wat voor soort spanking is het (straf of erotisch)

– wie beslist hoe hard en hoe lang er geslagen wordt

– waar het pak slaag plaatsvindt

– wat er van tevoren gebeurd (daar zullen we het straks over hebben)

Wanneer je het idee hebt dat het van tevoren uitwerken van deze dingen een afknapper is, bedenk dan dat niet altijd zo hoeft te zijn. Als je partner en jij het vaker gedaan hebben, dan raak je bekend met elkaars voorkeuren en zal een pak op de bips waarschijnlijk spontaner plaatsvinden.

Maar in het begin zal het zo zijn dat hoe meer jullie tevoren afspreken hoe een pak slaag zal plaatsvinden, hoe veiliger jullie je beiden zult voelen. En dit gevoel van veiligheid zal op zijn beurt het vertrouwen vergroten waardoor een pak op de billen rijker en bevredigender voor jullie beiden zal zijn.

En, vergeet niet dat wanneer het aankomt op het afspreken van de details vooraf, de verlangens en voorkeuren van je partner net zo belangrijk zijn als die van jou. Als je teveel probeert alles naar je hand te zetten, dan zal je partner zich een acteur voelen in jouw fantasie, in plaats van dat het iets is wat van jullie beiden is. En dat zal waarschijnlijk betekenen dat hij zich minder betrokken voelt als wel zou kunnen.

– Besluit of je wel of niet een stopwoord wilt gebruiken

Een stopwoord is een woord wat je partner en jij van tevoren afgesproken hebben en wat gebruikt kan worden om het pak slaag ieder moment stop te kunnen zetten. Als jullie besluiten een stopwoord te gebruiken, kies dan een woord wat normaal gesproken niet zo snel gebruikt zal worden tijdens een pak op de billen.

‘Stop!’, is bijvoorbeeld een slechte keus omdat je waarschijnlijk spontaan ‘stop!’ zult roepen als je een pak op je bips krijgt, zelfs wanneer het helemaal je bedoeling is om te stoppen. ‘Auw’ of ‘stop, ik meen het!’ of ‘het doet zeer!’ of ‘ik kan niet meer!’ zijn ook woorden of zinnetjes die je beter niet als stopwoord kunt gebruiken, omdat de meeste mensen dingen in die orde roepen als ze een pak op hun billen krijgen – maar ze zouden teleurgesteld zijn als hun partner op dat moment zouden stoppen.

Betere voorbeelden van stopwoorden zijn woorden als ‘flamingo’ of ‘butterscotch’ of ‘pannenkoeken’ – woorden die je waarschijnlijk niet spontaan zult gebruiken wanneer je een pak op je billen krijgt. Mocht je partner het woord dan horen dan weet hij dat het pak slaag onmiddellijk moet stoppen.

Het is belangrijk om op te merken dat je het stopwoord alleen moet gebruiken als dat nodig is. Een pak op de billen werkt het best als je het stopwoord alleen gebruikt in noodgevallen.

Als je het stopwoord alleen maar gebruikt omdat het pak op je billen zeer doet, dan zal het effect ervan op den duur verloren gaan. Het is nu eenmaal de bedoeling de bedoeling dat een pak op je bips zeer doet. Je partner zal er na verloop van tijd van uitgaan dat het stopwoord gebruikt om onder de pijn uit te komen en het wellicht gaan negeren. Daardoor kun je het pak slaag niet meer laten stoppen als je daar echt behoefte aan hebt.

Tip: jullie zouden ervoor kunnen kiezen om het gebruik van het stopwoord terwijl het niet nodig is strafbaar te stellen. Bijvoorbeeld, je partner kan, als je stopwoord ten onrechte gebruikt het pak op je billen helemaal opnieuw beginnen of een andere extra straf geven.

Gebruik een stopwaard alleen als je ervan overtuigd bent dat je lichamelijke of psychische veiligheid in het geding is. Bijvoorbeeld, als je een slechte rug hebt en je hebt het gevoel dat het mis dreigt te gaan, dan kun je het stopwoord gebruiken. Of als je een geschiedenis hebt van misbruik en er komen oude herinneringen boven, gebruik dan ook alsjeblieft je stopwoord.

Sommige mensen hebben liever geen stopwoord, zeker wanneer een pak op de billen gegeven wordt in de context van huiselijke discipline, waar het de bedoeling is dat een pak op de bips in ieder opzicht echt is.

Anderen vinden dat een stopwoord veel van de spanning van een pak slaag wegneemt – immers, als je weet dat je het ieder moment kunt laten ophouden, dan zal het niet zo echt aanvoelen dan wanneer je geen andere keus hebt dan het over je heen te laten komen.

Maar goed, een pak op je billen is over het algemeen redelijk veilig. Als je partner verantwoordelijk te werk gaat dan is er weinig kans dat er iets verkeerd gaat waardoor je een stopwoord zou moeten gebruiken. In het geval van extreme, hardcore bdsm ligt dit natuurlijk anders.

Omdat je over het algemeen niet vastgebonden bent als je een pak op je bips krijgt, kun je het over het algemeen stoppen door gewoon op te staan, waardoor een stopwoord een minder belangrijke functie heeft dan bij sommige andere activiteiten.

Maar goed, veilig is veilig en over het algemeen is een stopwoord een goede noodvoorziening voor het geval zich iets onvoorziens voor doet.

– Neem je verantwoordelijkheid

Dit houdt in dat wanneer het op spanking aankomt, jij ook zo je verantwoordelijkheden hebt.

Omdat zaken als techniek, timing, enzovoort een grote rol spelen bij spanking zou je bijna vergeten dat de verantwoordelijkheid die jij hebt om een goede spankee te zijn even groot is als zijn verantwoordelijkheid om een goede spanker te zijn.

Verderop in dit hoofdstuk zullen we het hebben over wat je kunt doen om een respectvolle en positieve spanking partner te zijn.

-Respecteer de tijd die hij heeft

We hebben het in het vorige hoofdstuk al even genoemd, maar wees je er van bewust dat alleen omdat je partner en jij besloten hebben aan spanking te doen, dit niet inhoudt dat het daarmee ook de hoogste prioriteit gekregen heeft bij je partner.

Als je over niets anders meer kunt praten dan over billenkoek en van hem verwacht dat hij er altijd voor je is als je over spanking wilt praten of dat hij spanking belangrijker gaat vinden dan de andere dingen die belangrijk voor hem zijn, dan zul je waarschijnlijk heel erg gefrustreerd raken.

Hier gaat het vaak mis in beginnende spanking relaties. De persoon in jouw situatie krijgt vaak het gevoel dat hun partner het niet leuk vindt om haar over de knie te leggen omdat hij er veel minder tijd en aandacht aan besteedt als zij.

Het is echter zo, dat spanking bij je partner waarschijnlijk nooit dezelfde plaats zal krijgen als bij jou. Dat is ook helemaal niet erg. Jij bent immers degene die al heel lang naar een pak op haar billen verlangd en dus is het logisch dat jij er meer tijd en aandacht aan besteedt.

Maar dat houdt niet in dat je partner het niet leuk vindt je een pak op je bips te geven. Het betekent alleen maar dat meer dingen aan zijn hoofd heeft wen dat hij, zoals de meeste mannen dat doen, zijn interesse in spanking even wegstopt als hij het niet nodig heeft. Ga alsjeblieft niet de tijd die aan spanking besteedt als een indicatie zien of hij het leuk vindt of niet. Bedenk liever dat het feit dat hij ‘ja’ gezegd heeft een indicatie is dat hij er wel in geïnteresseerd is, anders had hij wel ‘nee’ gezegd, of niet?

– Creëer een ritueel

Er is een grote kans dat wanneer je over spanking fantaseert, je over veel meer dingen fantaseert dan over het pak op je billen alleen.

De kans is groot dat je fantaseert over wat er in de aanloop naar een pak op je billen plaatsvindt. En het is goed mogelijk dat je de rituelen die aan een pak slaag voorafgaan spannender vindt dan het pak op je billen zelf.

Het kan zijn dat je erover fantaseert dat wanneer je een pak op je billen verdiend hebt, je naar je kamer gestuurd wordt om daar te wachten. Het kan ook zijn dat je het spannend vindt de riem te moeten halen en die netjes te moeten overhandigen. Of dat je in de hoek moet staan wachten op de dingen die komen gaan. En dan heb je natuurlijk ook nog rituelen die direct aan een pak slaag voorafgaan, zoals je zakken leeg moeten halen,je broek naar beneden moeten doen en gebukt moet gaan staan.

Dan heb je ook nog rituelen die zich tijdens het pak slaag afspelen, zoals het hardop moeten tellen van de klappen of de opdracht stil te moeten liggen op straffe van extra klappen.

Die nadruk op de rituelen rondom een pak op de billen zijn vaan spannender dan het pak slaag zelf. Dit komt vooral omdat ze de nodige schaamte met zich meebrengen. Als het pak op de bips een keer begonnen is gaat al je aandacht uit naar de pijn en vergeet je dat het beschamend is. Deze schaamte speelt zich vooral voor en na het pak slaag af (en dan met name vooraf), wanneer je weet wat je te wachten staat.

In een gesprek over de rituelen rondom een pak op de billen maak ik zelf altijd de vergelijking met een kerstdiner. De kalkoen is uiteraard het ‘vlees’ van het diner. Zonder kalkoen zouden er alleen maar wat bijgerechten op tafel staan. Het diner zou incompleet zijn, hoe goed de andere gerechten ook klaargemaakt zijn. Een goed, compleet kerstdiner zou zowel de kalkoen als de bijgerechten bevatten.

Het pak op de billen zelf is voor veel mensen het ‘vlees’ van een spanking sessie. Het moet gebeuren, anders is het niet compleet. Maar als je alleen een pak op je bips zou krijgen, zonder de ‘bijgerechten’ die daar bij horen, dan is het pak op je billen niet compleet, hoe goed het ook is. Daarom is het belangrijk dat jullie het eerste pak slaag goed voorbereiden, inclusief de rituelen die zich erom heen bevinden.

De meeste ervaren stellen hebben rituelen die steeds terug komen als er sprake is van een pak op de billen. Deze rituelen creëren een gevoel van veiligheid, vertrouwen en saamhorigheid. Bedenk wel dat het vinden van de juiste combinatie van rituelen die voor en na een pak slaag horen een doorlopend proces is. Je zult waarschijnlijk de juiste combinatie voor jullie niet in een keer weten te vinden.

Er is bijvoorbeeld even over heen gegaan voor mijn huidige partner en ik tot de ontdekking kwamen dat het een belangrijk ritueel voor me is in de hoek moeten staan nadat ik een pak op mijn billen gekregen heb. Als dat niet gebeurde voelde ik me ongemakkelijk en kreeg niet dat heerlijke, rustige gevoel dat ik normaal gesproken overhoud van een pak op mijn bips.

Het belangrijkste is echter dat je moet weten dat rituelen een belangrijk onderdeel zijn van een spanking sessie en dat vanaf het begin uit zult moeten gaan proberen wat voor jullie wel en niet werkt. Dit om de teleurstelling van ‘wat? alleen kalkoen?’ te voorkomen.

– Spreek af dat jullie de ervaring samen zullen evalueren

In het begin van jullie spanking activiteiten is het belangrijk dat jullie iedere sessie evalueren.

Hiermee bedoel ik dat belangrijk is dat jullie iedere keer als je een pak op bips hebt gehad, kijken wat goed gegaan is en wat minder goed.

Het klinkt nogal onromantisch en tijdverslindend, maar dat valt best mee. Het hoeft niet lang te duren. Als jullie het goede spoor eenmaal te pakken hebben, dan hoeven deze evaluaties alleen nog maar plaats te vinden als een van jullie iets te melden heeft.

Bovendien, als het eenmaal een gewoonte geworden is, kan evalueren een leuke en spannende bezigheid zijn. Je hebt het per slot van rekening met hem over spanking, of meer specifiek over een pak op je billen krijgen.

De evaluatie kan het beste niet meteen na het pak slaag vinden, terwijl jouw billen nog in brand staan en jullie beiden de endorfine nog door je lichaam voelt jagen.

Door er op dat moment direct in te vliegen en te gaan analyseren wat wel werkte en wat niet, is vergelijkbaar met direct na een vrijpartij zeggen wat hij niet goed deed – niet echt een goede manier als je het een positieve ervaring voor hem wilt laten zijn.

Het is beter om een dag of nog langer te wachten voordat het gesprek aan gaat hoe het voor je geweest is.

En het hoeft waarschijnlijk geen betoog dat je je het beste zoveel mogelijk op de positieve dingen kunt concentreren. Zeker in het begin wanneer jullie beiden nog onzeker zijn of je het wel goed doet.

In het begin is het zelfs goed om over de dingen die goed gingen te praten en niet teveel aandacht te besteden aan de dingen die nog voor verbetering vatbaar zijn. Als je je in het begin vooral focust op de dingen die goed gingen, dan kweek je een zelfvertrouwen waardoor er een voedingsbodem ontstaat om het later te hebben over de dingen die nog voor verbetering vatbaar zijn.

Een evaluatie methode die vaak goed werkt is het gebruik van een privé e-mailadres of een weblog om over je ervaringen te praten. Jullie kunnen dan heen en weer schrijven en ideeën opperen wanneer jullie er ieder voor zich tijd voor hebben. Veel mensen voelen zich minder geremd als ze hun intiemste gevoelens op kunnen schrijven in plaats van dat ze er over moeten praten.

Het pak op de billen

En dus breekt uiteindelijk de tijd aan voor het pak op je billen.

Je bent waarschijnlijk gespannen. En hij ook. Je zult je misschien afvragen of dit wel is wat je wilt. Gaat het zeer doen? Ga je je zo erg schamen dat je er niet mee door kunt gaan? Wat als hij het belachelijk vindt? Waar zal hij aan denken als hij je een pak op je billen geeft?

Maar als jullie er van tevoren uitgebreid over gesproken hebben en als je verwachtingspatroon redelijk houdt en bedenkt dat spanking een leerproces is, dan zul je het eerste pak op je billen waarschijnlijk wel goed doorkomen.

Hier zijn een paar tips die je kunnen helpen je eerste ervaring zo goed mogelijk te laten zijn:

Kom in de juiste stemming

Als je partner en jij wat meer ervaring krijgen met spanking dan zul je ontdekken dat er steeds minder voorbereidingstijd nodig is. Maar in het begin zullen jullie zeker baat hebben als jullie wat voorwerk doen om in de juiste stemming te raken.

De juiste sfeer is niet noodzakelijkerwijs afhankelijk van kaarsen en romantische muziek. Het hangt af van de context van het pak billenkoek die jullie samen bepaald hebben.

Wanneer je een erotisch pak op je billen gaat krijgen zijn de kaarsen en de romantische muziek wellicht de juiste keuze. Maar als je bijvoorbeeld als een onhebbelijk klein meisje over de knie gelegd wordt, dan kunnen dingen als, een jurkje en sandalen en het door je partner naar boven gestuurd worden met de mededeling daar te wachten tot hij zijn werk af heeft, er voor zorgen dat je in de juiste stemming komt. En wanneer het pak op je bips zich meer in de school sfeer afspeelt, dat je naar zijn kantoor moet komen en dat de sfeer formeel en streng is. Enzovoort. Doe alles wat ertoe kan bijdragen dat je in de juiste stemming komt. Hoe meer je er in slaagt vooraf een passende sfeer te creëren, hoe gemakkelijker het waarschijnlijk voor beiden is om in de juiste stemming te komen en je remmingen los te laten.

Wees niet bang even te stoppen en weer verder te gaan

In de toneelwereld heb je de ‘stop en ga door’ manier van repeteren. Het gaat precies zoals het klinkt – een gewone repetitie, maar dan een waar alle betrokkenen het spel op ieder gewenst moment stil kunnen leggen om vragen te stellen of op- en aanmerkingen te maken.

Het is goed dit ‘stop en ga door’ ook in jullie eerste spanking ervaringen toe te passen. In plaats van het pak slaag zonder pauze achter elkaar door te geven, zou je af kunnen spreken dat een van jullie het pak slaag even kan stoppen om een vraag te stellen of een opmerking te maken voordat het weer doorgaat  

Het klinkt misschien een beetje vreemd als je, laten we zeggen, voorover gebogen staat en een pak op je bips krijgt, roept ‘stop even, liefje, ik wil even wat zeggen’. Maar het kan het leerproces ten goede komen als je even iets kunt bespreken op het moment dat het zich voordoet. En als je weet dat het nog niet meer is dan wat oefenen, dan wordt bij beiden wellicht wat druk van de ketel gehaald.

Let op: Als jullie deze methode gaan proberen, ga dan wel spaarzaam en verstandig met de ‘stop’ momenten om. Bedenk dat je partner wel het gevoel moet blijven houden dat hij het wel kan. Als je hem constant interpreteert om hem van commentaar te voorzien, dan geef je hem wellicht de indruk dan het niet goed doet en waarschijnlijk een vervelend gevoel aan de sessie overhoudt. (Om een eerdere analogie te gebruiken: je stuurt hem naar het bal in zijn slecht zittende pak)

Indien mogelijk kun je het tijdens een ingeroepen pauze beter hebben over jezelf en wat jij doet, dan over hem. (Later zal er nog tijd genoeg zijn voor de tips die je voor hem in petto hebt. Zorg er daarnaast voor dat je de mogelijkheid om ‘stop’ te roepen niet gebruikt in een poging jullie sessie zo te regisseren dat deze volledig met je fantasie overeenkomt.

Als je bijvoorbeeld een pauze wilt inlassen om hem voor te schrijven wat hij precies moet zeggen en welke woorden hij moet gebruiken, houd je dan in en geef hem de ruimte om zelf te experimenteren in plaats van hem in de rol te kneden die jij voor hem in je hoofd hebt.

Zorg dat je de humor er van in blijft zien

Ik herinner me nog een van de eerste keren dat ik een pak op mijn bips kreeg. Toen het pak slaag erop zat, zat mijn partner op de stoel en zat ik huilend (maar zielsgelukkig) aan zijn voeten. Het was een dramatisch, intiem en intens moment – de stoel waarop hij zat, zakte in elkaar en mijn strenge dominant stortte ter aarde, met zijn benen in de lucht.

Dergelijke dingen gebeuren (herinner je je de vergelijking van de eerste vliegtuigen nog?). Je krijgt een flink pak op je billen en opeens meldt de hond zich in het strijdgewoel en drukt zijn natte snuit tegen je bips. Of de paddel breekt in tweeën. Of het mobieltje van je partner gaat af. Hij moet hem opnemen omdat hij een belangrijk telefoontje verwacht. En terwijl jij met gloeiende billen over zijn schoot ligt, ben je er getuige van hoe hij een van zijn collega’s te woord staat.

Spanking zit vol met dit soort onverwachte wendingen. Geniet ervan. Ja, een pak op je bips is een serieuze bezigheid, maar het is ook leuk, gek en speels. Als je er goed over nadenkt, dan is het een gek idee dat je over de knie ligt en een flink pak op je blote bips krijgt, ook als er niets fout gaat. En daar is niets mis mee. Een pak op je billen kan – zoals met seks ook het geval is – zowel serieuze als speelse momenten in zich herbergen. Het haalt de druk van de ketel als je er om kunt lachen als dingen verkeerd lopen, hetgeen het vertrouwen en de acceptatie tussen jou en je partner ten goede komt.

Vergeet de nazorg niet

Vergeet tenslotte niet dat een sessie erop zit zodra de laatste klap gevallen is. In je fantasieën haal je vaak het eind van het pak slaag niet en weet je niet wat erop zal volgen, maar in het echt is dat wel het geval.

Het is voor jullie beiden belangrijk dat jullie het er over hebben wat er volgt als het pak slaag er eenmaal opzit.

Sommige mensen creëren een ritueel dat ervoor zorgt dat beide echtelieden weer een gelijkwaardig stel worden en terugkeren naar het alledaagse leven. Dit kan een heel simpel ritueel zijn zoals elkaar een poosje in de armen houden, het kan ook meer uitgewerkt zijn en afgestemd op de context waarin het pak slaag heeft plaatsgevonden.

Iedereen heeft verschillende behoeften na afloop van een pak op de billen. Sommigen willen getroost worden. Anderen willen zo snel mogelijk over tot de orde van de dag (vergelijkbaar met de rector die zijn leerling direct na het pak op de billen het kantoor uitstuurt), of willen dat de ervaring nog even doorloopt door in de hoek te moeten staan, of naar de slaapkamer gestuurd worden om na te denken. Of op een harde stoel moeten zitten en 100 keer op moeten schrijven, ‘Ik heb een pak op mijn blote bips gehad omdat ik een stout meisje geweest ben’.

Veel mensen, vooral mannen, gaan er vanuit dat omdat een pak op je billen je opwindt, je het liefst zo snel mogelijk na een pak slaag seks wilt. Als jullie het hier beiden over eens zijn, geweldig! Maar veel mensen willen geen seks vlak na een pak op de billen. Omdat het psychologische effect van het pak slaag hiermee teniet gedaan wordt. Zeker als het pak op de bips bedoeld was als bestraffing voor iets wat je verkeerd gedaan hebt (of dat nu echt is of in de vorm van een rollenspel doet er niet eens zoveel toe), wil je dat je partner nog even in zijn strenge rol blijft na afloop van het pak op je billen.

Vergeet echter niet dat je partner ook zijn behoeften heeft nadat hij je een pak op je billen heeft gegeven. Het is niet alleen hard werken om iemand een pak op de billen te geven, het is ook een emotioneel intensieve ervaring. Het kan zijn dat hij geruststelling van je wil, dat dit was wat je wilde en dat het niet meer pijn gedaan heeft dan de bedoeling was. Het kan ook zijn dat hij even met rust gelaten wil worden (als die het geval is, overweeg dan eens om ‘in de hoek te moeten staan’ zodat hij krijgt wat hij wil zonder dat hij je in de steek hoeft te laten – en wanneer hij tot zichzelf gekomen is, kan hij je weer uit de hoek halen en jou geven wat je nodig hebt).

Hoe een pak slaag te ondergaan

Bij spanking staat over het algemeen het focus het meest op de manier waarop een pak slaag wordt gegeven. Dit is ook begrijpelijk. Degene die het pak slaag uitdeelt neemt het merendeel van het werk voor zijn rekening. Hij moet weten hoe hij moet slaan, hoe lang hij moet slaan, hoe hard hij moet slaan, enzovoort. Jij hoeft alleen maar te liggen en het pak slaag in ontvangst te nemen.

Veel mensen zijn verrast wanneer ze tot de ontdekking komen dat er bij het in ontvangst moeten nemen van een pak op de billen minstens evenveel komt kijken dan bij het uitdelen ervan. Zoals je partner moet leren hoe hij een pak slaag uitdeelt, zul jij moeten leren hoe je een pak op je bips moet ondergaan.

Om te leren hoe je een pak op je billen in ontvangst moet nemen, zullen we als eerste eens kijken naar een aantal facetten die je gemakkelijk over het hoofd ziet als je voor het eerst over de knie gelegd wordt.

Een echt pak op je billen doet zeer

Als je nog nooit een pak op je bips hebt gehad, dan zal dit waarschijnlijk een schok voor je zijn. Maar het is echt waar: een pak op je billen doet zeer. Heel zeer. Waarschijnlijk veel meer dan je je realiseert.

Het is natuurlijk ook de bedoeling dat een pak op je billen zeer doet. Maar er zit een heel verschil tussen je bedenken dat het zeer zal doen en het in werkelijkheid ervaren van de pijn van je eigen gevoelige en kwetsbare billen. In onze fantasie weten we dat een pak slaag zeer doet en proberen we ons waarschijnlijk voor te stellen hoeveel pijn het zal doen en hoe we zullen reageren. We stellen ons misschien voor dat we moeten huilen. Dat we ons verzetten, maar dat we gedwongen worden het te ondergaan ondanks de pijn. Misschien stellen we ons voor dat we stoïcijns een pak slaag met de paddel of het rietje in ontvangst nemen zoals de meisjes in de films van ‘Girls Boarding School’.

Maar in de meeste gevallen staat het focus van onze fantasie over hele andere onderdelen van het pak slaag – hoe beschamend het bijvoorbeeld zal zijn om, laten we zeggen, ten overstaan van de hele klas over een pak op onze billen te krijgen, of de spanning van het als een klein stout meisje door onze partner over de knie gelegd te worden, rokje omhoog en de billen ontbloot. Of wellicht een van de miljoenen andere scenario’s en details die bijdragen aan de spanning van een pak op de bips krijgen.

Daarom kan het een behoorlijk ontnuchterende ervaring zijn wanneer de eerste klappen op je billen neerdalen en je er achter komt hoe zeer een pak op je bips wel niet kan doen. Ik herhaal nog maar eens, een pak op je billen (ook in een milde vorm) doet zeer!

Als je hier nog niet klaar voor bent, dan kun je behoorlijk extreem reageren op de pijn. Dat komt omdat je instinct tot overleven zich heftig gaat verzetten zodra je pijn voelt. Je instinct tot overleven trekt zich niets aan van het feit dat je een pak op je bips een spannend gebeuren vindt. Het pijn signaal van je bips zorgt dat je doet waarvoor je geprogrammeerd bent – verzetten, maken dat je wegkomt, vechten of wat je ook maar moet doen om jezelf in veiligheid te brengen.

Je kunt door deze reactie behoorlijk verrast worden. Je wilt al zo lang een pak op je bips en hebt je er in je hoofd al zo vaak een voorstelling van gemaakt, dat je volledig verrast wordt door je reactie om je ertegen te verzetten.

Het kan ook afschrikkend werken op je partner. Hij zal waarschijnlijk toch al zenuwachtig zijn en bang zijn je teveel pijn te doen.

Als je erg heftig reageert op de pijn van een pak op je billen, dan bevestig je daarmee de angsten van je partner – dat hij een vrouwen mishandelaar is en dat hij een verschrikkelijke fout gemaakt heeft door je teveel pijn te doen. (Hij kan zelfs bang zijn dat je nu zo boos bent dat je aangifte tegen hem gaat doen).

Als je nog nooit een pak op je billen gehad hebt, dan is het verstandig om er rekening mee te houden dat je wel eens heftig zou kunnen reageren op een pak slaag, hoe veel je er ook naar verlangd.

Om het veilig te houden is het belangrijk om van tevoren bij je partner te benoemen dat je best eens heftig zou kunnen reageren, zodat hij hier op voorbeid is. Verzeker hem dat je hem niet verantwoordelijk houdt wanneer deze reactie optreedt.

Een echt pak op je billen kan afschrikwekkend zijn

In het verlengde van dat een pak op je billen wel eens meer zeer kan doen dan je je realiseert, is dat een pak slaag psychologisch veel impact kan hebben, ondanks dat we er veel over gefantaseerd hebben. Als we nog nooit een pak op de bips gehad hebben, dan kan een pak slaag diepere emoties teweeg brengen dan de wens om een pak op onze billen te krijgen.

Tijdens een pak billenkoek kun je in paniek raken, een extreme huilbui krijgen en je erg wanhopig voelen en alles wat hier tussenin ligt.

Geen van deze reacties betekent overigens dat je eigenlijk helemaal niet op je billen wilt hebben. Het betekent alleen maar dat een pak op de billen diepe emoties teweeg brengt en dat je daarmee om moet gaan.

Om te beginnen kan het zijn dat het een instinctieve reactie is op pijn die we eerder benoemd hebben. We hebben allemaal een ‘vecht of vlucht’ reactie in ons en deze wordt geactiveerd wanneer we ons lichamelijk of psychisch bedreigd voelen. Het deel van je hersenen dat over je veiligheid waakt, kan dit instinct activeren, ongeacht of je het eigenlijk wel spannend vindt om een pak op je billen te krijgen.

In de tweede plaats heeft een pak op je billen een reinigend effect. Omdat het een heel intense ervaring is, kunnen bij een pak op je billen allerlei emoties die je over heel andere levensgebieden bij je draagt, loskomen.

Bijvoorbeeld, als je op je werk een moeilijke periode doormaakt, maar je deze frustratie nog geen uitweg geboden hebt, dan kan het gebeuren dat ze loskomen als je een pak op je bips krijgt. Je kunt dan veel meer gaan huilen dan je op basis van het pak slaag voor mogelijk hebt gehouden.

Als dit gebeurd terwijl je op je billen krijgt, is mijn advies om het te laten gebeuren en het als een cadeautje te beschouwen. Een van de mooiste dingen van een pak op je billen is dat je je ongegeneerd kunt laten gaan. Huil als een baby en laat het pak slaag alle negatieve gevoelens wegwassen. Nadien zul je je waarschijnlijk als herboren voelen, zoals na een avondje sauna of na een ontspannende massage!

Spanking en kindermisbruik

En ten slotte kun je een heftige reactie op een pak op je billen hebben, als je worstelt met de effecten van misbruik in je kinderjaren.

We hebben het al eerder gehad, over de relatie tussen spanking en vroeg misbruik. We zullen het er nu verder over hebben – specifiek over de reactie die kan ontstaan als je een pak op je bips krijgt en een geschiedenis hebt van misbruik.

Als je een van de volgende reacties vertoont als je een pak op je billen krijgt, dan kan dat zijn oorsprong hebben in misbruik in je jeugd:

– hyperventilatie

– een overdreven reactie op relatief weinig pijn

– een onverwachte en overdreven reactie op een specifieke gebeurtenis – bijvoorbeeld, alles gaat goed, totdat je partner je vraagt je jurk omhoog te doen. Je schiet dan in de paniek en krijgt een niet te stoppen huilbui.

– heftig trillen en schudden

– een verandering in je stem van een volwassene in een klein meisje, zonder dat jullie een rollenspel spelen

– Iedere soort angstreactie – angst voor je partner, angst voor het instrument, enzovoort. Een echt pak slaag brengt natuurlijk de nodige zenuwen en spanning met zich mee. Maar als je echt doodsbang bent, zou dit een misbruik gerelateerde reactie kunnen zijn.

– al het andere wat ongewoon of buiten proportie is

Als je een van de hier bovenstaande reacties vertoont, stop het pak op je billen dan onmiddellijk. Je loopt dan het risico onverwerkte trauma’s naar boven te halen.

Het is eveneens belangrijk om je partner te wijzen op de bovenstaande reacties voordat hij je voor het eerst een pak op je bips gaat geven – of je nu een geschiedenis hebt van misbruik of niet. (bedenk dat niet iedereen die in zijn jeugd misbruikt is, zich dit kan herinneren, zeker wanneer dit in de vroege jeugd heeft plaatsgevonden).

Waarom is het belangrijk dat je partner deze symptomen kent? Omdat de mogelijkheid bestaat dat je een heftige trauma gerelateerde reactie te zien geeft terwijl je op je billen krijgt zonder dat je je daarvan bewust bent.

Je zou bijvoorbeeld een psychologische reactie hebben die ‘aangeleerde hulpeloosheid’ heet en die inhoudt dat je ondanks je wilt dat hij stopt, dit niet kenbaar kunt maken. In deze reactie zie je een herhaling van de hulpeloosheid van kleine kinderen wanneer ze misbruikt worden.

Het opnieuw meemaken van deze ‘aangeleerde hulpeloosheid’ kan ernstig traumatisch werken, doordat je als het ware het trauma opnieuw doormaakt zonder dat je je daartegen kunt verzetten.

Tot slot, veel van de mensen die in hun kinderjaren misbruikt zijn, kunnen zich dit misbruik op latere leeftijd niet herinneren. Het is goed mogelijk dat een pak op je billen herinneringen aan misbruik losmaakt waar je je tevoren niet van bewust was.

Als je een van de kenmerken op de bovenstaande lijst vertoont en je bent je niet bewust van misbruik in je jeugd, dan zou je de mogelijkheid open moeten houden dat er in je jeugd sprake geweest is van misbruik.

Als dit het geval is, dan zul je je spanking activiteiten tijdelijk moeten staken en uit moeten zoeken of dit in jouw geval ook echt gebeurd is. Als je met spanking door zou gaan, dan loop je het risico op beschadigingen door onverwerkte jeugdtrauma.

Als je in je jeugd misbruikt bent, is het misschien verstandig een speciaal stopwoord af te spreken. Dit stopwoord zou op het misbruik moeten wijzen. Mocht het trauma getriggerd worden, dan ben je misschien niet in staat dit aan te geven. Hebben jullie hier een speciaal stopwoord voor, dan ben je in staat om je partner duidelijk te maken wat er aan de hand is.

Als het maar enigszins mogelijk is, stop dan niet

OK, daar lig je dan. Over de knie van je partner, klaar voor een pak op je bips. Je partner is er klaar voor om je de eerste klap toe te dienen.

En dan komt die eerste klap. En die klap doet inderdaad veel meer zeer dan je dacht dat ie zou zijn. Erger nog, het pak op je billen is nog maar net begonnen! Je denkt nu al dat dit nooit vol zult kunnen houden. Je raakt misschien al in paniek. Je hebt zolang verlangd naar dit moment en nu je voor het eerst op je billen krijgt, weet je niet of je hier wel mee door moet gaan. Je kunt alleen nog maar denken aan de brandende pijn in je billen en dat het op moet houden. En wel meteen! Oh, wat moet je nu doen?

Het antwoord: Doe alles wat mogelijk is om netjes te blijven liggen en het hele pak slaag in ontvangst te nemen. Je kunt er later met je partner over praten of het misschien te hard was. Maar tenzij je gezondheid ernstig in gevaar is (en dat ik onwaarschijnlijk), is het heel verstandig het pak op je bips niet te onderbreken.

Vergelijk het pak op je billen maar eens met een ritje in de achtbaan. Als de karretjes eenmaal in beweging zijn, dan maak je de rit tot het einde mee, wat er ook gebeurd.

Om te beginnen, zul je je veel beter voelen als je het pak op je billen tot de laatste klap hebt ondergaan. Ook hier geldt dat je je fantasie kunt gebruiken om de echte ervaring beter te laten zijn. Moet je in je fantasie per slot van rekening niet gewoon blijven liggen tot het hele pak slaag erop zit? Natuurlijk moet dat (er zijn zelfs consequenties wanneer je dat niet doet!)

En waarom is een pak op je billen krijgen, ondanks dat het zeer doet zo spannend? Omdat het je tot de kern van een pak slaag brengt – het loslaten van de controle, de schaamte van de tranen omdat het zeer doet, de wetenschap dat je een welverdiend pak op je blote bips krijgt omdat je je niet aan je afspraken gehouden hebt. Sommige of misschien wel al deze dingen zorgen ervoor dat je knikkende knieën krijgt.

Laat het dus een rijke ervaring zijn. Stap er niet uit omdat het pak op je billen meer zeer doet dan je gedacht had. Je zult je zelf er dankbaar voor zijn als je de dag erop terugdenkt aan het pak slaag wat je gekregen hebt. Je zult trots zijn dat je het pak slaag hebt ondergaan ook al vond je het geen pretje.

Bovendien zul je sterker en met meer zelfvertrouwen naar jezelf kijken wanneer je het gehele pak slaag ondergaan hebt. Wanneer je halverwege stopt, dan zul je je achteraf waarschijnlijk belachelijk en laf voelen – heel veel mensen zijn per slot van rekening in staat om een pak op hun bips in ontvangst te nemen, waarom zou jij dat niet kunnen?

Geef jezelf de kans om trots op je zelf te zijn. Neem het pak op je billen in ontvangst wat hij voor je in gedachten heeft.

Tot slot, wanneer je midden onder een pak op je billen de boel stop zet, dan loop je het risico dat je je partner het gevoel geeft dat hij het niet goed gedaan heeft, wat op zijn beurt weer tot gevolg kan hebben dat hij in de toekomst veel minder enthousiast is je over de knie te leggen.

Om je te helpen het pak op je bips moedig en waardig in ontvangst te nemen, ook als je het gevoel hebt dat je het geen klap langer vol kunt houden, volgen hieronder een paar tips om met de pijn om te kunnen gaan.

Het is belangrijk dat de tips die hieronder staan niet bedoeld zijn om onder de pijn van welverdiend een pak op je bips uit te komen. Een pak op je billen doet nu eenmaal pijn en de pijn maakt onderdeel uit van het geheel. Maar dat wist je al toen je eraan begon, of niet?

Er zijn echter manieren die je in kunt zetten als het je boven je hoofd dreigt te raken, zodat je het niet stop hoeft te zetten en het pak op je billen tot de laatste klap volt e houden.

Ik moet echter wel vermelden, dat al deze manieren ter beoordeling zijn aan je partner. Afhankelijk van wat jullie samen afgesproken hebben, kan hij je toestaan een of meerdere van deze manieren te gebruiken.

Let op je ademhaling om met de pijn om te kunnen gaan

Hoe beter je je kunt ontspannen terwijl je op je billen krijgt, hoe beter je met de pijn om zult kunnen gaan. Je kunt de pijn beter accepteren en welkom heten in je lichaam dan er tegen vechten. Een goed beeld om in gedachten te hebben is de voorstelling van een golf die op het strand neerkomt en dan langzaam terugstroomt naar de zee. Visualiseer iedere klap als een golf en je lichaam als de zee. Die onverstoorbaar en kalm de golf absorbeert. Geef jezelf over aan het ritme en de ervaring.

Als ze wat ervaring hebben, komen veel ervaren spankees tot de ontdekking dat zelfs het meest strenge pak slaag een meditatieve werking kan hebben als je de pijn in je lichaam verwelkomt.

Wanneer we een pak op de bips krijgen, zegt ons ‘vecht of vlucht instinct’ dat we aan de klappen moeten proberen te ontkomen. Eén van de manieren om dit instinctief te doen is door het samenspannen van de spieren van onze billen en proberen onze bips weg te draaien. Maar door de spieren samen te spannen verergeren we de pijn alleen maar. Probeer je billen voor iedere klap volledig te ontspannen en je zult zien dat je veel beter in staat bent om het pak slaag te absorberen.

Doe je ogen dicht.

Sommige mensen vinden dat een pak op de billen minder zeer doet en minder beschamend is, als ze hun ogen dicht doen. Probeer het eens en kijk of het voor jou ook werkt.

Duw je gezicht in een kussen

Als je je gezicht in een kussen drukt, smoor je niet alleen je kreten, maar het verwijderd je ook een beetje van het pak op je bips omdat je een verstopplekje hebt. Bovendien kun je je tanden in het kussen zetten wanneer dit je helpt om met de pijn om te gaan.

Denk aan wat je misdaan hebt om het pak op je billen te verdienen

Als je voor straf op je billen krijgt – voor iets van je echt of in een rollenspel hebt misdaan – houdt jezelf dan voor dat ‘wie haar billen brandt, op de blaren moet zitten’ om de pijn gemakkelijker te kunnen verdragen. (Het kan het pak op je bips ook een stuk spannender maken. Als je jezelf voorhoudt dat je het verdiend hebt, kom je waarschijnlijk dichter bij je fantasieën).

Bedank je partner dat hij je een pak slag gegeven heeft

Wanneer je de pijn van het pak op je billen voelt, dan is het soms moeilijk om te bedenken dat je eindelijk krijgt waar je al heel lang op gehoopt en naar verlangd hebt. Om jezelf weer in een ontvankelijke stemming te krijgen, moet je proberen je te concentreren op de dankbaarheid aan het adres van je partner, dan hij je eindelijk over de knie legt.

Concentreer je op je fantasie

Bedenk dat je halverwege iets bent waar je al heel lang op gewacht hebt. Houd jezelf voor, ‘Ik krijg een pak op mijn bips – hier en nu!” Probeer je voor te stellen hoe je eruit ziet, in welke positie je een pak op je billen krijgt. Kijk of dat beeld ervoor zorgt dat je de pijn op prijs stelt, in plaats van dat je je ertegen verzet.

Blijf het in proportie zien

Bedenk dat in de loop der eeuwen honderdduizenden kinderen, veel jonger dan jij, een zelfde pak op hun billen gekregen hebben dat jij nu krijgt (en in sommige gevallen erger!) Als zij het hebben volgehouden, waarom zou jij het dan niet kunnen?

OK, maar wat als ik een zenuwinzinking krijg?

Je bent halverwege een pak op je billen. Je hebt alle tips die hier boven staan geprobeerd, maar ze helpen niet. Je wilt het pak slaag dat je verdiend hebt braaf in ontvangst nemen, maar de pijn is niet om uit te houden en je kunt het geen seconde langer volhouden. Voordat je weet wat je doet, sta je op, houdt je handen voor je billen en zegt tegen je partner dat hij op moet houden – misschien wel met een stem die verre van zacht, vrouwelijk en onderdanig is!

Dit is verre van een ideale situatie, maar het kan soms gebeuren. Zeker in het begin van een spanking relatie.

Als je niet in staat bent het hele pak slaag in ontvangst te nemen, dan zit er niets anders op dat moet je soms stoppen om te voorkomen dat het vertrouwen tussen jou en je partner een deuk krijgt. Hoe erg je misschien ook bent van het pak op je billen, je verzet zal je partner mogelijk nog meer overstuur maken. Het kan zijn dat hij zich slecht voelt omdat hij een grens gepasseerd is, dat hij de controle kwijt geraakt is en je pijn gedaan heeft zonder dat je dit wilde.

Dit houdt natuurlijk een serieuze breuk in jullie spanking relatie in, tenzij je de breuk onmiddellijk repareert.

Als jullie een ervaren stel zijn in een langdurige relatie, dan hebben jullie waarschijnlijk bepaalde manieren ontwikkeld hoe je partner kan reageren als je je tegen een pak op je bips verzet, inclusief de methode dat hij je bij je nekvel pakt en over de knie dwingt voor een flink pak op je billen.

En laten we eerlijk zijn, als je partner dat zou doen, dan komt dit in de buurt van je meest opwindende fantasieën.

Maar als jullie nog maar net beginnen, dan is dit niet zo’n goede manier. Iemand te dwingen een pak slaag te ondergaan staat gelijk aan een brandende lucifer in de buurt van het kruitvat. Je riskeert een ernstige vertrouwensbreuk terwijl dit vertrouwen juist zo’n essentieel onderdeel is van een spanking relatie. Je partner en jij kennen elkaar nog onvoldoende om deze methode veilig te kunnen gebruiken.

Als je niet kunt blijven liggen om je pak slaag in ontvangst te nemen, dan kun je beter in plaats daarvan stoppen voor er schade wordt aangericht. Vervolgens moet je uitvissen wat er fout gegaan is, zodat je dezelfde fout in de toekomst niet nog eens maakt.

Hier zijn de stappen die je kunt nemen als je halverwege een pak op je billen bent uitgestapt:

Stap 1:Wees niet te streng voor jezelf

Ja, je hebt het verknald, maar het is heel gewoon dat je het gedaan hebt. Hoe nuchterder jij ermee om kunt gaan, hoe minder druk je partner zich ook zal maken.

Stap 2: Stel je partner gerust

Zodra je jezelf weer onder controle hebt, moet je je partner op zijn gemak stellen, door hem te laten weten dat het goed met je gaat en dat hij het niet verkeerd gedaan heeft. Bedank hem voor het pak op je billen en laat hem weten dat leren hoe hij het moet doen een proces is van vallen en opstaan. Dat jij het verknald hebt en niet hij.

Ook al is dit niet helemaal waar – ook als je het gevoel hebt dat je partner je te hard geslagen heeft of op een manier die je niet wilde – het is nu niet het geschikte moment om daarover te beginnen, tenzij je de kans dat hij je nogmaals over de knie zal leggen, aanzienlijk wilt verkleinen.

Hoe erg je ook overstuur bent, ik kan je verzekeren dat hij meer overstuur is dan jij!

Stap 3: Zoek (liefdevol) lichamelijk contact  

Geef hem een knuffel of raak zijn arm zachtjes aan. Doe iets om snel het positieve lichamelijke contact te herstellen. Je hoeft niet veel te zeggen, geniet van de aanraking en laat de endorfine van het pak op je billen hun werk doen.

Stap 4: Bespreek kort na wat er gebeurd is

Als regel is het niet verstanding om de gang van zaken tijdens een pak billenkoek direct na afloop te evalueren, maar als deze halverwege afgebroken moet worden, dan kun je beter direct bespreken wat er nu precies gebeurde. Door er zo snel mogelijk over praat voorkom je dat een van beiden een verhaal gaat bouwen doorspekt met angsten en schuldgevoelens over wat er gebeurd is.

Als jullie dus weer wat gekalmeerd zijn, dan kunnen jullie kort bespreken wat er precies misgegaan is. Maar bedenk dat het nu niet de tijd is om een schuldige aan te wijzen of allerlei verwijten over en weer te maken.

Blijf in plaats daarvan bij de feiten en bewaar de analyses over wat er fout gegaan is voor later. Laat hem bijvoorbeeld weten dat het meer pijn deed dan waar je rekening mee gehouden had of dat je moeite had je ademhaling onder controle te houden of dat je even door emoties overmand werd.

Door je bij de feiten te houden help je de spanning van het moment af te laten vloeien en creer je een veilige sfeer waar binnen jullie rustig kunnen praten over wat er gebeurd is en wat jullie kunnen doen om het een volgende keer te voorkomen. Het zal je partner ook geruststellen – zoals we al eerder bespraken bespreken mannen liever feiten dan hun emoties.

Stap 5: Neem een pak op billen in ontvangst

Als jullie een positieve sfeer aan spanking over willen houden kunnen jullie het pak op de bips beter afmaken of er helemaal mee ophouden.

Het is te vergelijken met het klassieke advies dat wanneer je van je paard gevallen bent, je er direct weer op moet stappen om te voorkomen dat je de rest van je leven bang bent om paard te rijden.

Je kunt best weer op een paard durven stappen, luttele momenten nadat je eraf gevallen bent. Het kan ook een uur of een dag duren. Wat je ook doet, laat het er niet bij zitten.

Het is heel goed mogelijk dat je bang bent voor een volgend pak slaag als dit zich voordoet, wanneer je je vorige ervaring niet afgemaakt hebt. Hierdoor kun je in een vicieuze cirkel terecht komen met oplopende spanningen.

Bovendien, als het pak op je billen niet afgemaakt wordt, dan zul je waarschijnlijk niet al te positief over jezelf denken. Je zult je waarschijnlijk een lafaard voelen of misschien zelfs wel een beetje hypocriet – billenkoek was jouw idee en je kon het niet eens ondergaan!

Je kunt je ook rusteloos en incompleet gaan voelen, net of je alleen maar het eerste kwartier van een goede film gezien hebt. Of het gevoel hebben dat je iets belangrijks moet doen, maar niet meer kunt bedenken wat dat is.

Dus, wanneer je er weer klaar voor bent – maar ideaal gesproken zeker niet later dan de volgende dag – ga je naar je partner en vraag je hem of je alstublieft de rest van het pak op je bips mag hebben?

En blijf deze keer liggen en neem het pak op je bips als een braaf meisje in ontvangst… ?!