De titel van dit artikel beschrijft slechts een voorwerp, maar het gaat eigenlijk om de handeling die ermee uitgevoerd kan worden: het rectaal opnemen van de temperatuur van de gestrafte. In tegenstelling tot bijvoorbeeld figging, waarbij eveneens sprake is van het anaal inbrengen van een voorwerp, is het nemen van de temperatuur op zichzelf nog geen straf. Wel kan het als zeer beschamend worden ervaren, waardoor het voelt als straf. Niet elke situatie zal van toepassing zijn voor deze aanvullende maatregel. Het meest geschikte moment komt, wanneer zij ziek is, of, waarschijnlijker, doet alsof ze ziek is om onder een straf uit te komen. Niet ziek, maar schoolziek dus. Omdat het misschien beter is de straf uit te stellen wanneer de sub echt ziek is, is het essentieel om zeker te weten of er sprake is van koorts.

Of je kunt haar gewoon op haar woord geloven … Je weet wel, voor de afwisseling.

Een geschikte digitale thermometer

Wanneer je aankondigt dat je, uit bezorgdheid, de temperatuur wil opnemen, leidt dat meestal tot negatieve reacties. Deze reacties worden sterker wanneer je uitlegt hoe je dat gaat doen. Laat je hierdoor niet afleiden. Het rectaal opnemen van de temperatuur is de meest accurate methode. Schaamte mag geen reden zijn om in te boeten aan wetenschappelijke precisie. Mocht ze aankondigen zich toch niet zo ziek te voelen, dient dit tot een extra pak slaag te leiden. Pogingen om je om de tuin te leiden mogen zeker niet beloond worden!

Wel als ze creatief genoeg zijn, toch?

Nog beter: een analoge thermometer

Moderne elektronische thermometers zijn voldoende geschikt om de temperatuur goed op te kunnen meten, maar voor de meest nauwkeurige meting zijn er ook nog analoge thermometers in omloop. Vroeger werden deze gemaakt met kwik, een van de weinige metalen die bij kamertemperatuur vloeibaar zijn. Dit metaal is echter giftig, wat problematisch is als de thermometer breekt. Tegenwoordig zijn er thermometers met galinstan, een legering die eveneens bij kamertemperatuur vloeibaar is, in omloop. Deze thermometers zijn veilig en uiterst betrouwbaar. Mocht de sub in kwestie proberen, in een onoplettend moment, de thermometer in de thee te dopen om zo de temperatuur te verhogen, zal het meetinstrument niet stuk gaan. Wel is direct aan de waarde duidelijk wat er aan de hand is. Op dit moment kun je aannemen dat ze niet ziek is en passende maatregelen nemen voor de poging tot misleiding.

Dan hoef je dus de temperatuur ook niet meer op te nemen … En weten hoe warm je thee is, is ook belangrijk hoor! We proberen gewoon te helpen, om te zorgen dat je je mond niet verbrandt. Het is ook nooit goed …

De meting kan op verschillende manieren worden toegepast. Eerste voorwaarde is uiteraard dat de billen bloot zijn. Wanneer de blokkerende kledingstukken verwijderd zijn, kan de sub bijvoorbeeld over je schoot plaatsnemen. Met een hand duw je vervolgens haar billen uit elkaar, zodat de anus duidelijk zichtbaar is. Met de andere breng je de thermometer in. Glijmiddel is hierbij niet nodig. Je sub zal hierbij mogelijk haar billen samenknijpen, zeker wanneer het koude metaal naar binnen gaat. Een geruststellende hand op haar onderrug maakt duidelijk dat ze zich geen zorgen hoeft te maken. Zorg dat de thermometer geruime tijd blijft zitten. Een elektronische meter gaat vanzelf piepen en voor een analoge meter kan een halve minuut tot een minuut aangehouden worden. Mocht je twijfels hebben over de correctheid van de meting, schroom dan niet om voor een second opinion te gaan.

Of neem gewoon aan dat we de waarheid spreken en ziek zijn … Het is trouwens niet omdat je geen koorts hebt, dat je niet ziek bent! Dus dit hele thermometerding is grote onzin.

De temperatuur opnemen in vroeger tijden

Inderdaad, in het tijdperk van de dino’s … Waar jij vandaan komt. Maar de technologie is echt al zover gevorderd dat je de temperatuur nu perfect oraal of zelfs onder de oksel kunt opnemen. Ook dat zijn intussen heel betrouwbare metingen. Rectaal is zo gedateerd. En dan vraag je je af waarom ik je regelmatig oud noem …

Een alternatieve uitvoer komt vooral van pas wanneer de sub in kwestie nog in bed ligt. In plaats van haar te verstoren en haar uit het warme bed te halen, waar zij misschien ligt uit te zieken, kan ze blijven liggen. Breng vervolgens haar benen omhoog en schuif de pyjama en onderbroek omhoog, zodat de billen bloot en eenvoudig bereikbaar zijn. Met diezelfde hand breng je vervolgens de thermometer in. Bijkomend voordeel aan deze positie is dat wanneer je sub zich schaamt over de manier waarom haar billen en schaamstreek nu zichtbaar zijn, je haar geruststellend kunt aankijken. Neem ook hier de benodigde tijd voor de meting en herhaal deze indien nodig.

Geruststellend … Dat zal wel *oogrol*

Wanneer de meting uitwijst dat de sub inderdaad ziek is, is het belangrijk om haar goed in te stoppen en voor haar te zorgen. Een lekker kopje thee, een kom soep, etc. Mocht er sprake zijn van een gefingeerde ziekte, is de situatie uiteraard anders. De reeds blote billen kunnen dan direct gestraft worden, om duidelijk te maken dat het doen alsof je ziek bent een heel slecht idee is!

Of een heel goed idee: dan mag je lekker onder een dekentje kruipen, krijg je thee of soep die perfect op temperatuur zijn (gecontroleerd met behulp van de thermometer uiteraard, als je die per se wil gebruiken) en kun je je lekker een dagje of twee laten verwennen. Heerlijk toch?

Een gedachte over “De thermometer

 1. Er is iemand die op het artikel erg negatieve commentaren geeft. Nu als je het niet leuk vindt en of het allemaal onzin vindt waarom lees je het ?

  Hier wel enkele waarheden.

  Ouderwetse methode
  Het rectaal meten van de temperatuur is het meest nauwkeurige dit met kwik thermometer. Wel trage methode daar je hem ongeveer 20 minuten moet laten zitten. Ach dus erg leuk 🙂

  Moderne methode
  is zéér snel en ook zéér nauwkeurig met de oor scanner thermometer.

  Onder de oksel is erg onbetrouwbaar standaard dien je er +- 0,4 graden bij te tellen maar als je zweet (wat toevallig een zieke wel degelijk doet) kan het tot een goede graad te weinig geven.

  Onder de tong is ook zéér juist en nauwkeurig maar je mag een tijdje niet gedronken of gegeten hebben.

Geef een reactie