Een badborstel is een borstel met een lange steel die traditioneel gebruikt wordt om, zoals het woord zegt, je in bad mee te wassen. Door die lange steel kun je gemakkelijker plaatsen bereiken die met een gewoon washandje moeilijker zijn, zoals je rug bijvoorbeeld.

Die lange steel zorgt ook dat als je een badborstel gebruikt om een pak slaag uit te delen, je een stuk steviger kunt slaan dan met een haarborstel of een kleine paddle, die een korter handvat hebben. Het is in feite simpele natuurkunde. Door de steel ontstaat extra momentum, het uiteinde beweegt met hogere snelheid waardoor de kracht van de slag groter is. Pijnlijker, in termen die de ontvanger begrijpt.

Badborstel tampico

Badborstels zorgen voor een diepe, brandende pijn en veroorzaken gemakkelijk blauwe plekken. Zeker weten dat je een pak slaag met de badborstel nog een hele tijd blijft voelen! Daarnaast is er het gevoel van de hanteerder van het instrument dat er altijd meer in zit. Zelfs met een lichte polsbeweging kan al een goed gevoeld pak slaag uitgedeeld worden. Met enkele kracht zullen zelfs doorgewinterde spankees moeite hebben om te blijven liggen en dan nog is er altijd meer uit te halen voor de doorgewinterde raddraaier.

Vanuit de ontvangers zijn verschillende geluiden te horen (nee, niet de geluiden die ze maken wanneer ze met de badborstel geslagen worden). Sommigen hebben er een gloeiende hekel aan, anderen zien de badborstel als een noodzakelijk kwaad. Het zorgt een diepe, indringende pijn waar je niet onbewogen onder kunt blijven, maar sommige spankees hebben dat nu eenmaal af en toe nodig.

Badborstel massage hout / zuiver haar | Megatip.be

Badborstels zijn in veel winkels te vinden waar ze verzorgingsproducten hebben. De meest gekende badborstel in spankoland is die van Dille&Kamille. Sommige badborstels zijn echter niet geschikt om mee te slaan, omdat er aan beide kanten haren zitten of omdat de achterkant niet vlak is, maar uitsteeksels bevat. Wie verzint nu zoiets om een badborstel zo te ontwerpen dat hij enkel geschikt is om je mee te wassen …

Ironisch genoeg gaat een badborstel trouwens sneller stuk als je hem nat laat worden. Dus gebruik je hem waarvoor hij bedoeld is, dan werkt hij niet meer zo goed als spankinginstrument … En dat expres doen is vaak een uitstekende manier om heel snel een pak slaag te verdienen met, je raadt het al, de badborstel!

Geef een reactie