Rustig lopen Faith en Jason richting de camping. Het is maar een kort stukje lopen. Ze lopen stil in gedachten naast elkaar. Dit is de eerste keer dat ze zo stil naast elkaar lopen hand in hand en beidde in gedachten over wat er zojuist bij Faith thuis gebeurd is. Opeens, in het tunneltje waar ze altijd doorheen moeten lopen voordat ze de weg over kunnen steken richting de camping, pakt Jason, Faith vast en drukt haar tegen de tunnelwand aan. Hij duwt haar kin omhoog zodat ze hem aan moet kijken. De tunnel is leeg ditmaal, maar normaal gesproken staan daar ook vaak de broer van Jason met zijn vrienden te hangen en streken uit te halen. Faith schrikt even van Jason zijn onverwachte actie en kijkt hem geschrokken aan. 

“Luister!” 

Begint hij scherp. Te Scherp merkt hij en verzacht zijn gezichtsuitdrukking iets. 

“Dit is voor mij ook de eerste keer! En dan heb ik het over het pak slaag dat ik je gegeven heb. Maar ik wil dat je nu beslist. Want geloof me in een ding Faith! Als je hiermee akkoord gaat zal het zeker niet de laatste keer zijn dat ik je zo heb aangepakt! Of erger aan zal pakken! Ik merk namelijk dat je het nodig hebt, ookal zal je dat niet zelf toegeven.” 

Jason laat haar kin los en ziet dat Faith zijn woorden tot zich neemt. Hij houdt haar lichtjes tegen de wand aangedrukt en blijft haar doordringend aankijken. Snel draait ze haar ogen uit de zijne weg en staart naar haar voeten. Ze zucht en slikt hoorbaar. Haar gedachten draaien overuren.

“Ze hadden gevreeën of geneukt zoals hij het noemde. Hij heeft haar zelfs ontmaagd en inderdaad haar ook een flink pak op haar billen gegeven! Nu ze gewoon rustig bij hem blijft moet hij toch al wel weten dat ze het ermee eens is?! Waarom zou ze dat dan nu nog in woorden uit moeten spreken?!”

Allerlei vragen schieten bij Faith door haar gedachten. Jason ziet haar worstelen. Hij laat haar los en zucht terwijl hij zijn hand door zijn haar haalt. 

“Luister Faith.. ik hou van je, maar dit is ook een deel van mij, dus voor we verder gaan moet ik echt van je weten of dit ook een soort van relatie is waar jij mee akkoord bent. Ik wil je niet echt pijn doen. Ja…” 

Hij zucht en ondanks dat hij de woorden niet uitspreekt snapt Faith precies wat hij bedoelt.

Hij zucht nogmaals en komt weer dichter bij haar staan. Rustig duwt hij Faith haar kin omhoog zodat ze hem aan moet kijken. Dan zegt hij met een zachte uitdrukking op zijn gezicht.

“Ik moet gewoon zeker weten dat je het ermee eens bent Faith! Ik wil je niet tot iets dwingen waarbij jij je niet fijn voelt. Daarom wil ik de woorden uit je mond horen komen zodat ik er zeker over ben dat jij het hier ook mee eens bent.”

Die woorden geven Faith de moed om eindelijk te spreken. Ze vindt al haar woorden terug en durft haar gevoelens uit te spreken. Zacht begint ze.

“Ik hou ook van jou Jason en eerlijk gezegd fantaseerde ik al een flink tijdje over billenkoek. Ik dacht altijd dat ik gek was. Je weet zelf ook dat ik vroeger billenkoek gekregen heb van mijn ouders als ik stout was geweest. Vooral vaak van mijn vader. Dat gaf denk ik ook die extra verwarring bij het fantaseren over billenkoek en ik heb het er nooit met je over durven hebben. Maar dit voelde heel anders. Het klinkt gek misschien maar ik voel me nu nog veiliger bij je na het pak slaag dat ik van je gekregen heb!” 

Faith ziet zijn blik veranderen. Jason kijkt vrolijker, maar nog steeds streng. 

“Dus jij wil dit ook?” 

“Ja.” 

Antwoord ze zacht. Zonder blikken of blozen geeft hij Faith een zachte tik in haar gezicht. Faith schrikt ervan en kijkt hem verbijsterd aan terwijl ze haar hand verschrikt naar de wang brengt waarop hij haar zojuist een tik gegeven heeft. 

“Ja wie?!” 

Vraagt hij dan scherper. 

“Ja Jason.” 

Antwoord Faith wat geschrokken. Maar weet diep van binnen dat hij gelijk heeft gehad haar die tik te geven. 

“Voortaan spreek je mij aan met twee woorden! Begrepen?” 

“Ja Jason!” 

Antwoord ze snel. Jason laat Faith los. Even staat Faith er verloren bij maar Jason geeft haar een warme knuffel en daardoor kan ze zich snel herpakken.

“Zo” 

Zegt Jason.

“De eerste twee regels van onze relatie! Je gedragen! En mij aanspreken met twee woorden!” 

Hij glimlacht en trekt Faith nog dichter tegen zich aan. Faith glimlacht en antwoord bijdehand. 

“Ja samen met een paar eerste rode billen!” 

“Nou die kleuren al aardig bij!” 

Antwoord Jason nonchalant. 

“Het lijkt nu net op het rood als je net opgestaan bent van een stoel ofzo.” 

Hij pakt Faith haar hand en rustig neemt hij haar zo verder mee naar de camping. Op een afstand zien ze Michel zijn broer samen met Stefan en Remco, de vrienden van zijn broer aan het klieren bij het patatzaakje van de camping. Lachend schudt Faith haar hoofd. Jason knijpt haar even in haar hand. 

“Hou het nu maar bij een sigaret ok?! Als je het niet doet dan leg ik je in het bijzijn van mijn broer en zijn vrienden over de knie!”

Hij zei het streng en op een manier die geen tegenspraak dulde. Faith blowt of drinkt nog wel eens met Michel en zijn vrienden mee, maar Jason vindt dat niet goed. Dat weet ze wel. Daar hebben ze ook samen al menig discussie en ruzie over gehad.

Faith voelt direct een kriebel door haar buik trekken en staart naar de grond. Ze knikt ja en direct houdt Jason halt. Hij kijkt haar scherp en onderzoekend aan. 

“Ja Jason!” 

Antwoord ze vlug. Hij knikt goedkeurend maar bedenkelijk. 

“Net optijd!” 

Zegt hij zacht en drukt een kus op haar lippen. Faith zwijmelt ervan en voor haar is de kus veel te snel weer voorbij. Ze lopen weer verder. 

“Hey Faith! Alles goed?” 

Vraagt Michel als hij hun spot. Ook Remco en Stefan komen hun kant op gelopen. 

“Ja beter dan met jullie!” 

“Hoezo?” 

Vraagt Michel haar met een vragende blik in zijn ogen. Maar wat Michel niet ziet is dat de eigenaren van het patatzaakje hem ook in zijn nekvel willen vastpakken in verband met alle rommel die hij samen met zijn vrienden daar gemaakt heeft. Remco en Stefan hebben ze al in de kraag gevat. Faith glimlacht alleen maar terwijl ze hem geheimzinnig aan blijft kijken. Jason schraapt zijn keel en antwoord voor Faith. 

“Euhm…ik zou maar gaan rennen!” 

Michel kijkt achter zich en nog voor de eigenaren ook hem te pakken hebben is hij weg. Ze kijken Jason even boos aan die enkel zijn schouders op trekt en met mij verder loopt in de richting van zijn stacaravan.

Remco en Stefan zijn met veel tegenzin de troep aan het opruimen. Faith grinnikt en denkt.

“Vroeger had ik daar nu misschien ook gestaan om op te ruimen!” 

maar sinds ze met Jason een relatie heeft haalt ze meer kattenkwaad naar hem uit dan dat ze op straat doet. 

“Deed je dat nou expres? Niks zeggen terwijl jij ook duidelijk zag wat er stond te gebeuren! Ze hadden hem bijna te pakken!”

Vraagt Jason aan Faith. Hij is niet boos maar wel benieuwd. 

“Wat deed ik expres Jason?”

Vraagt Faith alsof ze niet weet waar hij het over heeft. 

“Wel, dat ze hem bijna te pakken hadden? Je weet heel goed wat ik bedoel Faith!” 

Even kijkt hij haar streng aan. Faith kijkt hem bijdehand terug aan.

“Ohw dat!… Ja, hij had nog wat tegoed van mij. Hiermee hadden we kiet kunnen staan aangezien de laatste keer hij mij op liet draaien voor zijn rommel. En ik was nog maar net aan komen lopen! Dus ja, ik deed dat expres.” 

Jason lacht breed en geeft Faith een zachte tik tegen haar billen.

“Het is wel mijn broer he! Dus de volgende keer waarschuw je hem maar gewoon ok!”

“Ik zal er over nadenken.”

Antwoord ze hem bijdehand terug. Jason pakt haar kin vast en kijkt haar doordringend aan.

“Wil je nu weer over de knie?”

Vraagt hij rustig maar met een gevaarlijke blik in zijn ogen. Faith slikt en probeert haar ogen uit zijn blik weg te draaien.

*Klets*

Een harde tik belandt op haar billen.

“Auw!”

Faith wrijft met haar hand over de plek waar de tik terecht is gekomen. Direct pakt Jason met zijn andere hand haar hand vast.

“Niet wrijven! Wil je nu weer over de knie vroeg ik je!”

Hij spreekt de woorden nogmaals rustig uit. Faith wil nee schudden maar dat lukt haar niet omdat Jason haar kin ook nog steeds vast heeft.

“Nee Jason.” 

Antwoord ze daarom maar zacht en onder de indruk van zijn strenge blik. Hij laat haar los en trekt haar tegen zich aan.

“Gedraag je, ok?!”

“Ja Jason.”

Faith zucht zacht en herpakt zich. Samen lopen ze verder naar het chalet van Jason. 

“Wacht maar even hier op me, mijn vader ligt waarschijnlijk op de bank te slapen. Ik ben zo terug ok?” 

“Ja is goed lieverd.”

Hij geeft Faith een kus en loopt de stacaravan in. Terwijl Faith rustig met een sigaret staat te wachten tot Jason terug komt ziet ze zijn moeder aan komen lopen. 

“Hey meissie, alles goed?” 

“Ja, heel goed.” 

Antwoord Faith wat verlegen. 

Zijn moeder glimlacht en legt haar hand op Faith haar schouder. 

“Weet je, hij heeft het alleen nog maar over jou. Jullie zijn een leuk stelletje.” 

Faith glimlacht naar haar en knikt. 

“Hey mam! Ik zie je het einde van de week wel even ok?!” 

Zegt Jason als hij naar buiten komt stappen met zijn weektas. En zijn moeder zo samen met zijn vriendin ziet staan.

“Ohw, mocht het?” 

Jason geeft zijn moeder een kus op haar wang. 

“Zou ik anders gaan?” 

Ze lacht en geeft hem een knuffel. Faith is best wel jaloers op de relatie die hij met zijn ouders heeft. Het is zoveel anders dan hoe zij het gezinsleven kent. Jason pakt Faith haar hand en knipoogt naar zijn moeder. 

“Wees voorzichtig met haar Jason!” 

Maant ze hem. 

“Jah ja, komt goed!” 

Hij grinnikt… 

“Ze kent me te goed lacht hij.” 

Faith glimlacht naar hem maar zegt niks.

Als ze weer bij Faith thuis aankomen is haar moeder al weg en heeft haar zus zo te zien haar spullen al opgehaald. Samen kijken Jason en Faith een paar films en laten samen de hond uit. Hun avondeten bestaat uit chips, chocola, cola en een paar boterhammen. Pas om 2:00 uur gaan ze naar bed. Ze vrijen samen nog een keer en vallen dan in elkaars armen in een diepe slaap. 

Geef een reactie