Een van de mooiste dingen aan de huiselijke levensstijl is dat het voor intimiteit zorgt. Intimiteit is die speciale nabijheid die er tussen man en vrouw kan zijn. Er is overigens meer dan één soort intimiteit die door de huiselijke discipline wordt gecreëerd en vertrekt. HD creëert lichamelijke, emotionele en spirituele intimiteit tussen een man en een vrouw.

Waarom is intimiteit zo belangrijk? Waarom is het zo belangrijk dat de moeite genomen wordt om middels huiselijke discipline intimiteit te creëren? Veel vrouwen weten instinctief de antwoorden op deze vragen wel. Voor veel mannen ook, maar voor degenen waarvoor het af en toe verwarrend is, zijn hier de antwoorden. In een relatie draait het in hoofdzaak om intimiteit. Intimiteit is de verbintenis tussen twee mensen die zo diep zit, zoveel betekent en zo intens is, dat het het mooiste in een relatie is. Het is een gevoel van enorme persoonlijke nabijheid tot de ander. Het gevoel van nabijheid is hartverwarmend, opwindend, troostend, bevredigend, roerend, liefdevol, vredig en nog heel veel meer van dergelijke positieve kwalificaties.

Sommige mensen schrikken terug van intimiteit. Dit kan voor problemen in hun relatie zorgen en zijn tegelijkertijd uitdagingen in hun HD levensstijl. Je kunt je door middel van de huiselijke discipline niet aan de intimiteit onttrekken, omdat HD te allen tijde de intimiteit vergroot ondanks naarstige pogingen om het tegenovergestelde te bereiken. Angst voor intimiteit is ook niet iets wat typerend is voor mannen. Heel veel vrouwen hebben problemen met intimiteit, veroorzaakt door het onbewust omarmen van diverse mannelijke normen en waarden van de samenleving en de media.

Hoe kan huiselijke discipline voor intimiteit zorgen? In de eerste plaats door lichamelijk intimiteit te veroorzaken. Lichamelijke intimiteit wordt veroorzaakt door eenvoudige lichamelijke nabijheid die plaats vindt tussen de heer des huizes en zijn vrouw wanneer hij haar straft. Lichamelijke intimiteit wordt tevens aangewakkerd door eenvoudige veranderingen en verbeteringen van de manier van straffen.

Wanneer de heer des huizes zijn vrouw bij de hand neemt en haar naar de kamer of ruimte brengt waar hij haar zal straffen, dan zorgt dit eenvoudige lichamelijke contact al voor intimiteit. Niet alle mannen doen het op die manier. Sommigen vinden het nodig om afstand te creëren tot hun vrouw zodat ze zich beter in staat voelen haar een pak op haar bips te geven tot ze moet huilen. Anderen hebben het idee dat lichamelijke intimiteit een verkeerd signaal afgeeft aan de vrouw – dat haar gedrag haar op die manier een soort beloning oplevert. En dit zou in bepaalde gevallen bij sommige vrouwen ook best kunnen spelen. Niet alle mannen hoeven hun vrouw aan de hand mee te nemen wanneer ze een pak op haar blote billen gaat krijgen, zeker niet als het straf betreft in plaats van een periodiek pak op hun billen dat ze gaat krijgen om haar aan haar verantwoordelijkheden te herinneren. Desalniettemin is het aan de hand meenemen van hun vrouw voor sommige mannen een manier om de intimiteit en overgave bij de vrouw te vergroten.  

Door een vrouw over de knie te leggen voor een pak op haar bips is een andere manier waardoor de intimiteit in de huiselijke discipline opgebouwd wordt. Het eenvoudige lichamelijke contact tussen de heer des huizes en zijn vrouw is voldoende om lichamelijke intimiteit te bewerkstelligen, ook als de heer des huizes zijn vrouw met niet mistenverstane bewoordingen de mantel uitveegt en ook als zijn vrouw al hete tranen huilt omdat ze zich schaamt voor haar gedrag. Het feit dat de vrouw verplicht is om over de schoot van de heer des huizes te gaan liggen, is tevens een effectieve manier om lichamelijk contact tussen haar en haar man tot stand te brengen.

Het werkelijke pak slaag is een krachtige manier om lichamelijke intimiteit tussen de heer des huizes en zijn vrouw te bewerkstelligen. Het krachtige lichamelijke contact tussen de hand van de man en de blote bips van zijn partner, is ondanks de schokkende intensiteit, niettemin een vorm van intiem lichamelijk contact. Dit is een van de redenen waarom een pak slaag met de hand, in tegenstelling tot een afstraffing met een of ander instrument, zo effectief kan zijn. Ook al zal de werkelijke lichamelijke pijn van een pak slaag met de hand minder zijn dan een pak slaag wat toegediend wordt met een pijnlijk instrument zoals een leren riem, paddel, rietje of mattenklopper, kan de lichamelijke intimiteit van het contact van de hand van de heer des huizes en de billen van zijn vrouw meer indruk maken dan een instrument. Het basale bewustzijn van de vrouw dat ze op een intieme en beschamende manier door de heer des huizes gestraft wordt, zal een grotere morele, emotionele en spirituele impact op haar hebben evenals de overduidelijk lichamelijke. Een pak op de billen van een vrouw, of dit nu voor straf is of uit periodieke overwegingen, zal altijd een sterke fysieke verbintenis tussen man en vrouw bewerkstelligen.

Gebruikmaking van naakt in een straf situatie zal de intimiteit ook behoorlijk vergroten. Het meest minimale gebruik van naaktheid is het alleen maar bloot maken van de billen van de vrouw als ze een pak slaag krijgt. Zoals elders al wel eens uitgelegd is, is deze minimale vorm van naaktheid nodig, omdat de heer des huizes goed moet kunnen zien wat de klappen uitrichten. Als hij haar op haar broek slaat dan loop hij het risico blauwe plekken te veroorzaken zonder dat hij zich daar van bewust is. Door de plek waar de klappen neerkomen te kunnen zien vergroot hij de veiligheid en de effectiviteit van de straf.

Als de mate naaktheid die door de heer des huizes tijdens het straffen van zijn vrouw groter wordt, dan zal ook de mate van intimiteit toenemen. Wanneer een vrouw beneden haar middel bloot is, zal de lichamelijke en emotionele blootstelling aan haar man automatisch de intimiteit van de straf vergroten. Dit mag als positief beschouwd worden omdat het een vrouw ontvankelijker maakt en de persoonlijke groei als gevolg van haar straf toeneemt.

Zoals te verwachten valt, wordt de grootste mate van intimiteit gecreëerd door te zorgen dat de vrouw helemaal naakt is wanneer ze door de heer des huizes gestraft wordt. Volledige naaktheid zorgt voor een hoge mate van lichamelijke intimiteit omdat een vrouw zich kwetsbaarder voelt dan wanneer ze gedeeltelijk ontkleed is. Dat ze volledig naakt is maakt dat haar partner haar tijdens haar straf overal kan aanraken. Het bewustzijn van haar lichamelijke kwetsbaarheid zorgt dat ze emotioneel ontvankelijker wordt voor haar straf die voor haar eigen bestwil gegeven wordt.

Voor sommige stellen heeft de gang van zaken tijdens een straf meer seksuele accenten dan voor anderen. Het erotiseren van een straf kan een eenvoudige en effectieve manier zijn om de lichamelijke en emotionele intimiteit te vergroten. Seksuele intimiteit verhoogt de lichamelijke intimiteit vrijwel altijd.

Het probleem van het erotiseren van een straf is dat het de emotionele component van de straf van de vrouw kan reduceren. Door alles tot een seksueel niveau terug te brengen, kan het emotionele en morele aspect van een straf verloren gaan. De mogelijkheden tot persoonlijke groei die een vrouw kan doormaken gaan verloren door seksuele opwinding die het gevolg is van een in te hoge mate geërotiseerde straf. De boodschap die de heer des huizes moet overbrengen kan onder gesneeuwd raken door de seksuele opwinding. Dit is waarom veel stellen er de voorkeur aan geven straf en erotiek strikt gescheiden te houden. Het is ook waarom veel mensen de voorkeur geven aan huiselijke discipline boven de wereld van de BDSM, waar seksualiteit over het algemeen een grotere rol speelt.

Huiselijke discipline kan ook een verbazingwekkend sterke emotionele intimiteit tussen man en vrouw bewerkstelligen. Deze emotionele intimiteit is op zich al een enorme beloning voor mensen die de HD levensstijl aanhangen. Het is wat een heel veel vrouwen sowieso in huiselijke discipline aantrekt, omdat ze zo sterk en aantrekkelijk is. Emotionele intimiteit ligt aan de basis van menselijke relaties, inclusief seksuele. Alles wat emotionele intimiteit bewerkstelligt helpt een relatie te verstevigen.

De lichamelijke en emotionele overgave van een vrouw aan de autoriteit van de heer des huizes is in hoge mate verantwoordelijk voor de emotionele intimiteit in de huiselijke discipline. Haar diepe, instinctieve expressie van vrouwelijkheid, tot uiting komend door haar overgave aan zijn autoriteit is verantwoordelijk voor de grote openheid en nabijheid tot de heer des huizes. Zonder haar overgave zal de intimiteit die de huiselijke discipline kan veroorzaken, zeer beperkt zijn. Wanneer een vrouw haar eigen vrouwelijkheid ontkent, zullen de mogelijkheden op intimiteit tot nagenoeg nul gereduceerd worden.

Seks, in zijn meest basale vorm, kent een vrouw die haar benen opent voor de heer des huizes zo dat hij haar kan penetreren. In de huiselijke discipline opent ze haar hart voor hem, zodat hij haar het lesje kan leren dat ze nodig heeft. Ze stelt zich in moreel en emotioneel opzicht open voor haar partner, zodat hij haar goed kan beschermen, leiden en corrigeren, voor haar eigen bestwil. In de HD levensstijl openen vrouwen zich in alle opzichten aan hun partner. Deze opening en deze overgave is nog moeilijker te begrijpen dan de opening en overgave die tijdens het liefdesspel plaats vindt. Het liefdesspel zal altijd lichamelijke intimiteit veroorzaken, maar lang niet altijd emotionele intimiteit. En een vrijpartij zal nooit morele intimiteit kunnen veroorzaken. HD zal al deze vormen van intimiteit creëren en nog heel veel meer.

Wanneer een vrouw zich tijdens haar straf onvoorwaardelijk aan de heer des huizes leert overgeven, dan heeft ze het volledige vertrouwen in hem. Ze zal zich beschermd en gecorrigeerd voelen door zijn masculiene leiderschap omdat haar partner de volledige verantwoordelijkheid voor haar neemt tijdens het strafproces. Ze geeft zichzelf aan hem over zodat hij haar kan straffen en haar een lesje kan leren. Ze weet dat hij het beste met haar voor heeft. Ze weet dat ze door middel van overgave meer intimiteit creëert.

De tranen die een vrouw plengt als ze een pak op haar bips krijgt zullen eveneens bijdragen aan de emotionele intimiteit door middel van de HD ontstaat. Zelfs als een vrouw voor ernstige misdragingen gestraft wordt en de heer des huizes zich er van bewust is dat ze hard gestraft moet worden om haar een lesje te leren, hebben de tranen nog steeds een emotionele impact op de heer des huizes. Omdat hij van zijn vrouw houdt, weet hij dat hij haar voor haar eigen bestwil moet straffen, maar weet hij ook dat haar tranen een indicatie zijn van haar diepe emotionele (en hopelijk morele) pijn. Zelfs als hij door blijft slaan terwijl ze huilt kan hij haar spijt en pijn voelen. Haar tranen zijn een eenvoudige en directe manier om haar emotionele staat aan haar partner over te brengen. Het is een eenvoudige directe manier van communiceren en is ook een eenvoudige en directe manier om intimiteit te creëren.

Als de heer des huizes ziet dat zijn vrouw op de pijn en schaamte reageert door te huilen van pijn en spijt, dan weet hij tegelijkertijd dat ze op de gewenste manier reageert op zijn morele begeleiding. Hij ziet  dat ze op een natuurlijke, mooie en juiste manier reageert op de straf die hij haar voor haar eigen bestwil geeft. De eenvoudige manier waarop zij haar emoties laat zien zorgt dat de intimiteit tussen beiden toeneemt, ook al ervaren ze dat niet op dezelfde manier. Het essentiële onderscheid tussen mannelijkheid en vrouwelijkheid houdt is dat mannen en vrouwen vaak totaal andere dingen ervaren en dat ondanks dat de intimiteit dankzij de aanwezigheid van elkaar tot stand komt. Hun rollen zijn verschillend maar vullen elkaar aan, omdat dat het kenmerk is van de verschillen tussen mannen en vrouwen, of dit nu een seksuele of een disciplinaire achtergrond heeft.

De catharsis of emotionele reiniging die vrouwen voelen nadat ze pak op hun billen hebben gehad helpen ook de intimiteit te vergroten. De wetenschap dat de heer des huizes haar niet alleen een pak slaag heeft gegeven tot ze moest huilen, maar er tegelijkertijd voor gezorgd heeft dat ze zich ontdaan voelt van haar negatieve gevoelens en emoties zullen ervoor zorgen dat ze een heerlijke intimiteit met haar partner voelt. Ze zal zich realiseren dat hij niet alleen genoeg van haar houdt om leuke dingen voor haar te doen, maar ook bereid is minder leuke dingen voor zijn rekening te nemen. Het toedienen van een pak op de bips is de emotionele equivalent van het buiten zetten van de vuilnis. Het is een onaangenaam maar belangrijk klusje voor mannen. Een man neemt deze verantwoordelijkheid omdat hij veel van zijn vrouw houdt en alleen het beste voor haar wil. Door haar van haar negatieve emoties af te helpen door middel van een pak op haar billen is een mooi cadeau wat de man aan zijn vrouw geeft.

Één van de meest krachtige manieren om intimiteit tijdens de huiselijke discipline aan te brengen is wanneer een vrouw door haar partner vergeven wordt. Wanneer haar misdragingen in het begin ter sprake gebracht worden, is ze vaak defensief en zal ze niet zelden ontkennen wat ze gedaan heeft. Als de heer des huizes krachtig volhoudt dat ze gestraft zal worden, zal ze geen andere keus hebben dan te accepteren dat ze zich niet aan de afspraken gehouden heeft. Tijdens het pak slaag zal ze beginnen te huilen omdat de ware emotie en de morele waarheid van haar gedrag haar duidelijk wordt. Ze zal zich realiseren wat ze gedaan heeft en zal spijt krijgen van haar gedrag. Tegelijk met deze stroom aan negatieve emoties zullen de tranen ook beginnen te stromen. Het is tegelijkertijd het begin van het reinigingsproces, waarbij de negatieve emoties door middel van het pak op haar bips weggewassen worden.

Wanneer een vrouw door haar partner vergeven wordt, zal ze zich realiseren dat ze door hem geliefd en geaccepteerd wordt, ondanks haar gedrag. Ze zal zich ervan bewust worden dat zijn liefde voor haar veel verder gaat en veel sterker is dan het kinderachtige gedrag dat ze zelf heeft laten zien (en waarvoor ze nu op haar billen krijgt). De vrouw weet dat haar partner haar gedrag opgemerkt heeft en haar voor haar gedrag gestraft heeft. Hij heeft haar op haar dieptepunt gezien, toen ze van schaamte en spijt lag te huilen, en toch houdt hij nog van haar en vergeeft haar. Dat is een ontstellend geruststellende gedachte voor een vrouw, omdat ze weet dat er van haar gehouden wordt. Deze intimiteit komt tot stand wanneer een man zijn vrouw oprecht vergeeft voor wat ze gedaan heeft.

Zelfs wanneer een pak slaag niet voor straf wordt uitgedeeld, zal het gevolg zijn dat de heer des huizes krachtige intimiteit bewerkstelligt. Periodieke billenkoek houdt over het algemeen in dat een vrouw aan haar verantwoordelijkheden herinnert wordt, in plaats van dat ze voor bepaald gedrag bestraft wordt. Het is ook niet nodig dat haar gedrag haar vergeven wordt, omdat ze sinds de laatste keer dat ze op haar billen kreeg, helemaal niets misdaan heeft. Desalniettemin zal de band die ze met haar partner voelt na afloop een stuk sterker zijn. Hierdoor zal de vrouw weten dat ze zich naar behoren aan haar pak slaag heeft overgegeven, dat haar partner van haar houdt en trots op haar is dat ze zich zo goed onderworpen en gehoorzaamd heeft. Hij heeft haar door het intensieve proces geleid van emotionele reiniging of catharsis ook al is ze niet voor bepaalde gedragingen bestraft. Het wegwassen van haar negatieve emoties heeft plaatsgevonden door krachtige en liefdevolle inspanningen van haar partner, die weet dat zijn vrouw voor haar eigen bestwil regelmatig en periodiek een pak op haar bips nodig heeft. Wanneer de vrouw zich na het pak op haar billen weer emotioneel met haar partner herenigd voelt, weet ze dat hij haar volledig accepteert ondanks dat hij getuige geweest is van een uitbarsting van haar meest negatieve emoties. Dit zorgt voor een sterke intimiteit omdat de vrouw impliciet weet dat haar heer des huizes van haar houdt.

Huiselijke discipline zorgt eveneens voor spirituele intimiteit tussen de heer des huizes en zijn vrouw. Spirituele intimiteit in een relatie is het gevolg van lichamelijke en emotionele intimiteit. Omdat een grotere lichamelijke en emotionele intimiteit, die door huiselijke discipline bewerkstelligt wordt, de liefdesband tussen het stel sterker maakt, is spirituele intimiteit daarvan het gevolg. Spirituele intimiteit is ook het gevolg van het bewustzijn van de vrouw dat haar partner haar door middel van huiselijke discipline helpt bij haar persoonlijke groei. Hij helpt haar een beter mens te worden door haar voor haar eigen bestwil te straffen. Hij heeft haar emotionele, lichamelijke, morele en spirituele behoeften op de eerste plaats. De vrouw voelt dit intuïtief en voelt een mooie spirituele intimiteit met haar partner als gevolg hiervan.

Een andere manier waarop huiselijke discipline helpt om intimiteit te bewerkstelligen is dat het de heer des huizes een uitlaatklep geeft. Het is niet de sterkste eigenschap van mannen om hun gevoelens te tonen. Dit kan binnen een relatie voor de nodige stress zorgen. Straf is de lichamelijke manier van de heer des huizes om uiting te geven aan zijn teleurstelling in de houding en het gedrag van zijn vrouw. De diepe emotionele verbintenis die de straf bewerkstelligt is mede te danken aan de mening en gevoelens die hij op een ondubbelzinnige manier aan zijn vrouw duidelijk maakt.

Huiselijke discipline is nuttig omdat het de communicatie tussen de heer des huizes en zijn vrouw bevordert. Alleen de communicatie al creëert de nodige intimiteit. Alle aspecten van de straf herbergen een bepaalde manier van communiceren. Wanneer de heer des huizes zijn vrouw een standje geeft, dan communiceert hij overduidelijk met haar. Wanneer de vrouw haar partner gehoorzaamt en zich aan haar straf overgeeft, dan communiceert ze met hem. Zowel gehoorzaamheid als ongehoorzaamheid zijn vormen van communicatie waar vrouwen zich van bedienen. Wanneer een vrouw begint te huilen als ze een pak op haar bips krijgt, zijn haar tranen een andere manier om te communiceren. Ze geeft daarmee expressie aan haar lichamelijke ongemak, haar emotionele schaamte en haar morele spijt voor haar gedrag. Het pak slaag zelf is een vorm van communicatie omdat het uiting geeft aan de ontevredenheid van de man ten aanzien van het gedrag van zijn vrouw of aan zijn vastbeslotenheid om haar te herinneren aan haar onderwerping en haar vrouwelijkheid. Het is een extreem duidelijke manier van communiceren. Dit is waarom het zo effectief is.

De sterke stroom van mannelijke en vrouwelijke energie die plaats vindt tijdens de straf is een onzichtbaar doch potentiële schepper van intimiteit. Alleen omdat je deze energieoverdracht niet kunt zien, betekent niet dat je hem niet kunt voelen. Zijn onzichtbaarheid houdt niet in dat je geen voordeel van zijn effecten zou kunnen hebben. Je kunt radiogolven of magnetronstraling ook niet zien, maar ze zijn behoorlijk effectief. De overdracht van mannelijke en vrouwelijke energie die door de huiselijke discipline gefaciliteerd wordt is een belangrijke bron van intimiteit tussen man en vrouw.

Hoe kan intimiteit gecreëerd worden door huiselijke discipline? Hoe kan het vergroot worden gedurende de straf? Er zijn een aantal eenvoudige maar effectieve technieken die de intimiteit zullen vergroten en daardoor voor zowel de vrouw als voor de heer des huizes nuttig zijn. Sommigen daarvan zijn hierboven al aan de orde geweest, de anderen zullen hieronder genoemd worden.

Een eenvoudige techniek om tijdens de straf de intimiteit te vergroten is dat de heer des huizes zijn vrouw aankijkt wanneer hij haar aanspreekt en wanneer hij haar een standje geeft. Oogcontact tijdens een standje is vooral effectief in het vergroten van de intimiteit omdat een vrouw zich emotioneel en moreel open en kwetsbaar voelt voor haar partner. Dit bevordert haar overgave en gehoorzaamheid aan zijn autoriteit tijdens de straf, waardoor de overgave op zijn beurt ook weer vergroot wordt.

Soms zal een vrouw, bewust of onbewust, het oogcontact met de heer des huizes proberen te vermijden wanneer hij haar een standje geeft. Het kan zijn dat ze zich schaamt voor haar gedrag. Het kan zijn dat ze bang is dat ze moet huilen als ze de pijn en teleurstelling in zijn ogen ziet. Het kan zijn dat ze bang is voor de intensiteit van het standje en dat ze door emoties overmand wordt wanneer ze hem aankijkt. Al deze redenen rechtvaardigen echter dat een vrouw gedwongen wordt haar man aan te kijken wanneer hij haar een standje geeft. De enige uitzondering op deze regel is wanneer de man er de voorkeur aangeeft dat zijn vrouw haar ogen tijdens de straf neerslaat, als teken van respect, overgave en gehoorzaamheid (uiteraard geldt dit ook als zij in de hoek staat). In dit geval, is het niet noodzakelijk om hem aan te kijken tijdens het standje, omdat de heer des huizes het idee heeft dat ze haar lesje beter leert als ze haar blik respectvol neerslaat.

Een andere manier om de intimiteit tijdens de huiselijke discipline te vergroten is dat de heer des huizes zijn vrouw aanraakt wanneer hij haar een standje geeft. Dit betekent niet dat hij haar moet slaan, omdat dit later aan de orde komt. Het betekent ook niet dat hij haar door elkaar moet rammelen of haar hard moet knijpen, omdat dit gevaarlijk en ongepast is. Door haar voorzichtig maar stevig vast te houden wanneer hij haar een standje geeft, zal de heer des huizes de intimiteit laten toenemen en ervoor zorgen dat zijn boodschap goed bij zijn vrouw overkomt. Het doel van het vasthouden tijdens het standje is dat hij ervoor zorgt dat ze met hem in contact blijft. Dit zal de intimiteit tussen hen vergroten. De verhoogde intimiteit zal op zijn beurt de kwaliteit van de straf vergroten. Het is waarschijnlijker dat ze zal beginnen te huilen zodra het pak slaag begonnen is. Het kan zelfs zijn dat ze tijdens het standje al begint te huilen, wat nog beter is.

De heer des huizes kan gewoon zijn hand op haar arm of schouder leggen. Of hij kan haar bij haar pols of zelfs bij beide polsen pakken, zodat ze zijn lichamelijke autoriteit voelt en zich er tegelijkertijd van bewust worden dat hij moreel overwicht op haar heeft. Ze zal haar handen niet meer kunnen bewegen, waardoor ze zich hulpeloos en onderworpen zal voelen. Door te zorgen dat ze zich lichamelijk hulpeloos voelt, zal ze zich beter openstellen voor het standje, welk een essentieel onderdeel van de straf is. Door te zorgen dat ze zich kwetsbaar voelt zal ze zich ook beter aan zijn autoriteit onderwerpen.

Wanneer een vrouw tegenover haar man zit, zal zelfs de aanraking van een knie (of beide knieën) er voor kunnen zorgen dat de intimiteit tussen man en vrouw groter wordt. Zoals opgemerkt, zijn seksueel getinte aanrakingen in dit verband niet aan te raden omdat het de boodschap die de man aan zijn vrouw wil overbrengen vertroebeld.

De vrouw kan ook zelf haar bijdrage leveren aan de intimiteit die ontstaat tijdens de straf. De technieken die we tot nu toe benoemd hebben, zijn allemaal afhankelijk van het handelen van de heer des huizes, maar ook de vrouw kan stappen ondernemen om de intimiteit tussen haar en haar partner te vergroten als ze gestraft wordt. De eenvoudigste manier is door haar aandacht volledig op haar partner te richten.

Sommige vrouwen hebben de neiging om mentaal of emotioneel afgeleid te raken als ze gestraft worden. Het kan zijn dat dit uit zelfbescherming gebeurt. Door het contact te verbreken met wat er met hen gebeurt verkleinen ze de emotionele impact op zichzelf. Jammer genoeg, verkleinen ze op die manier ook de heilzame werking die ze ondervinden van een pak slaag. Ze doen net alsof ze zich aan hun straf onderwerpen, maar ondertussen distantiëren ze zich ongemerkt van het standje en het pak slaag wat over hen heen komt. Dit is een stiekeme manier om zich te onttrekken aan de ware overgave en op deze manier onttrekken ze zich aan de voordelen van de huiselijke discipline.

Wanneer een vrouw ervoor zorgt dat ze tijdens haar straf bij de les blijft, dan zal ze er enorm van profiteren. Ze moet zichzelf dwingen vanaf het begin van haar straf, via het pak op haar billen tot aan het eind van het in de hoek staan, of hoe haar straf ook maar eindigt, bij de les te blijven. Het op het moment zelf bij de les te blijven, doet wonderen in het vergroten van de intimiteit die ze zal ervaren als gevolg van de huiselijke discipline. Emotionele afwezigheid is extreem contraproductief en leidt tot verminderde intimiteit en ook minder profijt van de straf.

Wanneer de heer des huizes merkt dat zijn vrouw tijdens haar straf afhaakt, dan moet hij dit opvatten als een vorm van ongehoorzaamheid, omdat ze haar straf aan het ondermijnen is. Ongehoorzaamheid tijdens de straf leidt over het algemeen tot een extra pak op de bips, zodat de vrouw de volgende keer dat ze gestraft wordt niet weer in de verleiding komt om ongehoorzaam te zijn. Afhaken tijdens de straf, of dit nu bewust of onbewust gebeurt is een vorm van ongehoorzaamheid en kan door de heer des huizes niet getolereerd worden.

Hetzelfde principe van afhaken geldt voor huilen. Sommige vrouwen onderdrukken hun tranen. Ze schamen zich voor hun tranen. Het kan angst zijn dat ze de controle over zichzelf volledig kwijt raken als ze zich helemaal aan hun partner overgeven, ook al is dit kwijtraken een illusie. Het kan zijn dat ze vinden dat ze zich groot moeten houden, omdat ze ergens hebben opgepikt dat vrouwen sterk moeten zijn. En toch kan een vrouw zichzelf vinden door zich over te geven. Door los te laten, wordt ze zichzelf, vrouwelijk, liefdevol en vol overgave. Dit is waarom overgave, onderdanigheid en het hele strafproces zo waardevol is voor een vrouw om zichzelf te ontdekken. Door zichzelf los te laten, kan ze haar ware ik ontdekken.

Wanneer een vrouw zichzelf niet toestaat om vrijuit te huilen, wanneer ze een pak op haar bips krijgt of wanneer ze  een standje krijgt, blokkeert ze een communicatiemiddel met haar partner. Door de communicatie de blokkeren middels het onderdrukken van de tranen, zal de intimiteit die door de huiselijke discipline gecreëerd wordt, afnemen. Wanneer ze serieus de intimiteit in haar relatie wil vergroten, dan moet ze hard aan de slag gaan met het punt zichzelf toe te staan te mogen huilen als ze gestraft wordt.

Het mooiste aan intimiteit is dat het de liefde vergroot. Door een toename van de intimiteit zal ook de liefde toenemen. Alles wat gedaan kan worden, of het nu door de heer des huizes of zijn vrouw is, om de communicatie en intimiteit tijdens de straf te vergroten, zal de liefde vergroten.