Als je deze artikelen leest, dan is het waarschijnlijk omdat je interesse hebt in spanking tussen twee volwassenen en je het graag in het echt wilt beleven en niet alleen in je fantasie.

Maar er is een lange weg te gaan, van het fantaseren over een pak op je bips tot het vinden van iemand die je echt over de knie wil leggen.

Een van de meest frustrerende dingen van een pak op je billen willen, is dat je met zijn tweeën moet zijn om het te kunnen doen. Er zijn heel veel andere dingen die je zou kunnen willen, waarbij je helemaal geen ander nodig hebt om het te kunnen doen, zoals zweefvliegen, verre reizen maken, leren tapdansen, een soufflé leren maken, – allemaal dingen die je alleen kunt doen en waar je geen anderen voor nodig hebt.

Bij een pak op de liggen ligt dat natuurlijk anders. Zonder iemand anders die de paddel hanteert (of de haarborstel, de riem of wat dan ook), gaat het niet lukken.

Voeg daarbij dat in tegenstelling tot die onwaarschijnlijk dingen als zweefvliegen en tapdansen, dat je niet zomaar de deur uit kunt stappen en op zoek kunt gaan naar iemand die je een pak op je billen wil geven (ja, het kan wel, maar als ik dat zou doen dan zou ik me waarschijnlijk doodschamen!), waardoor het behoorlijk hopeloos kan gaan aanvoelen. Op dit moment denk je misschien dat je nooit iemand zult vinden die je dat pak op je bips kan geven.

Het goede nieuws is echter, dat hoe je huidige situatie ook is, er altijd een mogelijkheid is het pak op je billen waar je zo naar verlangd te krijgen.

Voor je op zoek gaat naar dat pak op je billen, moeten we echter eens kijken waarom dat nog niet gebeurd is. Daar gaat het in dit hoofdstuk over. Het lijkt waarschijnlijk dat het er vanwege allerlei praktische omstandigheden nooit van gekomen: je hebt geen partner, of je partner heeft er niet mee of je weet niet hoe je het moet vragen.

Het is echter zo, dat de meeste redenen waarom het er nog nooit van gekomen is, psychologisch van aard zijn. Het betekent dat je eerst met deze obstakels, opvattingen en andere problemen moet afrekenen voordat je er klaar voor bent om over de knie gelegd te worden. Dat is eigenlijk goed nieuws, want deze obstakels omtrent spanking zitten in je eigen hoofd en jij kunt beïnvloeden of je ze wel of niet te boven komt.

In dit hoofdstuk gaan we deze kleine innerlijke obstakels bekijken en bespreken hoe we ze kunnen overwinnen, zodat je eraan het eind van dit hoofdstuk mee aan de slag kunt en het pak op je billen te krijgen waar je zo naar verlangd.

Laten we beginnen met obstakel nr. 1: schaamte.

Wat mankeert me? (antwoord: niets!)

Veel vrouwen die verlangen naar een pak op hun billen hebben er veel moeite mee dit om begrijpelijke redenen ook maar aan zichzelf toe te geven.

Onze maatschappij heeft niet bepaald rooskleurig beeld van vrouwen die graag een pak op hun billen willen. Een snelle blik in de media waarin soms grapjes gemaakt worden over de spanking voorkeur tonen dat aan. En we hebben reden om aan te nemen dat wanneer we ons verlangen een pak op de bips te krijgen aan onze partner vertellen, hij ons ook belachelijk maakt.

Deze angst is niet ongegrond. Als je bezorgd bent over hoe mensen in jouw omgeving zullen reageren op het gegeven dat je een pak op je billen wilt hebben, dan heb je groot gelijk.

Als je op internet forums over spanking hebt bekeken, dan is het je waarschijnlijk al opgevallen dat niemand zijn echte naam gebruikt en zoveel mogelijk persoonlijke informatie achterhoudt om niet herkend te worden. Maar weinig mensen zijn open wanneer het op hun voorkeur tot spanking aankomt. En degenen die wel voor hun spanking voorkeur uitkomen, doen dit omdat ze hun geld in de spanking industrie verdienen. Maar als jij een baan hebt of vrienden of een leven wat zich buiten de spanking scène afspeelt, dan is het over het algemeen riskant je voorkeur voor spanking te laten blijken. De meeste mensen gebruiken dus een alias wanneer ze over hun spanking behoefte berichten. Als jij dus bang bent over het vooroordeel wat op spanking rust, dan ben je in goed gezelschap!

Maar het is natuurlijk zo, dat als je een pak op je billen wilt hebben, je iemand zult moeten vertellen, waarschijnlijk je partner, over je verlangens.

Voor dat we het gaan hebben hoe je om een pak op je billen zou kunnen vragen, gaan we het eerst hebben hoe jij staat tegenover je verlangen een pak slaag te krijgen en tegenover jezelf omdat je dit verlangen hebt. Omdat hoe je tegenover je zelf en je verlangen om een pak op je bips te krijgen staat een grote invloed zal hebben er tegenover zal staat je over de knie te leggen, of hij ermee akkoord gaat en hoe het voor jullie zal uitpakken wanneer jullie er echt mee beginnen.

Laten we bij het begin beginnen. Jij verlangt naar een pak op je billen, maar ergens wens je dat je dit verlangen niet zou hebben. Dat je naar iets ‘normaals’ verlangd, laten we zeggen naar een gewone vrijpartij of een massage in plaats van zoiets geks.

Dan heb ik goed nieuws voor je. Iedereen heeft wel iets wat hem opwindt en waar hij ongemakkelijk onder is. Iedereen.

Sommige mensen vinden het opwindend wanneer ze gekieteld worden, sommige mensen vinden het spannend om in hun broek te plassen, sommige mannen vinden het opwindend wanneer ze zich als vrouw verkleden en sommige mensen vinden het opwindend een slagroomtaart in hun gezicht gedrukt te krijgen (Denk je dat ik een grapje maak? Dat is niet zo!) En zelfs de mensen die heel erg opgewonden worden van iets gewoons als een massage, denken dat ze daarom een beetje vreemd zijn.

Daarnaast wijzen studies uit dat ongeveer 5 tot 25 procent van de bevolking opgewonden raakt van ‘bondage & discipline’. En omdat we aannemen dat de meeste mensen dit niet toe willen geven, zelfs niet in een anoniem onderzoek, ligt het werkelijke percentage waarschijnlijk nog een stuk hoger. Dat betekent dus dat wanneer je in de bedrijf werkt met 100 werknemers, zeker 4, maar waarschijnlijk nog veel meer, net als jou opgewonden raakt van spanking.

Ja, wacht nu eens even, zul je denken, deze vier andere mensen worden waarschijnlijk opgewonden van een meer ‘cool’ soort discipline – zoals misschien een mooi domina in een zwart leren broek en met een gevlochten zweep of in ieder geval een Engelse caning – alles heel trendy. Je weet wel, het beeld wat opgeroepen wordt in muziekclips op MTV en in advertenties in glossy bladen. Maar wat ik wil is een ouderwets pak op mijn blote billen. Daar is helemaal niets opwindends aan!

Natuurlijk wel! Voor jou. Voor mij. Voor ieder ander die deze artikelen leest (je dacht toch niet dat ik deze artikelen alleen voor ons tweeën geschreven heb?!). Voor duizenden mensen die dezelfde verlangens als wij hebben, en die op internet blogs en forums schrijven (dacht je nu werkelijk dat al deze websites maar door een paar mensen volgeschreven worden? Nee hoor), Voor mensen die blaadjes kopen en boeken en paddels en andere spanking artikelen (een industrie waar miljoenen in omgaat!) En zeer zeker (maar daar komen we later op terug) ook nog voor je partner of hij het al weet of niet!

En om nog even door te gaan, laten we nog eens kijken naar die grapjes over spanking in de populaire media. Wat als al die verwijzingen gemaakt worden door mensen die ook heimelijk gefascineerd zijn door spanking, maar dit niet willen bekennen, vaak niet eens aan zichzelf?

Mensen besteden vaak niet veel tijd aan dingen die ze niet interesseren. Het feit dat spanking voorkomt in films, boeken, liedjes, tv shows en advertenties – om nog maar te zwijgen van spanking accessoires bij bedrijven als Neckermann en OTTO – suggereert dat er heel veel mensen in spanking geïnteresseerd zijn. Veel realiseren zich het kennelijk niet, omdat ze het niet toe willen geven, maar dat wil niet zeggen dat het niet zo is.

Het punt is dat wanneer je verlangd naar een pak op je billen, er niets mis is met je, je bent de enige niet! Er zijn heel veel mensen als jij. Ik bijvoorbeeld.

Voordat je iemand anders vraagt je een pak op je billen te geven, is het belangrijk dat je zelf accepteert dat je verlangd naar een pak slaag. Je kent waarschijnlijk de volkswijsheid wel dat je eerst van jezelf moet houden voor je van iemand anders mag verwachten dat hij van je houdt. Tja, voordat je iemand anders kunt vragen te accepteren dat je naar een pak op je billen verlangd, moet je eerst het verlangen naar een pak op je bips accepteren.

Als je niet in staat bent om het deel van je zelf dat naar een pak op haar billen verlangd te accepteren, dan ben je niet in staat om rustig en duidelijk te communiceren over je verlangen, en wat belangrijk is, je partner zal zich niet op zijn gemak voelen wanneer hij je over de knie legt

Laten we het maar eens hebben over het volgende obstakel tussen jou en je spanking droom: je fantasieën over billenkoek.

Fantasie versus werkelijkheid

Het is waarschijnlijk veilig te veronderstellen dat als je in het echt een pak op je billen wilt, je fantaseert over hoe dat in zijn werk zal gaan.

Je fantaseert waarschijnlijk al heel lang over het perfecte pak slaag, compleet met alle details over wat je aan hebt, in welke houding je je bevindt, hoe hard je partner slaat en de dingen die hij tegen je zegt. (Je hebt eigenlijk een heleboel fantasieën over billenkoek, maar ze zijn allemaal behoorlijk gedetailleerd).

Maar de verwachting dat deze fantasieën werkelijkheid gaan worden, is waar de meeste (zo niet alle!) problemen beginnen.

In je fantasie doet degene die je over de knie legt precies wat je wilt en precies op de manier die jij wilt. In feite ben je zowel degene die een pak op haar billen krijgt als de persoon die je over de knie legt, hetgeen betekent dat je het hele gebeuren, van het begin tot het einde, zelf in de hand hebt.

Maar op het moment dat je je verlangen bij je partner kenbaar gemaakt hebt, laat je de wereld van je eigen fantasie waarin je alles zelf regisseert los en stap je de echte wereld binnen, waar je van iemand anders een pak op je billen krijgt, iemand anders dan jezelf met een eigen mening en beleving.

Een pak op de bips krijgen van iemand anders is een heel andere ervaring dan de fantasieën in je hoofd. Zelfs wanneer je zou proberen ieder detail van het pak slaag voor te schrijven (niet een bepaald handige strategie zoals we in het volgende hoofdstuk zullen zien), dan zou je er nog niet in slagen om een en ander precies zo te laten lopen als in je fantasie.

En mocht je er toch in slagen het ‘perfecte pak op je billen’ te krijgen, dan zou je er ongetwijfeld niet van genieten omdat je overal controle over hebt – en juist het opgeven van die controle iets is wat een pak op de billen zo spannend maakt. (Als je de controle zou willen hebben, dan zou je er waarschijnlijk over fantaseren hem een pak op zijn billen te geven, in plaats van andersom).

Het punt is, hoe hard je het ook zou proberen, iets (en waarschijnlijk heel veel) van de echte ervaring zal afwijken van je verwachting, omdat je partner nu eenmaal anders is dan jij.

Je zou – als je vaak genoeg over de knie gelegd wordt en er heel veel met je partner over praat, er, als je heel veel geluk hebt, op een dag in kunnen slagen een pak op je billen te krijgen wat redelijk overeen komt met je fantasie. En wanneer dat het geval is, dan zul je het waarschijnlijk de rest van je leven als een kostbare schat koesteren, zoals de perfecte vrijpartij – want mocht je ze ooit beleven, dan is het maar een of twee keer in je leven.

Maar is de meeste gevallen zal je partner harder slaan, of niet hard genoeg, te snel of te langzaam, te lang of te kort, als je eigenlijk zou willen. Voor, tijdens of na het pak op je billen zal hij andere dingen zeggen als in je fantasie. De haarborstel, paddel, riem of welk instrument hij maar gekozen heeft, zal anders op je billen aanvoelen dan in je fantasie. En ook jij zelf zult waarschijnlijk anders reageren dan je van tevoren gedacht had. Enzovoort, enzovoort.

Het opgeven van de controle kan heel opwindend zijn – het is waarschijnlijk het meest opwindende onderdeel van een pak slaag. Maar het kan ook teleurstellend, frustrerend en zelfs beangstigend zijn als je er niet op voorbereid bent.

Door de jaren heen, heb ik vaak van mensen gehoord dat ze teleurgesteld waren omdat een pak op de billen in werkelijkheid niet overeen kwam met hun fantasie – en vanwege deze teleurstelling hebben ze het pak slaag in werkelijkheid maar opgegeven.

Deze keuze staat iedereen natuurlijk vrij. De meesten van ons hebben situaties meegemaakt waarin we probeerden onze fantasieën in het echt mee te maken, waarna we conclusie trokken dat ze beter in ons hoofd dan in de slaapkamer kunnen blijven. Maar het verlangen naar een pak op de billen gaat over het algemeen veel dieper  en zijn een veel vasthoudender behoefte dan een voorbijgaande fantasie niet zo goed uitpakte. Het is waarschijnlijk beter ons verlangen naar een pak op de billen te vergelijken met onze seksuele geaardheid.

Voor de meesten van ons is de behoefte aan een pak op de bips een sterk en diep geworteld deel van wie we zijn, wat we niet kunnen veranderen of ontkennen. We kunnen het deel van onszelf dat er naar verlangd over de knie gelegd te worden ontkennen en onderdrukken, door het weg te stoppen en te doen alsof we ook wel zonder kunnen, maar waarschijnlijk niet zonder het gevoel iets te onderdrukken wat een belangrijk deel van onszelf is.

Kortom, als je een sterk verlangen hebt een pak op je billen te krijgen, dan zal dit waarschijnlijk nooit verdwijnen, wat je ook doet. En dat betekent dat gewoon opgeven wanneer je je de werkelijkheid niet met je fantasie overeenkomt opgeeft, er alleen maar toe leidt dat je je ellendig voelt en je een grote leegte voelt omdat spanking geen deel van je leven is.

Er is echter een manier om een rijke fantasie en een bevredigend spanking leven samen te laten gaan.

Het geheim om met de onvermijdelijke teleurstelling om te gaan dat een echt pak op je billen niet overeenkomt met je fantasie is vrij eenvoudig – verwacht het gewoon niet!

Je fantasieën over een pak op je bips zijn slechts fantasieën. Vergelijk ze met fantasieën de staatsloterij te winnen, te trouwen met een knappe filmster of op een tropisch eiland te wonen, ze zijn best leuk, maar het is zo onwaarschijnlijk dat ze uitkomen, dat het dom is teleurgesteld zijn als het allemaal anders loopt. Je kunt (en waarschijnlijk zult) ook gewoon van je leven genieten, compleet met zijn ups en downs en onvolkomenheden, terwijl je nog steeds droomt van dat tropische eiland.

Hetzelfde is het met je spanking fantasieën en een pak op je billen in het echt. Je fantasieën zijn leuk, belangrijk en spannend en kunnen zelfs inspireren tot interessante experimenten tijdens echte spanking ervaringen. Maar het feit dat het echte leven vrijwel nooit overeenkomt met je fantasieën betekent niet dat je de rest van je leven maar teleurgesteld moet zijn wanneer je een echt pak op je bips krijgt. Het zijn twee totaal verschillende ervaringen die je niet met elkaar kunt vergelijken.

Wanneer je in staat bent om over het perfecte beeld van je fantasieën heen te stappen kan het verkennen van de wereld van een echt pak slaag de ideale gelegenheid zijn samen met je partner nieuwe, rijkere versies van je fantasie te ontdekken.

Met je partner kun je experimenteren, spelen en spanking ontdekken. Je zult waarschijnlijk dingen ontdekken die je spannend vindt en waar je nooit eerder aan gedacht hebben. Ze zullen verder gaan dan je spannendste fantasieën – gewoon omdat ze echt zijn.

Maar om deze balans en acceptatie te bereiken, is het eerst noodzakelijk dat je het idee loslaat dat je door het beheersen van alle details controle kunt hebben over een pak op je billen. Bedenk dat wanneer je je fantasieën eenmaal met je partner gedeeld hebt, hij evenveel een hand (!) heeft in de manier waarop jij een pak op je bips zult beleven, als jij. Het voorkomen van teleurstellingen is een reden om het idee dat spanking fantasieën en een echt pak slaag met elkaar overeen moeten komen, los te laten.  De andere reden om dit onrealistische verwachtingspatroon los te laten is omdat het oneerlijk is ten opzichte van je partner.

Je partner en jij zijn nu eenmaal verschillende personen. Hij is heel iemand anders. En hij zal zijn eigen ideeën van een flink pak op de billen hebben en wat hij spannend vindt en wat niet. En misschien nog wel belangrijker, omdat hij een persoon is van vlees en bloed en geen fantasie in je hoofd, zal hij niet perfect zijn. Hij zal fouten maken, gewoon omdat dat menselijk is!

Als je blijft volharden dat een pak op je billen in het echt identiek moet zijn aan je fantasie, dan ga je volledig voorbij aan wat je partner wil en aan zijn verlangens en onvolkomenheden. En reken er maar op dat wanneer je dat doet, je alle enthousiasme van je partner je over de knie te leggen, wegneemt. Je kunt zelfs de problemen in jullie relatie vergroten door bazig te zijn en de touwtjes in handen te houden door te eisen dat je partner perfect is en de dingen op jouw manier te doen.

Dus voordat je het gesprek met je partner aangaat over het krijgen van een echt pak op de billen, doe dan jezelf en je partner een plezier en neem de tijd om afstand te doen van het idee dat een pak op de bips overeen moet komen met je fantasie. Maak ruimte in je verwachtingen voor je partner en reserveer je fantasieën voor je fantasie!

Laten we snel doorgaan naar de volgende obstakel tussen jou en je spanking droom: ongeduld.

De kracht van geduld 

We weten allemaal dat maar weinig dingen de eerste keer goed gaan. Bij heel veel dingen vergt het tijd en oefening om het goed te kunnen.

Bijvoorbeeld, je mag niet verwachten dat als je voor het eerst achter een piano gaat zitten, dat speelt als een ware virtuoos – zelfs niet als je er al je hele leven over fantaseert een concert pianist te zijn. Je mag niet verwachten dat je samen met je partner een vlekkeloze tango kunt dansen, ook al fantaseer je daar al over sinds jullie eerste ontmoeting. En je mag ook niet verwachten dat je de ideale minnar bent de allereerste keer dat je seks hebt, ook al fantaseer je er al jaren over.

Een pak op de bips – of je het nu geeft of in ontvangst neemt – is een kunst die je moet leren en oefenen, net als piano spelen, de tango dansen of seks hebben. Er is tijd nodig om een pak slaag te geven of in ontvangst te nemen en het vergt tijd om beiden tegelijk in harmonie met je partner te doen.

Teveel mensen hebben de onrealistische verwachting dat een eerste spanking ervaring gepolijst en perfect zal verlopen.

Zeker wanneer je nog nooit een pak op je billen hebt gehad, of je partner nog nooit iemand over de knie heeft gelegd, dan heb je tijd nodig om te leren hoe een pak slaag moet geven of in ontvangst moet nemen. En meer in het bijzonder, je hebt tijd nodig om te ontdekken wat werkt voor je partner en jezelf, en wat niet.

En zelfs wanneer je ervaring hebt met het krijgen en geven van een pak slaag, dan moet je iedere keer dat je van partner wisselt, opnieuw leren ‘dansen’. Ieder stel heeft zijn eigen ritme en stijl en duurt waarschijnlijk enige tijd om uit te zoeken wat in een relatie het beste werkt.

De meeste stellen die al langere tijd aan spanking doen, zullen je kunnen vertellen dat het leren een pak slaag te geven of te krijgen een continu proces is. Sommige dagen gaat het perfect, andere dagen niet. Er worden gigantische stappen vooruit gemaakt, maar af en toe wordt je ook een flink stuk teruggeworpen. Maar door er met liefde, geduld en respect mee om te blijven gaan, zul je gestaag vooruitgang boeken.

Het beste wat je voor je toekomstige spanking partner en jezelf kunt doen, is er met een houding van vergevingsgezindheid en geduld in te stappen en je te realiseren een perfecte spanking relatie iets is waar je naartoe moet groeien en niet iets is wat al aanwezig is wanneer je partner voor het eerst je rok omhoog doet en je over de bank buigt.

Laten we doorgaan met de volgende obstakel tussen jou en je spanking droom: geen verantwoordelijkheid nemen voor je eigen situatie.

Verantwoordelijkheid nemen voor je eigen situatie

Wanneer we fantaseren over een pak op de billen, dan laten we het werk meestal over aan de ‘persoon’ die ons in onze fantasie over de knie legt. In het verlangde daarvan, wanneer we ons voorstellen hoe we van onze partner een pak slaag te krijgen, dan stellen we ons voor dat hij al het werk doet en dat wij ons gehoorzaam onderwerpen aan een pak op de bips. (of we zijn in onze fantasie helemaal niet zo gehoorzaam, we stellen ons voor hoe onze partner ons onder controle houdt, terwijl we tegenstribbelen en schreeuwen en smeken).

Dit is een andere grote vergissing voor problemen zorgt in een spanking relatie.

Als we ons aan de ontvangende kant van een pak op de billen bevinden, dan lijkt het of we niets hoeven te doen. Alles wat we per slot van rekening doen is gehoorzaam over de knie gaan liggen als hij zegt dat we een pak op de billen gaan krijgen, of niet? Nou, eigenlijk niet. Ondanks hoe het mag lijken, omdat je de ontvangende partij bent in een spanking relatie, wil niet zeggen dat alles dan maar van je partner moet komen. Om een pak slaag voor beiden een goede ervaring te laten zijn, is het noodzakelijk dat je verantwoordelijkheid neemt voor je eigen situatie.

Wanneer je je partner om een pak op je billen vraagt en vervolgens achterover gaat zitten en van hem verwacht dat hij er zelf maar achter moet komen wat je wilt, wanneer je het wilt, hoe je het wilt, enzovoort, dan zul je ontdekken dat, tenzij hij al een doorwinterde spanking enthousiast is, hij niet opgetogen zal zijn dat hij al het werk mag doen en jij als een prinses op de erwt zit te wachten op het pak op de billen. (Sterker nog, als je dat doet, heb je pas echt een pak op je blote billen verdiend!). Door alles aan hem over te laten, loop je het risico spanking te degraderen tot een van de klusjes op zijn ‘to do’ lijstje, in plaats van iets wat hij leuk vindt om samen met jou te beleven.

Nu kun je denken dat dit niet eerlijk is – kinderen die een pak op hun billen krijgen hoeven ook niet te doen als ze over de knie gelegd worden. Waarom zou je? Omdat een rollenspel en fantasie daargelaten, geen kind bent. Je bent een volwassen vrouw en hebt een relatie met een andere volwassene. Spanking of niet, je dient je gewoon als een volwassene te gedragen. En dat betekent – paradoxaal – dat zelfs wanneer het op een pak op de bips aankomt, je verantwoordelijkheid voor je eigen situatie moet nemen door een in even grote mate bijdragende partner te zijn. We zullen in het volgende hoofdstuk bespreken hoe je dit kunt doen.

We gaan verder met de volgende obstakel tussen jou en je spanking droom: het probleem van verschillende jeugdervaringen

Spanking en vervelende jeugdervaringen

Het probleem van seksueel misbruik in het verleden en hoe zich dit vertaalt naar spanking tussen volwassenen ligt nogal gevoelig in de spanking wereld. Het is een feit dat hoeveel discussies op internet ook gevoerd worden over spanking, de vraag in hoeveree spanking te maken heeft met misbruik in de jeugd maar zelden aan bod komt. En wanneer het onderwerp aan bod komt, wordt het zo snel als mogelijkheid ontkent, om snel over te stappen naar een volgend onderwerp.

In vermoed dat deze tegenzin in hoofdzaak wordt veroorzaakt omdat veel mensen bang zijn om het verlangen naar een pak op hun billen in verband te brengen met een geschiedenis van misbruik, omdat daarmee de suggestie gewekt wordt dat spanking activiteiten abnormaal zijn, immoreel en onverantwoordelijk omdat daarmee de cirkel van misbruik in stand gehouden wordt.

En, ik vermoed dat gedacht wordt, dat volwassenen die verlangen naar een pak op hun billen genoeg problemen hebben met hun eigen interesse in spanking in het reine te komen, zonder dat de rest van de mensen (en ook wijzelf) denken dat we abnormaal zijn, geestelijk gestoorde engerds die bezig zijn om uiting te geven aan hun problemen die door misbruik veroorzaakt zijn.

Het is allemaal begrijpelijk. Maar niemand kan ontkennen dat de relatie tussen spanking verlangens en misbruik in het verleden voor veel mensen bittere realiteit is en daarom, alleen al uit veiligheidsoverwegingen, onderwerp van gesprek hoort te zijn wanneer er gesproken wordt over het verlangen een pak op de billen te krijgen.

De discussie of misbruik in de kinderjaren nu wel of niet tot spanking verlangens op latere leeftijd leidt, bedenk dit eens:

Deskundigen stellen dat een derde tot de helft van alle vrouwen hebben een verleden van seksueel misbruik (en dan worden de vrouwen die er geen melding van maken of zich het niet kunnen herinneren, of de vrouwen die lichamelijk maar niet seksueel misbruikt zijn, niet eens meegeteld).

Dit houdt statistisch in dat, tenminste een deel van de vrouwen die als volwassene verlangen naar een pak op hun bips in hun jeugd misbruikt zijn. En belangrijker, het betekent dat er statistisch een kans aanwezig is, dat jij er een van bent. Wat verder betekent dat voordat je je eerste ervaring van een pak op je billen als volwassene opdoet, je er verstandig aan doet te bedenken hoe een pak op je billen effect heeft op de problemen van seksueel misbruik die je tegenkomt en andersom. Hier is waarom:

Of iemand als kind nu wel of niet op haar billen kreeg, bij spanking gaat het in essentie om de regressie naar hulpeloosheid. Voeg daar de erotisch/seksuele elementen aan toe, de schaamte en vaak de ontbloting en je hebt een combinatie van factoren die waarschijnlijk optreden wanneer er sprake is van seksuele of lichamelijke mishandeling. Kortom, spanking, zelfs als het in gezamenlijke overeenstemming en verantwoord gebeurd – is een risicovolle gebeurtenis wanneer er sprake is van  weggestopte pijn ten aanzien van misbruik in de jeugd jaren.  

Vrouwen die in hun jeugd misbruikt zijn lopen, wanneer de als volwassene een pak op hun billen krijgen, verhoogd risico op extreme emotionele reacties zoals paniekaanvallen, flashbacks en zelfs op het boven komen van verdrongen herinneringen. Dergelijke reacties kunnen uitmonden in depressies, zelfbeschadiging en zelfs suïcide. Kortom, reacties op misbruik tijdens een pak slaag kunnen ernstig en zelfs levensbedreigend zijn als je er niet op voorbereid bent.

Mocht je je bewust zijn van misbruik in je jeugd, dan kun je veel van het gevaar afwenden door er van tevoren met je partner over te praten over welke dingen een traumatische reactie zouden kunnen losmaken en wat er moet gebeuren als ere en extreme reactie naar boven komt als je een pak op je bips krijgt (we komen hier op terug in Hoofdstuk 3 – “Krijgen”).

Maar de trieste realiteit is dat veel volwassenen zich niet kunnen herinneren dat ze in hun kinderjaren misbruikt zijn, zeker als het misbruik op zeer, zeer jonge leeftijd heeft plaatsgevonden.

Dit houdt in dat bij jou een extreme reactie zich zou kunnen voordoen als je een pak op je billen krijgt, die niet in verhouding staat met de pijn van het pak slaag, of met wat je partner doet of hoe jezelf verstandelijk de situatie beoordeeld. We zullen hier in hoofdstuk 3 (“Krijgen”) nog op terugkomen. Voor nu is het belangrijk te weten dat wanneer je in je jeugd misbruikt bent, je extra voorzichtig moet zijn wanneer je als volwassene een pak op je billen krijgt. Je moet dan ook extra voorzichtig zijn met wie je een pak op je billen gaat geven (het is natuurlijk altijd goed om daar voorzichtig mee te zijn). Omdat een extreme reactie traumatisch en zelfs levensbedreigend voor je kan zijn, wil je een pak slaag krijgen van iemand waar je het volste vertrouwen in heeft dat hij jouw veiligheid op de eerste plaats stelt en attent is op extreem emotionele reacties.

Betekent dit dan wanneer je jeugd misbruikt bent, je beter maar geen pak op je billen op volwassen leeftijd kunt krijgen? Absoluut niet! Het is zelfs zo dat studies hebben uitgewezen dat ‘spanking therapie’ op volwassen leeftijd kan helpen de liefdevolle discipline en structuur te bieden die je vroeger niet gehad hebt omdat je ouders mishandelden, aan de drank waren, verwaarlozend, overmatig beschermend, enzovoort.

Maar de helende mogelijkheden van een pak op je billen kan pas gaan werken wanneer het misbruik al grotendeels verwerkt is. Als de herinneringen nog vrij vers zijn, of wanneer je er nog niet op een andere manier mee aan de slag geweest bent, dan kun je beter wachten tot je wat verder bent in je verwerkingsproces en met spanking aan de slag gaat.

Het klinkt een beetje beangstigend en dat is het ook wel. Herinneringen en reacties op mishandeling is een van de meest beangstigende en overweldigende ervaringen die iemand maar kan hebben. Het grootste gevaar van spanking is wanneer dit verleden losgemaakt wordt. Het is goed om te vermelden dat wanneer je bedacht bent op dergelijke reacties, het gevaar tot een minimum beperkt kan blijven. Wanneer je partner en jij beducht zijn op signalen van gevaar, dan kunnen jullie ermee stoppen voor het escaleert.

Nu we de grote psychologische obstakels, die tussen jou en een echte spanking ervaring staan, besproken hebben, gaan we eens kijken wat je aan dat pak op je billen kunt doen.