Woensdag om 17u52 gaat de bel. Joke kijkt verstoord op. Ze staat in haar onderbroek en beha voor het bed, waar ze twee jurkjes op heeft klaargelegd. Ze weet nog steeds niet welke ze vanavond wil aantrekken. Maar als ze de intercom beantwoordt, blijkt dat Matthias er al is. Snel trekt ze het eerste jurkje aan, terwijl ze hem binnenlaat.
“Je bent te vroeg,” constateert ze.
“Ik kon niet meer wachten,” bekent hij. Hij doet de deur achter zich dicht en neemt Joke stevig vast terwijl hij haar kust.
“Ook hallo,” lacht ze, als hij haar eindelijk loslaat.
“Kon je niet kiezen welke jurk je zou dragen?” Matthias grinnikt als hij het tweede jurkje op het bed ziet liggen. “Ik vind die andere leuker hoor.”
“Echt?” Joke twijfelt. “Dan moet ik misschien nog wisselen.”
“Grapje!” lacht Matthias, maar Joke is al onderweg naar de badkamer.
“He, dat mag je ook gewoon hier doen hoor!” roept hij haar na.
Als ze terugkomt, in het andere jurkje, zit hij op het bed. Hij wenkt haar bij zich: “Kom eens hier, meisje.”
Ze komt voor hem staan en draait even een rondje om haar jurk te showen.
“Mooi,” prijst hij. “Ik heb nog iets om het te vervolledigen.” Hij haalt een doosje uit zijn broekzak en opent het.
“Herken je dit nog?” vraagt hij.
Joke wordt vuurrood als ze de buttplug ziet. Ja hoor, die herinnert ze zich nog. Hoe zou ze het kunnen vergeten…
“Die mag je vanavond in hebben.”
“Maar…” Joke wil protesteren, maar Matthias onderbreekt haar.
“We gaan er een leuke avond van maken. Op mijn manier. Ik bepaal.”
Spannend, vinden de kriebels in haar buik. Ze knikt.
“Goed, kom dan maar even hier.” Hij tikt op zijn been.
Verlegen gaat ze liggen. Hij schuift haar jurk omhoog en trekt haar onderbroek naar beneden. Hij stopt niet als haar onderbroek aan haar knieën hangt, maar trekt die helemaal uit. Dan opent hij met zijn linkerhand haar billen wat en met zijn rechter brengt hij de buttplug, waar hij eerst wat glijmiddel op heeft gedaan, naar binnen. Het doet even pijn op het breedste punt, maar eigenlijk is het goed te doen, zeker als hij er eenmaal in zit. Al zal ze zich er natuurlijk wel de hele avond van bewust zijn.
Daarna geeft hij haar nog een aantal klappen op haar zitvlak, tot het wat begint te gloeien. Het voelt niet onaangenaam. Dan mag ze weer rechtstaan, maar haar onderbroek krijgt ze niet terug.
“Maar dit is zo’n kort jurkje,” protesteert ze. “Dan kan ik me niet bukken.”
Matthias grijnst. “Dat kun je wel, alleen heb ik dan leuk zicht.”
Joke steekt haar tong uit. Meteen heeft Matthias haar oor te pakken. Hij knijpt. Hard. “Laat ik je dat nooit meer zien doen, meisje.” Zijn stem klinkt donker. Gevaarlijk.
“Auwauwauw. Nee Matthias, sorry Matthias,” piept Joke.
Hij laat los. “Dat is beter.”
Snel wrijft ze over haar oor, terwijl ze hem verongelijkt aankijkt.
Hij neemt haar kin vast en brengt zijn hoofd dicht bij het hare. “Ga je boos worden, meisje van me?” vraagt hij lief. Hij heeft pretlichtjes in zijn ogen.
Ze schudt haar hoofd.
“Dat dacht ik wel. Het wordt een gezellige avond. Jij en ik.” Even laat hij zijn tong van haar oorlelletje naar haar hals lopen, dan laat hij los.
“We moeten maar eens gaan,” kondigt hij aan.
Joke hijgt een beetje. Ze wil meer. Ze wil hem. Hier. Nu. Maar hij houdt de deur al voor haar open.
Bij elke stap die ze zet, is ze zich bewust van de buttplug in haar achterste. Het maakt haar vreemd trots en een beetje samenzweerderig: enkel zij en Matthias weten dat. De jongen die hen passeert op de trap, heeft er geen idee van.
Op straat legt Matthias zijn hand net iets te laag op haar rug om nog zedelijk te zijn. Het stuurt een rilling door haar lijf. God, wat verlangt ze naar hem. Alsof hij haar gedachten kan lezen, buigt hij zich naar haar toe en fluistert in haar oor: “Vanavond ben je van mij. Maak me trots, meisje.” Dan bijt hij even zachtjes in haar oorlelletje.
Ze gloeit vanbinnen.
“Waar gaan we heen?” vraagt ze.
“Eerst uit eten. Ik heb een tafeltje gereserveerd bij Casa Mia, in de Muntstraat.”
“Italiaans, lekker!”
Er staat inderdaad een tafeltje voor hen klaar. De servetten zijn mooi in waaiertjes gevouwen en er staat een kandelaar in het midden van de tafel.
Matthias schuift haar stoel naar achteren, zodat Joke kan plaatsnemen.
“Dank je wel,” zegt ze, terwijl ze gaat zitten. Daardoor wordt ze zich weer extra bewust van de buttplug, die door de stoel nog wat meer aangedrukt wordt. Voor Matthias naar zijn eigen plaats loopt, aait hij over haar wang om een pluk haar achter haar oor te stoppen. Zijn hand dwaalt subtiel af over haar borst en verdwijnt dan weer. Joke bloost. Hopelijk heeft niemand dat gezien.
De ober komt de kaart brengen. “Als je met twee personen bent, kun je een trio van pasta delen,” wijst Matthias aan. “Zullen we dat doen?”
“Klinkt goed,” vindt Joke. “En een fles wijn?”
“Is dat verstandig?” knipoogt Matthias. Joke bloost. Alweer. “Ik ga er heus niet te veel van drinken. Maar een beetje wijn bij de pasta is wel lekker, toch?”
Matthias grijnst even. “Goed hoor. Ik zal wel bestellen. Intussen kun jij even naar het toilet gaan.”
Joke kijkt hem verbaasd aan. Ze is nog geweest voor ze vertrokken, nu hoeft ze echt nog niet.
“Je hebt een kledingstuk te veel aan, dat kon ik daarnet voelen.”
Bedoelt hij…? Nee… Dat kan hij niet menen.
“Ga je beha maar uitdoen. Stop hem gewoon in je handtas.”
Jawel, hij meent het blijkbaar wel. En aan zijn gezicht ziet ze dat ze maar beter niet kan protesteren.
“Vanavond ben je van mij,” herhaalt Matthias zacht. “Vertrouw me. Doe wat ik zeg.”
Langzaam staat Joke op en loopt naar achteren. Zoekend kijkt ze om zich heen.
“Het toilet is die kant op,” wijst een ober naar de trap.
Ze bedankt hem en loopt in de aangewezen richting. Terwijl ze de trap oploopt, is ze zich er erg van bewust dat ze geen onderbroek aan heeft. En wel een buttplug in heeft. Best dat er niemand achter haar loopt op de trap, anders had die vast een veel te mooi zicht gehad!
In het toilet trekt ze haar jurk uit om haar beha te kunnen uitdoen. Zo snel mogelijk trekt ze haar jurk terug over haar hoofd. Naakt zijn in een publieke plaats, al is het in een afgesloten toilet, vindt ze toch maar eng. Voor ze terug naar beneden loopt, werpt ze een blik in de spiegel. Haar tepels priemen lichtjes door de stof van haar jurk heen. Gelukkig is de verlichting beneden in het restaurant wat gedempt. Ze hoopt maar dat het niet al te hard zal opvallen.
Als ze terug aan tafel komt, is de wijn al uitgeschonken.
“Op ons,” zegt Matthias, terwijl hij zijn glas optilt. “Dat het een leuke avond mag worden.” De pretlichtjes in zijn ogen ontgaan Joke niet.
Ze beantwoordt zijn glimlach. “Vast wel,” zegt ze. Dan neemt ze een flinke slok. Die kan ze wel gebruiken. Zoals ze hier nu zit… Maar het is wel extreem spannend, moet ze zichzelf toegeven.
Het is in het begin dan ook Matthias die het hoogste woord voert. Maar eenmaal de pasta opgediend wordt, voelt Joke zich al wat meer op haar gemak. Met Matthias praten is makkelijk. Het gesprek kabbelt voort over koetjes en kalfjes. Joke vertelt onder andere over haar uitstapje met Stephanie gisteren om haar outfit voor het gekostumeerde bal van morgen te vervolledigen.
“Stuur me dan maar een foto voor je vertrekt, ik wil jou wel eens als Minnie Mouse zien!”
Joke belooft het hem.
Voor ze het weet, komt de ober al met de rekening. Ze betalen en even later staan ze weer op straat. Matthias legt een arm over haar schouder, waarbij hij zijn hand nonchalant over haar borst laat hangen. Joke probeert haar positie wat aan te passen. “Toch niet midden op straat,” lacht ze.
“O jawel hoor! Er is toch nauwelijks iemand en de mensen die er zijn, letten echt niet op ons.”
Plagend knijpt hij even in haar borst. “Je bent van mij, dat had ik al gezegd.”
Blozend stopt Joke haar protest. Het heeft toch geen zin. Ze moet maar gewoon hopen dat niemand het ziet. En dat ze niemand tegenkomen die ze kent. Stiekem vindt ze het ook wel heel spannend, maar toch… Ze zucht.
“Waar gaan we nu heen?” vraagt ze dan maar, zich extreem bewust van zijn hand op haar borst.
“Dat zul je wel zien,” is het enige antwoord dat ze krijgt.
Bij elke stap voelt ze zijn hand langs haar tepel wrijven. Inmiddels priemen ze onmiskenbaar door de stof heen. Bovendien is ze door het wandelen na het lange zitten zich opnieuw erg bewust van de buttplug in haar achterste.
Al bij al wordt ze er stil van. Blozend loopt ze dicht tegen Matthias verder. Ook hij is nu wat stil. Hun voetstappen klinken luid in de donkere straat.
Dan komen ze in de Naamsestraat. Hier is de verlichting feller en is er ook veel meer volk: mensen rijden langs op hun fiets en groepjes studenten met flessen bier in hun handen staan te lachen en te praten. Toch haalt Matthias zijn hand niet weg van haar borst. Voor omstaanders moet het lijken alsof hij gewoon nonchalant zijn arm over haar schouder heeft geslagen, meer niet. Dat hoopt ze tenminste.
Dan leidt Matthias haar een gebouw binnen.
“Bowlen?” vraagt Joke ongelovig. “Gaan we bowlen?”
“Jazeker.”
“Maar dat is toch alleen voor kinderen en oude mensen,” flapt ze eruit.
Hij schiet in de lach. “Zeg, ik ben 33, dat is niet bejaard of zo he.”
“Weet je het zeker?” plaagt ze. “Het komt anders wel in de buurt.”
Matthias gromt speels naar haar. “Wacht maar. Dat zet ik je vanavond nog wel betaald. Doe eerst maar je bowlingschoenen aan.”
Joke kreunt. Ze haat het gevoel van die zweterige schoenen die nooit goed lijken te passen aan haar voeten.
“Moet dat echt?” vraagt ze.
“Tenzij je op blote voeten wil spelen,” is het antwoord. “Dan heb je helemaal niets aan behalve je jurkje,” voegt hij er iets stiller aan toe.
De kriebel in haar buik snoert haar de mond. Mokkend, maar zonder verder protest trekt ze de schoenen aan.
“Laten we er een spelletje van maken,” zegt Matthias. Zijn blik staat gevaarlijk enthousiast.
“Bowlen is toch sowieso een spelletje,” is Jokes bijdehante antwoord.
“Wijsneus. Je weet wat ik bedoel. Voor elk punt dat ik haal, ga ik je vanavond 1 klap geven. Voor elk punt dat jij haalt, krijg je vanavond 1 seconde een massage.”
“1 seconde maar? Maar dat komt dan in totaal op maar anderhalve minuut… Ik wil een minuut massage per punt!”
“Zodat ik anderhalf uur bezig ben zeker. Dat dacht ik niet. 5 seconden per punt.”
“Tien,” probeert Joke.
Matthias rekent even snel in zijn hoofd. “Zeven,” zegt hij dan en met een klap op haar billen dirigeert hij haar naar hun baan.
Als Joke als eerste mag werpen, beseft ze dat haar problemen nog niet over zijn. Hoe moet ze in hemelsnaam die bowlingbal de baan op krijgen, zonder dat het voor iedereen duidelijk wordt dat ze geen ondergoed draagt? Straks buigt ze iets te diep door en is alles te zien! Inclusief de buttplug…
Haar eerste worpen belanden dan ook al meteen allebei in de goot.
“Zo zul je niet veel massage krijgen,” merkt Matthias op.
“Ik durfde niet goed gooien,” bekent Joke stilletjes. “Ik was bang dat mijn jurk te veel omhoog zou komen en… Je weet wel.”
“Nee, wat dan?” veinst Matthias onwetendheid.
“Dat ik… er niets onder aan heb,” fluistert Joke blozend.
Nu lacht Matthias hardop. “Geloof me, het is hier donker genoeg. En niemand let op ons. Er is niet eens echt iets te zien. Net niet,” knipoogt hij.
Joke weet niet of ze zich gerustgesteld moet voelen of niet.
Na haar heel gemeen een kneepje in haar bil te hebben gegeven, is het Matthias’ beurt om te gooien. Bij zijn eerste worp gooit hij 8 kegels om. De tweede worp zorgt voor een spare. Joke staat al meteen flink achter. Goed dan, ze zal zich niet laten kennen. Vastberaden loopt ze naar het rek met bowlingballen. Ze is op zoek naar een van de lichtere, maar niet de lichtste. Gewoon een die ze kan dragen zonder haar arm twintig centimeter langer te maken. Terwijl ze op zoek is, is Matthias achter haar komen staan. Zijn handen glijden over haar lijf: op en neer langs haar zijen om vervolgens even snel haar borsten te omvatten. Vaardig vinden zijn vingers meteen haar tepels door de stof geen. Ze weet een kreetje net binnen te houden als hij even hard knijpt, terwijl hij haar in haar nek kust. Meteen daarna zijn zijn handen weer verdwenen. Het heeft in totaal misschien vijf seconden geduurd, maar Joke is helemaal van de kaart.
Zwaar ademend neemt ze een bal op. Opnieuw belandt haar worp in de goot. Matthias kijkt haar triomfantelijk aan.
“Is er iets?” vraagt hij. “Je lijkt zo… afgeleid.”
Vuil kijkt ze hem aan. “Wacht maar…” zegt ze dreigend.
Haar tweede worp van deze beurt is wel goed: negen kegels gooit ze omver. Enkel de tiende blijft staan.
“Jammer,” vindt ze. Zeker als Matthias meteen daarna een strike gooit.
“Jij bent hier veel te goed in,” roept Joke uit. “Zie je wel dat bowlen voor oude mensen is.”
Even wordt Matthias’ blik donkerder. “Geniet maar van het kunnen zitten,” knipoogt hij dan.
Ja tuurlijk. Alsof dat zo aangenaam is, met die buttplug in. Die begint trouwens echt vervelend te worden. Erg afleidend ook. Alsof Matthias haar zo niet al genoeg afleidt.
Aan het einde van het spelletje heeft ze dan ook spectaculair verloren. Zij heeft slechts 69 punten, terwijl Matthias er 192 heeft behaald.
Samen gaan ze naar zijn appartement boven het Slaagsleutelskantoor. Galant laat hij Joke voor zich uitgaan om de trap te nemen. Maar ze is nog maar een paar treden ver als ze zijn bijbedoelingen ontdekt: zo kan hij gemakkelijk zijn hand onder haar jurk steken om aan haar billen te prutsen. Ze probeert zijn hand weg te slaan, maar met zijn vrije hand houdt hij vastberaden haar pols hoog tegen haar rug geklemd. Zo dwingt hij haar verder naar boven. Hij laat haar pas los als ze voor de deur staan en hij zijn sleutel moet zoeken.
“Mag die buttplug uit?” vraagt Joke dan stilletjes.
Matthias kijkt haar even aan en knikt dan. “Kom maar hier.”
Hij draait haar met haar rug naar hem toe en dwingt haar zich diep te bukken. Dan tilt hij haar jurk op en legt die over haar gebogen rug. Even aait hij over haar billen, dan komen zijn vingers tussen haar bilnaad en trekken ze de buttplug eruit.
Oef. Eindelijk. Dankbaar kijkt ze hem aan als ze zich weer opricht en naar hem toe draait.
“Wil je wat drinken?” vraagt hij.
Ze schudt haar hoofd. Ze heeft net tijdens het bowlen ook al twee drankjes gedronken. Straks moet ze de hele nacht naar het toilet als ze nog meer drinkt.
“192…” Matthias laat het getal even in de lucht hangen.
“Trek die jurk maar uit,” zegt hij dan.
Even aarzelt Joke – hij heeft haar immers nog nooit naakt gezien – maar dan doet ze wat hij zegt. Ze trekt de jurk over haar hoofd en laat die naast haar op de grond vallen. Matthias zit op zijn stoel zwijgend toe te kijken. Verlegen staart Joke naar de grond. Wat als het hem niet bevalt, wat hij ziet?
“Leg je handen in je nek, ellebogen wijd en draai je langzaam om,” hoort ze zijn stem.
Ze voelt zich heel erg bekeken. Als ze 360 graden gedraaid is, staat Matthias recht. Hij komt voor haar staan en tilt haar kin op om haar zo te dwingen hem aan te kijken.
“Je bent mooi,” fluistert hij. En hij kust haar lang en zacht. Ze slaat haar armen om hem heen. Het voelt gek, dat zij zo helemaal naakt tegen hem aan staat, terwijl hij nog al zijn kleren aan heeft. Maar ook ergens vertrouwd en veilig.
Dan trekt hij haar met zich mee tot ze over zijn knie ligt.
“192,” herhaalt hij.
De eerste klap valt. Hij slaat hard. Harder dan Joke had verwacht.
“Ow!” Haar been vliegt in de lucht. Meteen volgt de tweede klap. En de derde. Ze blijven komen. Het was maar een spelletje, maar dit is verdomd echte pijn, bedenkt ze.
Dan houdt hij plots op en kneedt hij haar billen. “Dat waren er 100,” zegt hij. “Iets over de helft.”
Joke slikt even. Ze zijn dus nog lang niet klaar. De warmte straalt al van haar billen af, maar dat is natuurlijk net wat Matthias wil. En zij ook. Nu hij gestopt is met slaan, verlangt ze tot hij verder doet. En dat doet hij ook. Meteen bij de eerste slag weet ze al niet meer waarom ze wilde dat hij verder zou doen.
Als hij eindelijk opnieuw stopt, na de laatste twee extra harde slagen, ligt Joke slap over zijn knie. Haar ademhaling gaat snel en intens. Matthias laat haar even bekomen. Dan mag ze overeind komen en op het bed gaan liggen voor haar massage. Genietend van het vooruitzicht legt ze zich op haar buik, haar armen onder haar hoofd. Loom kijkt ze opzij, naar Matthias. Die komt naast haar zitten en zet zijn timer. 69 punten maal 7 seconden, dat is 8 minuten en 5 seconden. Hij drukt op start en begint haar rug te masseren. Hmm, heerlijk. Hij begint bij haar schouders en zakt steeds lager af. Na een minuut of twee is hij bij haar billen aangekomen. Ook die kneedt hij even stevig, waarna hij nog lager afzakt naar haar bovenbenen. Ook de binnenkant van haar dijen neemt hij mee in zijn massage. Hij komt heel dicht bij haar private plekjes, maar raakt die telkens net niet aan. Joke weet niet of ze daar opgelucht of net teleurgesteld over moet zijn.
Dan, na vier minuten, zet hij de timer even stil. “Draai je maar om.”
“Het is nog niet gedaan,” protesteert Joke. “Ik heb nog vier minuten over.”
“En die krijg je ook. Aan de voorkant.”
Aarzelend draait Joke zich om. Het voelt heel erg naakt om zo op haar rug op het bed te liggen. Zeker aangezien Matthias wel nog al zijn kleren aan heeft. Hij kijkt op haar neer met een tedere blik in zijn ogen. Ze durft niet goed terugkijken, dus staart ze maar naar het plafond. Zijn hand streelt over haar buik. “Je bent echt mooi,” fluistert hij weer. Dan herstart hij de timer. Zijn handen beginnen deze keer bij haar bovenbenen en werken zich naar omhoog. Opnieuw raakt hij haar meest intieme delen niet aan. In plaats daarvan gaat hij rechtstreeks naar haar buik. Zoveel valt daar echter niet te masseren, dus komt hij al snel bij haar borsten uit. Die begint hij grondig te kneden, waarbij hij ook haar tepels niet vergeet. Joke kreunt van genot en schaamte. De vier minuten zijn veel te vlug voorbij.
“Nee,” kreunt ze. “Niet stoppen.”
Heeft ze dat echt gezegd?
“Ik ben nog niet met je klaar,” stelt Matthias haar gerust. “Ik heb nog een appeltje met je te schillen, weet je nog?”
Even kijkt Joke hem verward aan, dan weet ze het weer. “33 is niét bejaard,” benadrukt Matthias.
Joke kan een grijns niet onderdrukken. “Wel,” zegt ze loom.
“We zullen even zien of je er straks nog zo over denkt.” Hij reikt onder het bed en haalt een paardenzweepje tevoorschijn. Plagend petst hij er even zachtjes mee op haar bovenbenen. Het doet niet echt pijn, maar ze voelt het wel. En dit is nog niets, dat beseft ze maar al te goed. Gespannen zwijgt ze. Wat is hij van plan?
“33,” kondigt hij aan. “Je houdt je handen langs je zij, anders bind ik ze vast.”
Ze slikt. Ze ligt nog steeds op haar rug. Wat is hij van plan?
Dat wordt snel duidelijk als hij het zweepje op de buitenkant van haar rechterborst laat neerkomen. Daarna op de linkerborst. Twee grote rode vlekken tekenen zich af.
Joke bijt op haar tanden. In een reflex waren haar handen omhoog geschoten, maar na een waarschuwende blik van Matthias laat ze die terug op het matras vallen. Ze klauwt haar vingers in het beddengoed terwijl het zweepje opnieuw haar borsten aanvalt. Matthias slaat geen twee keer op dezelfde plek, maar werkt systematisch het volledige oppervlak rond de tepels af.
“Dat waren er dertig,” zegt hij dan. “Nog drie te gaan.”
Joke zet zich schrap. De laatste zijn de ergste, dat weet ze inmiddels al.
“Pats!” Vol op haar tepel. Meteen volgt de tweede pats, op haar andere tepel.
“Nu de laatste.” Matthias verplaatst zijn zwaartepunt en houdt het zweepje boven haar venusheuvel.
“Nee!” schrikt Joke en ze houdt haar handen ervoor.
“Handen weg.” Hij klinkt streng. Even aarzelt ze, maar als ze de opgetrokken wenkbrauw boven zijn strenge ogen ziet, laat ze aarzelend haar handen opnieuw langs haar zij vallen.
Hij wacht nog twee seconden – een eeuwigheid voor Joke – en laat dan het zweepje neerkomen. Het is zachter dan hij op haar borsten sloeg, maar toch nog hard genoeg.
Meteen gooit hij de zweep weg en aait hij met zijn hand waar hij net geslagen heeft. Dat helpt. In zachte kringetjes gaat zijn hand naar beneden. Met een vinger komt hij tussen haar schaamlippen uit, waar het onmiskenbaar vochtig is. Zijn middelvinger vindt haar genotsknopje, terwijl hij met zijn tong over haar tepel likt en erop begint te zuigen.
Joke weet niet waar ze het heeft. Ze kronkelt over het bed en slaagt er uiteindelijk in haar handen onder zijn t-shirt te stoppen, zodat ze over zijn borstkas kan aaien. Even laat hij haar los om zijn kleren uit te trekken. Dan gaat hij boven haar liggen. Zijn blik houdt de hare vastgepind. Ditmaal is het geen strenge of donkere blik, maar een vol liefde en tederheid. Zachtjes dringt hij bij haar binnen. Ze spreidt haar benen en slaat die om hem heen terwijl hij op en neer stoot.
Even later ligt Joke met haar hoofd op zijn borst, terwijl ze kringetjes draait in zijn borsthaar.
“Wat een avond,” fluistert ze.
“Zeg dat wel.”
Haar ogen vallen dicht en ze laat het gebeuren. Matthias houdt zijn arm stevig om haar heen en drukt een kus op haar haar. Zo vallen ze samen in slaap.