Nog zo’n klassieker onder de spankinginstrumenten is een goeie, ouwe, houten haarborstel. Met een plastic geval zul je niet ver komen, maar een stevige houten haarborstel, de klassieke ebbenhouten variant voorop, kan behoorlijk wat indruk achterlaten (letterlijk en figuurlijk!). Bovendien is dit een heel onschuldig lijkend instrument. Niemand zal zich afvragen waarom er een haarborstel op de kast ligt. Enkel D’s lijken niet door te hebben dat die bedoeld is om je haar mee te borstelen (het woord zegt het zelf, hoe moeilijk kan het zijn …). Dit betekent ook dat je het eenvoudig kunt meenemen op vakantie, zelfs op een vliegreis.

Een houten haarborstel is uitermate geschikt voor gebruik over de knie. Zorg dat je spankee netjes met haar billen in de lucht ligt, al dan niet met armen en benen vastgeklemd en neem de haarborstel erbij. Binnen de kortste keren zingt ze vast een toontje lager. Of toch met een andere tekst, vooral variaties op “auw oeh ai” in plaats van de brutale opmerkingen die haar in deze positie lieten belanden.

Een haarborstel heeft vaak een diepe, doordringende pijn die zich concentreert op één plek. Het is relatief eenvoudig om blauwe plekken te veroorzaken. Daar tegenover staat dat met klappen die voor de D als zacht en rustig voelen, gemaakt met een kleine, soepele, beweging met de pols, al een flink effect kan worden bereikt. Een haarborstel is ook geschikt voor de gevoelige sit spots en de bovenkant van de dijbenen, al is niet elke spankee het daar volledig mee eens. Bij een langdurig pak slaag kan het, afhankelijk van hoe de huid erop reageert, mogelijk zijn om blaren en schuurplekken te veroorzaken. We willen jullie niet afschrikken, maar let erop of dit effect wenselijk is.

Ook haarborstels zijn er in allerlei soorten en maten. Zoals gezegd laat je die uit plastic beter links liggen. Kies een haarborstel die uit 1 stuk hout bestaat (het zou niet de eerste keer zijn dat een haarborstel anders netjes in twee gespleten wordt, aube spreekt uit ervaring). Ook een te dunne borstel zal snel breken. Dik hout maakt uiteraard de meeste indruk, maar laat ook de meeste schade achter. Het is dus kwestie van het juiste evenwicht vinden, rekening houdend met de kwetsbaarheid van de huid van jouw spankee.

Verder zijn er ook qua vorm veel verschillen: rond, ovaal, rechthoekig … Noem maar op. In elk geval zoek je er best een uit waarvan het handvat prettig in de hand ligt. We zouden niet willen dat de poezelige pootjes van D blaren krijgen door het hanteren van een slaginstrument … Of splinters, stel je voor (hier spreekt Vorrion uit ervaring)!

Handtas haarborstel olijfhout

En voor extra “vernedering” of ter herinnering is het altijd mogelijk om haar op te dragen om de dag nadien haar haar met net deze haarborstel te borstelen … Gemeen, maar erg effectief om kriebels in de buik te veroorzaken! En als ze niet luistert, is een stevig pak slaag eenvoudig uitgedeeld.

Geef een reactie