Naast voornamelijk leer en hout kunnen instrumenten ook van kunststof, met name polycarbonaat ofwel lexan, en polymethyleen of delrin, gemaakt worden.

Lexan is een doorzichtige kunststof die normaliter gebruikt wordt voor onder andere veiligheidsbrillen. Maar je kunt er ook paddles van maken, zowel grote als kleine. Het gewicht is meestal iets lager dan dat van een vergelijkbare houten paddle, waardoor de impact iets minder diep is, maar er wel een branderig gevoel wordt achtergelaten op een groot oppervlak. Grote lexan paddles kunnen, net als grote houten paddles, breken door de hoge impact. Ook laten ze dezelfde soort resultaten achter.

Delrin is een zeer harde kunststof die als vervanger van metaal wordt ingezet. Dit materiaal is enigszins flexibel over een grotere lengte en kan daarom als cane worden ingezet, hoewel deze canes dan zwaarder en stijver zijn dan rotan canes, waardoor de pijn meer richting die van hout gaat en een diepere impact heeft.

Kunststof instrumenten komen niet heel vaak voor, maar beide soorten kunnen een goeie aanvulling vormen op een almaar groeiende collectie!

Geef een reactie