Nauw verwant aan het in de hoek staan is het laten zitten of knielen van de sub die gestraft wordt. In veel opzichten zijn het in de hoek staan en een straf door zitten of knielen inwisselbaar. Bij het in de hoek staan ligt de nadruk in het artikel vooral op de bezinning en het beschamende gevoel. In dit artikel ga ik dieper in op het aannemen van een positie die extra fysieke pijn met zich meebrengt. Dat kan voortkomen uit de positie zelf, of door een handje te helpen.

Een handje … Tot je je poezelige pootje begint te voelen en er een paddle bijneem zeker …

Een heel ouderwetse methode om de bezinning voor of na de straf een extra pijnlijke dimensie mee te geven is het laten knielen van de sub op een kokosmat. In eerste instantie lijkt dit nog niet zo vervelend, maar hoe langer de straf duurt, hoe dieper de stekels zich in de zachte huid boren. Elke minuut extra lijkt erger te zijn dan alles wat daarvoor geweest is. Al heel gauw komt de gedachte in haar op dat het totaal onnodig is geweest om datgene te doen waardoor ze nu in deze positie zit. Dat zijn precies de gedachten waar we naar op zoek zijn. Door haar nog langer in deze positie te laten, wordt de gedachte versterkt. Wanneer je aankondigt dat de sub mag opstaan van de mat, is dat nog niet direct een grote opluchting. Wanneer de huid, die inmiddels vastgeplakt zit aan de mat, wordt losgetrokken, voelt dat even nog veel pijnlijker. Vergelijk het met een pleister die losgetrokken wordt. Maar, net als met de pleister is het daarna grotendeels voorbij. De huid is hoogstens nog wat gevoelig.

Kokosmatten zijn om je voeten aan te vegen. Dat is totaal niet hygiënisch om daar met je blote huid op te gaan zitten nadat al die vuile schoenen eraan afgeveegd zijn. Jij gebruikt zoveel spullen verkeerd … Zal ik maar eens een cursus organiseren: “het juiste gebruik van alledaagse spullen”. Dat zou je wel kunnen gebruiken!

Een geschikte kokosmat

Die laatste eigenschap komt ook van pas bij een alternatieve methode om de kokosmat toe te passen. Zitten op een hardhouten kruk na een stevig pak slaag is al niet fijn, wanneer deze kruk met een stuk van de mat bekleed is, wordt het zitten een hel. Met of zonder mat, de kruk is het meest effectief wanneer het volle gewicht van de sub op de billen rust. Dit kan het best worden bereikt door goed, met het gehele zitvlak, op de kruk plaats te nemen. De voeten mogen het gewicht niet dragen en rusten daarom liefst niet op de grond of op de kruk. Tot slot mogen ook de handen niet het gewicht gaan dragen, wat kan worden gegarandeerd door de sub op te dragen de handen tijdens de straf op het hoofd te houden. Een uitstekend gebruik van strafkrukjes kun je terugvinden in de video’s van real-life-spankings.

Matten horen op de grond, niet op een krukje. En matten dienen om je voeten aan af te vegen. Dat zei ik net toch al! Leer eens luisteren zeg *oogrol*. (Die cursus komt er, die is te hard nodig, als je al matten op krukken begint te leggen …)

Een stevige houten kruk zonder steun voor de voeten
Een aangepaste kruk (bron: malechastetyjournal.com)

Wanneer je geen kokosmat hebt, is dat geen probleem. Je kunt namelijk in de diepvries een prima alternatief vinden! Door de sub te laten knielen in bevroren erwten kan snel een even pijnlijk gevoel worden gecreëerd. Let wel op de juiste tijd. Zoals altijd geldt dat gezond verstand gebruiken bij het straffen essentieel is. Hieronder zie je de gevolgen van het langdurige knielen. Dit is een gevoel dat de sub wel even bij zal blijven! Pas verder op dat de erwten goed bevroren zijn. Anders is het effect een heel stuk minder en zit je eigenlijk alleen met een soort groene moes opgescheept.

Voedselverspilling! Ethisch gezien kan dat echt niet hoor!

Langdurig knielen in erwten ziet er akelig uit

Tot slot kan de positie zelf ook pijnlijk zijn, los van enige hulpmiddelen. De wall sit is een fitnessoefening waarbij je tegen een muur zit zonder ondersteuning. Je bovenbenen bevinden zich in een hoek van 90 graden met je lijf en je onderbenen en je duwt jezelf tegen de muur. Al snel ga je hierbij verzuren en beginnen je benen zwaar aan te voelen. De sub zal de neiging hebben om vals te spelen, door bijvoorbeeld de hoek van de benen iets te veranderen. Ga daarom niet te ver van de muur waar ze in strafpositie staat vandaan. Vertrouwen is goed, controleren is beter, tenslotte.

Als ik wil sporten, ga ik wel naar de sportschool … Je mag het me wel altijd eens voordoen!

De wall sit als straf

Murga (of murgha) is, net als de wall sit, een stresspositie, een positie die pijn doet om vol te houden. Deze straf wordt in India toegepast als vernederende openbare straf voor kleine misdrijven. De sub hurkt en grijpt vervolgens met de armen buitenom de benen achter de knieën. In deze positie worden enkele spieren in de benen strak aangespannen op een manier die je niet lang kunt volhouden. Daarnaast sta je in deze positie met je billen hoog in de lucht, wat bijdraagt aan de vernedering.

We zijn hier niet in India hoor. Vergeet dat dus maar.

Murga in de praktijk

Niet alle straffen hoeven overigens fysiek pijnlijk te zijn. Wanneer de sub, na het pak slaag, knielt aan je voeten knielt, zal ze zich klein en onderdanig voelen. Dit zal niet bij iedereen passen, maar onder de juiste omstandigheden zal er een enorme rust en warmte uitgaan van deze houding, die diep doordringt bij de sub en zorgt voor een groot gevoel van liefde. Een positieve benadering, en niet alleen straffen, kan een zeer welkome afwisseling zijn.

O ja, dit wil ik wel! Even heerlijk aan zijn voeten zitten, helemaal tot rust komen, terwijl de wereld heel even niet groter is dan enkel jullie twee. Je hoofd op zijn benen, zijn hand die door je haar aait … Ja, kijk, dàt is een goed idee. Veel beter dan al de rest van die onzin.

Straf door knielen of zitten is een goede toevoeging aan het arsenaal van alternatieve straffen. De combinatie van bezinning, beschaming en extra pijn zijn een natuurlijke verlening van het pak slaag. De sub zal deze straf willen voorkomen, en dat kan door het gedrag te verbeteren. Tenminste, in een ideale wereld.

In een ideale wereld kan de straf voorkomen worden door het gedrag te verbeteren? Dus niet in deze wereld? Waarom zou ik dan moeite doen …

2 gedachtes over “Zitten en knielen

  1. Heel bruikbaar artikel! Alleen de bevroren erwten heb ik de vraag bij of daar ervaringen mee zijn. In het artikel staat dat ze goed bevroren moeten zijn, maar ik ben bang dat ze toch snel ontdooien en die groene smurrie ontstaat. Heeft iemand b.v. ervaring om dit met spliterwten of gedroogde groene erwten te doen?

Geef een reactie