Tijgerbalsem (rood) is een crème die vaak gebruikt wordt om spierpijn tegen te gaan of te verlichten. Als je ze op de huid smeert, ontstaat er een brandend warm gevoel. Warmte is goed voor de spieren, dus vandaar dat sporters tijgerbalsem vaak gebruiken voor het sporten, om de opwarming van de spieren te bevorderen, of net na het sporten, om de spieren sneller te helpen recupereren.

Spanking is nog steeds geen officieel erkende sport… Ja, ja, bla bla, armspieren en work-out voor de D en zo, maar ik zie spanking toch nog niet op de lijst staan van sporten voor de Olympische Spelen.

Je kunt je dus wel voorstellen dat als deze tijgerbalsem op de billen uitgesmeerd wordt, dit een (aangenaam?) brandend gevoel veroorzaakt, waarbij je je best kunt inbeelden dat het de nasleep van een spanking is. Ideaal als de spankee stuitert, maar een spanking om wat voor reden dan ook geen optie is (geen D aanwezig of beschikbaar, zou te veel lawaai maken, …). Tijgerbalsem wordt dan ook door sommigen ingezet als “silent spanking”, omdat het immers geen lawaai maakt, maar zitten wel flink ongemakkelijk wordt.

Ook als je alleen bent en even nood hebt aan het gevoel van een spanking, maar niet van self-spanking houdt, kun je je eigen billen insmeren met tijgerbalsem en je inbeelden dat het brandende gevoel het resultaat is van een flink pak op je billen. Waar je bij self-spanking nog enigszins controle hebt over hoe hard je je billen laat branden, ben je bij tijgerbalsem overgeleverd aan de zalf: eenmaal gesmeerd, houdt niets het brandende gevoel nog tegen.

Een andere, veel gemenere optie is om de billen na een pak slaag nog eens extra in te smeren met tijgerbalsem om het effect extreem te versterken.

Voor de luie D’s dus… Is het te veel moeite om jullie poezelige pootjes te gebruiken?

HOe werkt het?

Tijgerbalsem bevat veel verschillende ingrediënten die vaak op een of andere manier de huid irriteren of prikkelen. Eigenlijk misleiden ze dus ons brein door een vals gevoel van warmte op te wekken. Tijgerbalsem warmt de spieren dus niet echt op, dat lijkt alleen maar zo. Het zorgt er vooral voor dat de bloedvaten ter hoogte van de huid uitzetten en dat er tijdelijk meer bloed stroomt door de opperste huidlagen. Dat verklaart waarom de huid vaak rood wordt en wat opzwelt als je het aanbrengt. We raden daarom aan om tijgerbalsem niet (of zeker niet meteen, als eerste gebruik) in te zetten na een pak slaag waarbij de billen het al flink te verduren hebben gehad en ze al erg rood/paars en gezwollen zijn. Gebruik tijgerbalsem ook nooit indien de huid per ongeluk een beetje is opengegaan en er dus wondjes zijn ontstaan. Het lijkt ons verstandig om tijgerbalsem vooral in te zetten als “silent spanking”, op nog onbeschadigde of slechts lichtroze billen. Let wel: de zalf kan plekken maken op kleren, dus zorg dat de billen goed afgedekt worden (of net bloot blijven). Probeer tijgerbalsem altijd eerst uit op een klein stukje huid voor je er echt mee aan de slag gaat. Aangezien er zoveel verschillende irriterende ingrediënten in zitten, is het namelijk niet ondenkbaar dat iemand er allergisch op kan reageren.

Roodheid en een brandend gevoel, dat klinkt als een allergie. Geen tijgerbalsem gebruiken dus! En nu je het zegt … Ik geloof dat ik allergisch ben voor spankings!

Geef een reactie