V. Waarom wil mijn vrouw op haar billen hebben?


A. Je vrouw wil op haar billen krijgen, omdat ze je mannelijke autoriteit wil voelen. Ze wil op haar billen krijgen, omdat ze wil ervaren dat je genoeg om haar geeft om haar voor haar woorden en gedrag verantwoordelijk te houden. Ze wil op haar billen krijgen, omdat ze weet dat ze zich daarna veiliger voelt en het gevoel heeft meer grond onder haar voeten te hebben, ook al is een pak billenkoek pijnlijk. Ze wil afgeholpen worden van schuldgevoel en schaamte over het feit dat ze zich lelijk gedragen heeft. Ze wil dat ze verantwoordelijk gehouden wordt voor gedrag waarmee ze zichzelf, jou of anderen pijn gedaan heeft. Ze wil dat ze zich in de toekomst positiever uit, voelt en gedraagt. Ze wil dat jij haar daarbij helpt. Ze weet instinctief dat een pak op haar billen de beste manier is waarop je haar met deze problemen kunt helpen.


V. Kan ik niet gewoon naar haar problemen luisteren? Waarom moet ik haar op haar billen geven?


A. Ze heeft al vriendinnen om naar haar problemen te luisteren. Vrouwen kunnen goed luisteren en jij bent geen vrouw. Ze stelt het heus op prijs als je naar haar luistert, maar wil nu toch wat anders. Mannen kunnen over het algemeen niet zo goed luisteren, maar zijn wel goed in het oplossen van problemen, het zijn echte doeners. Ze wil dus dat je iets aan haar problemen dóet, niet dat je welwillend luistert. Ze wil dat je actie onderneemt, namelijk dat je haar voor misdragingen met een pak op haar blote billen straft. Zelf kan ze het niet doen, haar vriendinnen ook niet. Alleen jij kunt het.


V. Waarom moet ik dit doen? Hier heb ik niet voor getekend toen we trouwden.


A. Toen je trouwde, heb je voor alles getekend wat op je pad zou komen in je huwelijksleven, weet je nog? “In voor- en tegenspoed, bij ziekte en gezondheid, lief te hebben, te eerbiedigen, te gehoorzamen, te beschermen en te koesteren tot de dood jullie scheidt”, weet je nog? Je vrouw vraagt je alleen maar om het gedeelte over gehoorzaamheid serieus te nemen. Als jullie korter dan 25 jaar geleden zijn getrouwd, hoefde ze je waarschijnlijk al geen gehoorzaamheid meer te beloven, maar nu wil ze dat dan alsnog doen. En ze wil dat jij die gehoorzaamheid afdwingt. Waarom is dat een probleem? Wees blij dat ze niet bij je weggaat voor een vrouw of lid wordt van een zonaanbiddende zelfmoordsekte. Het kan allemaal veel erger. En als je huiselijke discipline een kans geeft, kunnen dingen voor jullie alle twee veel en veel beter worden.


V. Is mijn vrouw een masochiste?


A. What’s in a name? Masochisme betekent in letterlijke zin iets als het ervaren van seksuele lust door pijn. Bij huiselijke discipline gaat het primair niet om pijn. Het gaat om het verantwoordelijk gehouden worden voor gedrag. En als er misstappen gemaakt worden het bestraffen hiervan. De pijn speelt hierin natuurlijk een rol, maar is geen doel op zich. In hoeverre seksuele opwinding hierin een rol speelt, verschilt van persoon tot persoon.


V. Wordt ik gearresteerd als ik haar billenkoek geef?


A. Nee. Als de buren kunnen horen dat je haar een pak op haar blote billen geeft en dit als huiselijk geweld interpreteren, dan zou de politie langs kunnen komen. Maar zolang je ervoor zorgt, dat niemand iets hoort, zijn jij en je vrouw de enigen die van jullie overeenkomst over huiselijke discipline weten. En zelfs als iemand het wel merkt, zou je kunnen zeggen dat het om een seksspelletje gaat waar beiden van genieten. Misschien een beetje gênant, maar wel veilig.


V. Wat als mijn vrouw in een boze bui het verhaal de wereld instuurt dat ik haar sla?


A. Tja, dat zou een heel vervelende situatie zijn. Je vrouw heeft je lelijk te pakken als ze besluit zo te werk te gaan, het zijn per slot van rekening jouw vingerafdrukken op haar billen. Maar goed, tot zover zijn er geen voorbeelden bekend van vrouwen die de overeenkomst over huiselijke discipline verloochenen door bij anderen te klagen dat ze mishandelt wordt. Het risico is in feite heel erg klein, omdat huiselijke discipline het soort spanningen die een huwelijk om zeep helpen en die mannen tot mishandeling brengen en vrouwen tot het zoeken van hulp buitenshuis, juist laat verdwijnen. Bovendien moet je huiselijke discipline alleen in een liefdevolle en betrouwbare relatie toepassen en goed met elkaar afspreken hoe je de huiselijke discipline in jullie leven vorm wilt geven. Geeft je vrouw je carte blanche om haar te straffen wanneer je dat nodig vindt of word je het samen eens over een aantal zaken waarvoor ze straf verdient? Door dit soort afspraken te maken, ook al is het mondeling, geven jullie samen vorm aan de huiselijke discipline, in plaats van dat jullie het onafhankelijk van elkaar beleven. Huiselijke discipline heeft de prachtige eigenschap, dat hierdoor het vechten en kibbelen, dat zoveel relaties tot een hel maakt, afnemen.

V. Is spanking niet gewoon een kinky spelletje?


A. Volgens een recent onderzoek naar seksuele gewoonten onder volwassenen, is spanking de meest voorkomende fetisj, die door de helft van de mensheid in verschillende uitingsvormen beoefend wordt. Het is dus eigenlijk helemaal niet zo kinky. Hoe dan ook, het is goed om te bedenken dat orale seks in sommige landen een misdrijf is waar de doodstraf op staat, terwijl de meeste mensen in de geciviliseerde wereld dat als een normaal onderdeel van een seksuele relatie zien. Wel of niet kinky is dus een betrekkelijk iets.


V. Wil mijn vrouw niet gewoon om seksuele redenen op haar billen?


A. Tja, als ze tijdens het liefdesspel om een pak billenkoek vraagt, dan is dat waarschijnlijk wel het geval. Wanneer ze er echter om vraag nadat ze zich misdragen heeft, dan is ze waarschijnlijk meer geïnteresseerd in het overwinnen van haar negatieve gedrag en is ze uit op een betere, op de verschillende, maar elkaar aanvullende geslachtsrollen gebaseerde verstandhouding met jou. Ze heeft er genoeg van zich altijd maar als een man te moeten gedragen. Ze wil niet dat je haar als een moeder of vriendin vertroetelt. Ze wil dat jij het verschil tussen goed en fout duidelijk maakt. Ze wil dat jij het heft in handen neemt. Ze heeft jouw leiding en correctie nodig. Als ze alleen maar een pak op haar blote billen als voorspel wil, denk je dan niet dat ze daar dan gewoon om zou vragen?


V. Ik sla mijn vrouw als op haar blote billen als vorm van voorspel. Waarom wil ze nu ook voor straf geslagen worden? Krijgt ze nog niet genoeg op haar billen?


A. Erotische billenkoek is totaal verschillend van een pak op de billen voor straf. Billenkoek als voorspel is een plezierige activiteit die puur seksueel van karakter is. Maar als je vrouw vraagt om een pak op haar billen voor straf, dan wil ze heel wat anders. Alle huizen hebben stromend water, toch drinken de meeste mensen heel veel uiteenlopende drankjes, niet alleen water. Ze lessen allemaal de dorst, maar hebben verschillende smaken. Als je zin in jus d’orange hebt, zal het drinken van veel water niet aan dit verlangen tegemoet komen. Het is hetzelfde met een erotisch pak slaag versus billenkoek voor straf. Een pak slaag voor straf brengt je dichter bij elkaar, veel dichter dan erotische billenkoek. Een erotisch pak slaag kan veel genot geven, maar het helpt niet tegen slechte gewoonten zoals een pak slaag voor straf doet. Het helpt niet om haar van negatieve emoties af te helpen. Het zorgt er ook niet voor dat ze zich beschermd voelt door je. Een pak slaag voor straf daarentegen helpt haar wel met deze dingen. Dat is wat ze wil en ook waarom ze het wil.


V. Ik heb mijn vrouw nog nooit op haar billen gegeven, zelfs niet voor de leut. Wat als ik haar pijn doe?


A. Tja, het is tot op zekere hoogte de bedoeling dat een pak op de billen zeer doet. In het algemeen is dit bij een pak slaag voor straf meer de bedoeling dan bij erotische billenkoek. Als je van je vrouw houdt en beheerst te werk gaat, is het erg onwaarschijnlijk dat je met een pak op haar billen schade aanricht. Gebruik je hand en begin langzaam en betrekkelijk voorzichtig. Voor meer informatie, lees: “Hoe dien je billenkoek toe”. Niemand is ooit doodgegaan aan een pak op haar bips. Met name billenkoek met de hand is veilig.


V. Wat als ik zo boos word dat ik mijn zelfbeheersing verlies en haar echt veel pijn doe?


A. Wacht tot je boosheid gezakt is voor je haar een pak op haar billen geeft. Dat kan tien minuten, een uur, of langer duren, maar zorg ervoor dat je zeker weet, dat je niet je boosheid op haar afreageert. Geef haar alleen een pak slaag als je helder kunt denken, dan zul je haar altijd een flink maar eerlijk pak op de billen geven. Wanneer je haar slaat als je boos bent, dan loop je het risico te hard te slaan. Desalniettemin geven sommige mannen hun vrouw toch een pak slaag als ze boos zijn, omdat het probleem dan aangepakt wordt op het moment dat het zich voordoet, in plaats van dat de straf pas volgt als het probleem al weer is opgelost. Sommige stellen geven er de voorkeur aan om het op die manier te doen. Maar als je bang bent dat de boosheid de overhand zal nemen, wacht dan tot deze verdwenen is voordat je haar straft.


V. Wat als ze haar respect voor mij verliest?


A. Het is onwaarschijnlijk dat ze het respect voor je verliest als je haar geeft wat ze nodig heeft. Ze zal je waarschijnlijk een stuk meer respecteren als je op je strepen gaat staan en haar een flink pak op haar blote bips geeft wanneer ze dit verdiend heeft.


V. Wat als ik alle respect voor mezelf verlies?


A. Dat zit je echt dwars, is het niet? Je zelfrespect verliezen is nog veel erger dan dat iemand anders het respect voor jou verliest. Als je je zelfrespect niet wilt verliezen, houd dan oog voor de met het proces van huiselijke discipline gepaard gaande liefde. Ja, straf doet zeer en je straft de vrouw waar je van houdt. Maar je doet het uit liefde voor haar. Je geeft haar de voordelen van je kracht, je heldere blik en je leiderschap. Je zult een moeilijke klus klaren uit liefde. Hoe kan het dat je je zelf daarom niet respecteert?


V. Wat als ze begint te huilen? Dan zou ik me verschrikkelijk voelen.


A. Nou, ze zal waarschijnlijk gaan huilen wanneer je haar een pak op haar billen geeft. En geloof het of niet, ze zal je er nog dankbaar voor zijn ook! Door te huilen kan ze de negatieve emoties kwijtraken die tot haar wangedrag hebben geleid. Vrouwen houden van een goed potje huilen en de tranen die loskomen bij een stevig pak op haar blote bips hebben een louterend effect op haar. Ze zal zich een stuk beter voelen na een huilpartij. Vrouwen huilen vaker en gemakkelijker dan mannen. Vrouwen huilen om diverse redenen, waarvan er veel niet heel ernstig zijn. Het betekent dus niet het einde van de wereld als ze een traantje wegpinken. Het kan hoe dan ook, zelfs als je dit allemaal weet, moeilijk zijn een vrouw te zien huilen, zeker als je daar zelf de oorzaak van bent, omdat je haar een pak slaag hebt gegeven. Wanneer het pak slaag voorbij is, kun je haar helpen zich te herstellen door haar te troosten en haar de begane fouten te vergeven. Deze liefdevolle troost zal er voor zorgen dat ze zich heel dicht bij je voelt en zullen de tranen voor haar de moeite waard maken. Lees voor meer informatie het artikel over “tranen”.


V. Wat als een pak op haar billen niet werkt? Wat als ze gewoon doorgaat met zich te misdragen?


A. Sommige problemen kunnen niet met één enkel pak slaag worden opgelost. Dieperliggende problemen hebben vaak meer sessies nodig voor ze zijn opgelost. Huiselijke discipline is een overeenkomst voor zowel mannen als vrouwen. Het is een erg waardevolle overeenkomst die leidt tot een grote persoonlijke groei en intense liefde. Soms zal een vrouw zich slecht blijven gedragen, zelfs nadat ze gestraft is, omdat ze niet lang genoeg op haar billen heeft gehad, omdat de correctie niet streng genoeg was. De oplossing is dan tamelijk eenvoudig, namelijk sla haar de volgende keer langer op haar bips, zodat ze haar lesje goed leert. In het algemeen kan gesteld worden dat gedragsveranderingen de nodige tijd vergen. Patronen die in de loop der jaren zijn ontstaan, laten zich niet in een half uurtje oplossen.


V. Betekent dit dat ik haar gedrag voortaan altijd goed in de gaten moet houden?


A. Niet echt. Als je dat wilt, kan het, maar het hoeft niet. Ze kan een dagboek bijhouden waarin ze al haar voor huiselijke discipline relevante gedachten, gevoelens en activiteiten bijhoudt. Je kunt dit op gezette tijden doorlezen en met haar bespreken. Zo nodig kun je haar een pak op haar bips geven voor zaken die je niet persoonlijk gezien hebt, maar waarvan jij wel vindt dat ze ontmoedigd moeten worden. Je kunt ook terugkomen op de huiselijke discipline overeenkomst met je vrouw, als je dit nodig vindt. Deze overeenkomst hoeft niet eeuwig zo te blijven als jullie beiden toe zijn aan verandering.